Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý vecer.
Jdu si pro radu : můj 9 měsíční chlapeček mel / ma teplotu. Odpoledne jsme byli bohužel dlouho venku a cely den na cestách. Vecer mel strašně studené nohy i ruce, bříško ne. Tak jsem ho zabalila, ponožky, punčochy, triko, mikinu a dala spinkat, spi i kdyz ne tvrde jako jindy… Ted hsem k neni šla ho změřit a v zadečku jsem namerila 38,7, dals jsem tedy 5 ml Panadol sirupu - ma 10 kg, jenze ted nevim co dal a druha věc pak jsem vzala digital u ktereho nemam jistotu zda měří OK a ukázal 36,7 tak ted mam strach zase, co kdyby teplotu nemel a presto by jsem mu dala Panadol. NEUBLÍŽÍM mu? Pardon za zmatené psaní, snažím se psát rychle. Diky!!!
A je na dotek horky? Dycha zrychlene? Ale muze byt i prehraty z tolika obleceni
@Juicy1 ano je citit, ze teplotu ma. Tváře, ruce jsou teple, rozhodne vic než je standart, dýchá celkem normálně.
Mam ho tedy svléknout z te mikiny a nechat jen dlouhý rukáv? V pokoji ma 20,2
@Grace.R píše:
Dobrý vecer.
Jdu si pro radu : můj 9 měsíční chlapeček mel / ma teplotu. Odpoledne jsme byli bohužel dlouho venku a cely den na cestách. Vecer mel strašně studené nohy i ruce, bříško ne. Tak jsem ho zabalila, ponožky, punčochy, triko, mikinu a dala spinkat, spi i kdyz ne tvrde jako jindy… Ted hsem k neni šla ho změřit a v zadečku jsem namerila 38,7, dals jsem tedy 5 ml Panadol sirupu - ma 10 kg, jenze ted nevim co dal a druha věc pak jsem vzala digital u ktereho nemam jistotu zda měří OK a ukázal 36,7 tak ted mam strach zase, co kdyby teplotu nemel a presto by jsem mu dala Panadol. NEUBLÍŽÍM mu? Pardon za zmatené psaní, snažím se psát rychle. Diky!!!
už mu žádný panadol ted nedávej.. teplotu jsi srazila a to stačí.. přeji klidnou noc
Podle mě je dost oblečený, sundala bych mikinku. já zjiš´tuji zda mu je zima, přiložením dlaně na zátylek, protože nohy a ruce má malý studený dost často. A´t je brzy lépe, dobrou noc.
@Grace.R píše:
Nech ho tak jak je, at se vyspi. Vic paralenu bych nedavala. Uvidis, jak se to bude vyvijet. Kdyztak das dalsi za 6 hodin.
At je brzo lip ![]()
@Grace.R píše:
Nech ho tak jak je, at se vyspi. Vic paralenu bych nedavala. Uvidis, jak se to bude vyvijet. Kdyztak das dalsi za 6 hodin.
At je brzo lip ![]()
OK, ted jsem mu dala Sunar, ten dostává vzdy o půlnoci a vypil 120ml s chuti.
@Grace.R ahoj urcite bude dobre. Pocasi je ted hrozne naladove tak to bude i tim. Urcite ale moc nenavlekej i kdyz je horecka. Telicko potrebuje vzduch. A davej cajik po lzickach a treba obcas otirej volne casti telicka vlaznym hadrikem. Ja to taky tak vzdycky delam a pomaha nam to. Drzim palecky at je brzy dobre
![]()
@Grace.R ahojky tak jak je malickemu? Doufam ze uz je to lepsi ![]()
@Grace.R ne, myslela jsem, když má studené ruce a nohy, sáhnout na zátylek, nohy může mít studené, ale pokud zátylek bude teplý, zima mu není ![]()
@mayecka ahoj, dekuji za optaní, neni to nejspíše viróza, ale rano jsem mu našla, ze mu rostou 4 horní zuby najednou, což tedy nechápu, ale alespon me to trochu uklidnilo, ze to neni nejaka snad nemoc. Dekuji