Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
Ahoj, chci se Vas zeptat, zda mate nekdo zkusenost s covidem na konci tehotenstvi. Jsem aktualne 37 tt., na posledni prohlidce u sveho gyn jsem byla ve 35 tt. Bohuzel me zasahl covid, 10 dni karanteny, zruseni prohlidky u gyn, ktera se přesunula az na 38 tt. Takze me 3 tydny nikdo neuvidi… Mam jit na dalsi vysetreni tedy az za cely tyden, a uz mam nervy, aby po tu dobu bylo vse v poradku a nic se nezanedbalo. V 1. tehotenstvi jsem prodelala preeklampsii a akutni porod cisarem, nyni musim pichat denne heparin… Ziju v nervech, zda je u me vse v poradku, bohužel s covidem vas nikde moc prohlizet nechtějí…
Jsem ve stejném týdnu, v karanténě nejsem a byla jsem teď na prohlídce po více než měsíci… znovu mám přijít za 2 týdny nebo už rovnou porodit… jo a injekce si píchám taky. Myslím, že tvoje intervaly nejsou nijak nestandardní, pokud nemáš problémy.
@kacz dekuji za reakci, neco takoveho jsem potrebovala slyset, abych se uklidnila😉
Me to teda nestandardní přijde. Od 35-36tt jsem měla chodit na kontroly každý týden (i u bezproblémového těhotenství). Ale chápu, že s covidem to nejde.
Ale pokud se cítíš dobře, pohyby miminka jsou ok a nemáš žádné problémy, tak bych se zbytečně nestresovala. Na kontrolu jdeš za chvilku a kdyby byli něco, co tě znepokojuje, tak v nemocnici tě musí přijmout i jako covid pozitivní.
Nicméně s případnou preeklamsií bych byla velmi opatrná a hlídala se doma - hlídat otoky, měřit tlak a bílkovinu v moči a kdyby se cokoliv nezdálo, tak volat porodnici a domluvit si případnou kontrolu tam. Ale to snad vše víš, když už jsi preeklamsii měla v prvním těhotenství.
@Anonymní píše:
Ahoj, chci se Vas zeptat, zda mate nekdo zkusenost s covidem na konci tehotenstvi. Jsem aktualne 37 tt., na posledni prohlidce u sveho gyn jsem byla ve 35 tt. Bohuzel me zasahl covid, 10 dni karanteny, zruseni prohlidky u gyn, ktera se přesunula az na 38 tt. Takze me 3 tydny nikdo neuvidi… Mam jit na dalsi vysetreni tedy az za cely tyden, a uz mam nervy, aby po tu dobu bylo vse v poradku a nic se nezanedbalo. V 1. tehotenstvi jsem prodelala preeklampsii a akutni porod cisarem, nyni musim pichat denne heparin… Ziju v nervech, zda je u me vse v poradku, bohužel s covidem vas nikde moc prohlizet nechtějí…
Já jsem taky šla až po 3týdnech a až od toho 38.tt každý týden. A injekce píchám taky. Buď v klidu.