Kašle, sípe, dusí se

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2338
27.2.16 21:43

Kašle, sípe, dusí se

Jaký mívá průběh kašel u vašich dětí? Malému je rok a půl a druhý den má rýmu, dnes nažloutlou. Ráno začal vykašlávat, k večeru už se mu hůře dýchalo a teď usnul a hrozně sípe. Probudil se s pláčem a nemohl dýchat, až jsme měli strach, aby se neudusil. Chvílemi je to lepší, chvílemi horší, ale až na občasný brek spí. V nosíku mu lítají nudle a při dýchání pusou sípe a taky mu to tam lítá. Nikde o tom nemůžu nic najít. Je to obvyklý průběh? Je to naše první nemoc, tak jsme z toho vyplašení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
521
27.2.16 21:51

Řekla bych že obvyklý.. Malá též rok a půl a to samé na orl nám napsala kapky do nosu prý na žluté nudle musejí být antibiotické a hodně odsávat, také pomáhá zvlhčit vzduch lépe se jim dýchá a ja dávám malé na kašel stoptussin je na tlumení kašle a na noc jí to alespoň nebudí a podloženou hlavičku :) přeji brzké uzdravení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2338
27.2.16 21:54

@Membina Díky, ještě mě napadlo, že bych mohla dát Fenistilové kapky, když by se v noci hodně dusil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1482
27.2.16 21:54

@koala123 u nás tohle už 14 dní, už se z toho asi zblázním, je mi malého strašně líto. Na nos máme následující rituál - stříknout dětskou mořskou vodu ve spreji, chvíli počkat, odsát, kápnout nasivin. Když tohle provedeme večer před spaním a pak ještě 1× - 2× za noc, může jakž takž spát. Je to děs, už aby bylo jaro.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30309
27.2.16 21:56

Nakrajet cibuli, dve, na kousky, dat do blizkosti postylky nebo pod(at na ni ditko nedosahne)
Jedine s ni se da vyspat, pokud dite ma ucpany nebo zahleneny nos!!! Letita zkusenost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1518
27.2.16 21:57

@koala123 urcite zvlhcovat vzduch ;) a odsavat nos pokud to pujde.my takhle z malou bojujem od jejich 3mesicu a ma 3a pul let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
521
27.2.16 21:59

@koala123 on se jakoby dusí těma nudlema z nosu co mu spadávají do krku takže fenistilové kapky jsou k ničemu, opravdu to chce před spaním hodně odsát ideální je odsávačka na lux je to sice boj s těmi dětmi, ale pomůže to a jak píše @Ostružka před odsátím střiknout třeba vincentku aby se hleny trochu rozpustili, ja měla první dny nemoci pootevřené okno a líp se jí dýchálo, ale víc jsem jí oblékla :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20522
27.2.16 22:01

Nechci děsit, ale to sípání… abby to nebyla laryngitida taky třeba..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20522
27.2.16 22:04

U nás trpí oba na laryngitidu. Ale když byli menší, tak to většinou bylo z ničeho nic okolo půlnoci kašel. ted jak jsou starší, tak mi přijde, že tomu předchází právě trochu rýma a pak je z toho ta laryngitida. No trochu to je poznat i přes den třea někdy, když si odkašlou a užž je tam slyšet ten hrdelní kašel.. a na to jinak Aerius, střídat s Fenistilem, ideálně do inhalátoru vincentku, hlavně studený vzduch, vlhčit vzduch..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2338
27.2.16 22:05

@Mostecanda Urcite zajdem k Dr, at ho poslechne, chtela jsem ted jen rychle info.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20522
27.2.16 22:08

No nevim, jakou máš koala123 zkušenost.. jenom píšu právě to, že ta laryngitida se projevuje okolo půlnoci, může to mít rychlý průběh.. a taky se může stát, že pojedete rychlou… ale třea je to fakt jenom od nudlí a budete ok.., to bych vám přála, klidný průběh ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2338
27.2.16 22:12

@Mostecanda Diky,snad to bude ok. A jak se to projevi, kdyz je to ta laryngityda? To se dusi nebo davi od kasle?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
636
27.2.16 22:13

Určitě bych dala ty fenistilové kapky, pro jistotu. To sípání by mě děsilo. Rýma je děs, už s ní bojujeme 14 dní, nám ještě dr. říkala dát claritin sirup. Jinak taky odsát, nakapat kapičky. Na postýlku dát mokrou plínu. Kdyby došlo na nejhorší, zabalit a vystrčit ven. Laringitida je pro mě strašák. Snad bude brzy lépe. Držím pěsti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20522
27.2.16 22:17

No u nás je to tak, že je to takový hrdelní kašel, plechový.. já tomu říkám kokrhání.. on jakoby zakašle malinko, si odkašle, ale ten zvuk je hroznej prostě.. a ono to to dítě i vzbudí a leká a tak pláčou.. no a právě že když se nic nedá, tak se to může zhoršovat a dítě se dusí a pak teda volat rychlou. Podívej se na netu, nedoporučuje se pak jet autem, lepší zavolat tu rychlou. Jenžže to pak počítat s tím, že vás povezou do nemocnice a min 2 dny tam pak člověk je. :roll: ty fenistil kapky způsobí že se sníží otok té sliznice v hrtanua uleví se. Hlavně taky je potřea studený vzduch, takže to pak spíme u otevřeného okna, nabalení. a dát na krk zábal (ne s igelitem, stačí prý teplejší plína). dává se čípek rectodelt, ale to jsou kortikoidy, ale ten zabírá snad taky za 20min. Nejvíc zabírá inhalovat adrenalin, to dávaj právě v sanitě.. no a po podání adrenalinu, rectodeltu apod, tak druhý den ráno ani nepoznáš, žže dítěti něco bylo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2338
27.2.16 22:23

@Mostecanda My mame kreteny sousedy, otevrit okno nemuzu kvuli neustalemu smradu z kotle.Je to hrozny.Ted hezky spi, snad je to jen obycejny kasel z rymy.Dala jsem aspon na topeni plenu a zvedla mu pod hlavou. Snad to bude dobry. Dekuji ale za rady a info.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí