Kašle, sípe, dusí se

Napsat příspěvek
Velikost písma:
20522
27.2.16 22:24

Tak snad jo, klidnou noc přeju ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8097
27.2.16 22:25

Taky by mě napadla laryngitida, my měli myslím že rectodelt čípky, naštěstí jsme nikdy nemuseli použít. Jakmile se začne dusit a sýpat, tak je nejlepší oblíknout a otevřít okno, říká se taky lednička, nebo vyjít ven, na balkon.. co nejrychleji zchladit. Nám to vždycky stačilo, než se stačilo něco víc rozjet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2338
27.2.16 22:32

@IlkaV Ty cipky asi neni od veci mit doma pro jistotu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20950
27.2.16 22:48

@koala123 Bohužel mě tím sípáním laryngitida taky napadla. Laryngitidu poznáš. Je to úplně jiný kašel než znáš třeba u sebe. Je to takové štěkání. Bohužel s ní mám zkušenost taky. Dcera na ni trpí. Co vím, tak čípky snad nejsou teď k dostání. My tu ještě nějaké pro sichr máme a pak to budu muset řešit. Určitě bych doporučila zvlhčovat, chladno, odsávat,… To vše už tu padlo. Přeji klidnou noc. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2338
27.2.16 23:08

@Vanda9 On uz 2 hodiny spi, lita du chrchlik v krcku, ale neodkasle si. To dychani mi prijde trochu sipavy, ale tim, ze ted nekasle, tak ten kasel neposoudim :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15189
28.2.16 10:31

LARYNGITIDa dělá problémy i při nádechu. Máme s ní dost zkušenosti. rektodelt zabral až to téměř 3 hodinách 8o. druhá možnost je fortecortin rozdrtit a do stříkačky… jinak spíme při otevřených oknech v čepcích a mimino v kukle, dáváme inhalovat, fenistil na noc, případně priesnitz… ale na mimino bez krku je to dost nereálné.

tak jak to dopadlo u koaly?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2338
28.2.16 11:25

Tak kolem třetí hodiny jsme radši jeli do nemocnice, protože se mi zdálo, že opravdu lapá po dechu a taky jsem mu nechtěla sama naordinovat nějaké léky, abych to nezhoršila. Měli jsme otevřené okno, mokré pleny na topení, ale bylo to pořád horší. Tam potvrdili, že se jedná o akutní laryngitidu, píchli mu kortikoidy a za půl hodinky nás poslali domů, malý začal hezky dýchat. Do rána doporučili spát u otevřeného okna, spal až do devíti. Dali nám s sebou dva prášky, ty mám dát dnes před spaním, že se to rádo vrací. Zítra dojdu na dětské, co dál, protože pořád dost chraptí a má žlutou rýmu, ale to dýchání se naštěstí zlepšilo.
Díky všem za včerejší rychlé reakce, sice nás to vyděsilo, ale aspoň jsme včera zareagovali a v noci jeli, než ho nechat do rána trápit.

Neřekli vám někdy v nemocnici, z čeho ta laryngityda je? Jestli jí někde dítě chytí nebo se to vyvine samo z běžného nachlazení? Rýmu a kašel určitě chytl od manžela, ten marodí už týden.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20950
28.2.16 11:36

@koala123 stesti, ze jste jeli. :hug: Bohuzel se to vraci. Vetsinou od podzima do jara, vetsinou do skolniho veku (nekdy i dele). Je tu spousta diskuzi. Procti si je. Mne to pomohlo dost se v tom zorientovat. Urcite bych koupila zvlhcovac. U nas pak jede o 106. Deti pak spi klidne v 16ti stupnich. Ale pomaha to. Jakmile zacne mala kaslat, hned ho na noc zapiname.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15189
28.2.16 13:00

@koala123 ptala jsem se na to pediatričky. nejde ani tak o infekci, ale o reakci konkrétního těla na zcela hloupý infekt. dvě z mých tří dětí na to trpí, třetí ne, ale zas má jiné libůstky. Nejlíp je to vidět u nějmladšího. Dostane banální rýmu od sourozenců, podle mě má ty trubky nějak užší a celkem vždy má na lar. náběh. Loni štěkal při každé rýmě a měl to dost příšerné, někdy i s teplotou, letos to líp zvládá a my už nejsme tak vyděšení. Je to hodně o nervech rodičů.

Koalo, není syn po těch kortikoidech zelený? Mé děti jsou vždy jak sedmy, doktorka nechápe…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2338
28.2.16 13:30

@markos Vypada dobre.Neni to ono, ale jevi zajem o hracky,beha.Jen nechce moc jist.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20522
28.2.16 13:46

Jajaj. Tak vás to neminulo.to je mi lito. Ale dobrý že vás hned pustili.my tam vzdy zůstali 2-3 dny. Starší to má většinou když je stridani teplot. Venku mráz a u babi doma horko. Mráz venku a chvíle v obchoďáku. Mladší to má zase většinou z kolektivu. Byli jsme na ledove show a za 2 dny laryngitida. Byli jsme v divadle a za 2 dny laryngitida. U staršího byl ted už jen náběh. Relativne v klidu jenom nervy jestli to propukne nebo ne. U malyho to propuká a in halu je me q li tam kolem no. Jinak to nejhorší je noc max 2. A u nasich deti se to opakuje. To je každý měsíc jeden. A starší to mel i v cervenci :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15189
28.2.16 13:50

Mimino nám začalo štěkat u moře na pláži :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3743
28.2.16 15:11

@markos Naše děti taky asi 3 roky po sobě měly laryngitidu u moře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1518
28.2.16 15:15

@koala123 laryngityda je myslim infekcni naproti treba bronchytydy :) takze to bude viroveho puvodu nejspis. a pokud ma skaredou rymu tak to tomu nasvedcuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20522
28.2.16 19:53

My to taky meli u more. To prostě bylo horko, klimoska, horko…Nejen klima na pokoji, ale v jídelně, recepci..ty přechody.. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí