Laryngitida - prosím o radu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
25324
19.1.14 14:55
@K-Black píše:
nedá se vyléčit, ale ve většině případů postupně vymizí.
Fenistil bych mu teď dávala 3× denně dokud nevymizí ten kašel, já ho dávám klidně týden, na doporučení doktorky.

Co se týče laryngitidy tak ji mají všechny mé děti, nejstarší dvě už ne, já nevím do 4 až 5 let, pak už nebyla.

Do ledničky, mrazáku se strká hlava až při záchvatu, kluk tam nemusí trávit půl dne ;)

:lol :lol:
to by ani půl dne nevydržel, jak kluk, tak náš 12cti letej mrazák :lol: :

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1340
19.1.14 15:03

@momi33 Nene, Fenistil dávám, když už tu laryngitidu má, takže třeba týden a pak zas vysadím.
U nás každá rýma znamenala, že v noci přijdou záchvaty laryngitidy, takže já už pak dávala i preventivně, když se mi zdálo že na něj něco leze, abych předešla těm nočním děsům. Četla jsem, že máte doma aereus (nebo jak se to píše)… ten máme doma taky, ale vůbec ho nedávám. Má se brát denně, i když je klid a u nás úplně bez efektu a v době těch akutních záchvatů ani náznak úlevy po podání.

Takže já s mýma zkušenostma bych ve Tvé situaci skočila do lékárny pro Fenistil (cca 200,–) a dala to synovi než půjde spát. Na noc mu pořádně vyvětrala a vypla topení a měla bych Fenistil připravenej, kdyby to přišlo v noci znovu. Teďka odpoledne bych mu dávala zázvorovej čaj s medem a citronem (povaříš nakrájený a oloupaný zázvor ve vodě cca 15min, pak to scedíš a dáš do toho vylouhovat normální pytlík černýho čaje - výborně to pomáhá!)

No a co se týče toho vyléčení, tak prostě některý dítě na to trpí a jde z laryngitidy do laryngitidy (to byl náš případ) a časem z toho vyroste.
Jiný děcko to nedostane nikdy.
Já vypozorovala, že u nás tak prostě končí každý kejchnutí, tak už jsem se pak naučila dávat preventivně fenistil, prolejvat zázvorovým čajem a teďka ještě jsme přidali inhalátor (inhaluje vincentku). Ťukám si na zuby, ale laryngitidu neměl už skoro půl roku!
Ne že by nebyl nachcípanej, ale už to prostě nepřechází do těch stavů, kdy nemůže dýchat.

Jestli máš otázky, tak se klidně ještě ptej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
19.1.14 15:09

@kkkristynka zázvor máme, ten udělám…u těch Fenistil kapek, čtu, že jsou to antihistamika, to je ten Aerius taky :think: dala jsem mu ho než šel teď odpoledne spát, a ze spánku slyším, že nechrčí.
Myslím, že mu asi pomohl, co jsme ho nasadili, někdy cca na konci srpna, ale asi jsem já blbec ho měla po tom výpadku kvůli alergotestům nasadit :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1532
19.1.14 15:13

@momi33 : Aerius je na roztažení průdušek, to je něco jinýho než Fenistil.

Laryngitidy většinou bývají, pokud na ně trpí, do 6 roku, pak už zřídka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
19.1.14 15:14
@teta 278 píše:
@momi33 : Aerius je na roztažení průdušek, to je něco jinýho než Fenistil.Laryngitidy většinou bývají, pokud na ně trpí, do 6 roku, pak už zřídka.

Díky :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
19.1.14 15:14
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1532
19.1.14 15:16

@momi33 : Jj, taky bojujem - ale máme jen lehčí záchvaty, naposled předevčírem :roll:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1532
19.1.14 15:17

@momi33 : :palec: Našla jsi správně :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1340
19.1.14 15:23

@momi33 Jojo, jsou to tyhle. Jestli máš pocit, že Aereus pomáhá, tak dobrý. Já mám větší důvěru v ten Fenistil. Ten nám zabral vždy spolehlivě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
19.1.14 15:26

No, asi chlapa poženu do lékárny :think:
a zítra k té doktorce pro čípky, aby byly doma.
Si pamatuju, jak mi bylo divný, že mi doktorka na dušení předepsala čípky do zadečku :lol: :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
19.1.14 15:28
@teta 278 píše:
@momi33 : Jj, taky bojujem - ale máme jen lehčí záchvaty, naposled předevčírem :roll:.
:hug:je to hrozný, člověk celou noc trpí, neví, co má dělat :roll:
já tím, že jsme to už dlouho nezažili, tak jsem hned nevěděla, co dělat.
Kluk taky vyjukanej, nechtěl se uklidnit, a bylo to ještě horší…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
19.1.14 15:40

Holky, já vám všem moc děkuju :hug: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9868
20.1.14 23:50

Tak jsem byla s nemocnyma detma u dr a nechala si napsat rectodelt a pro jistotu i fortecortin a rectodelt uz je po delsi pauze opet dostupny 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nikol.ondrášovka
20.1.14 23:55

@momi33 ahoj, tak jak? Byli jste u dr.?

• Citovat
  • Upravit
25324
21.1.14 17:58
@nikol.ondrášovka píše:
@momi33 ahoj, tak jak? Byli jste u dr.?

ahojky, tak manžel v neděli odpoledne dojel pro ty Fenistil kapky, dali jsme je malýmu navečer+Stoptussin+vlhkej hadr na topení.
Noc OK, ráno bez teploty, bez kašle.
Malej šel do školky, ve školce OK, dnešní noc taky.
Nekašle, záchvaty nejsou.
Volali jsme Dr, ta říkala, aby jsme přišli, kdyby se to jen malinko zhoršilo, jinak může do školky.
Tak zatím chodí, koncem týdne ukončí docházku, bude týden doma, a pak jdeme na nosní mandli…tak hlavně, aby se nic nevyvinulo :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí