Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Anonymní píše: Více
A co budeš dělat, když ti to katastr nezapíše kvůli například chybám ve smlouvě?
@Zumpa tak X krat mi bylo řečeno, ze je vsechno ok, myslis, ze by jeste ted mohli teprve odhalit chyby ve smlouvě? Ja nevim, jak to chodi, mela jsem za to, ze je to již prekontrolovane. Prosim o odpovědi bez ironie, ja mam z toho fakt dost nervy.
Příspěvek upraven 09.02.26 v 16:14
A co je konkrétně problém? Účinky nastávají dnem vkladu, 30 dnů je na rozhodnutí a než se to propíše do systému, to asi může ještě nějakou dobu navrch trvat. ![]()
Musí řádně uplynout všechny lhůty, pak se změna propíše.. to není lhůta DO, ale lhůta, která musí uplynout celá - tedy všechny dny…
pokud uplyne dnes, bude v katastru změna vidět zítra…
samozřejmě pokud jste nebyli vyzváni k odstranění nějaké vady podání, což zjevně není váš případ, klid ![]()
edit : myšleno na 20ti dennou ochrannou lhůtu ![]()
přeju rychlé pořízení ![]()
Příspěvek upraven 10.02.26 v 10:35
@Anonymní píše: Více
Pokud tam není žádný zádrhel, tak to tam bude! Teď jsou všichni nemocní, tak možná jenom nestíhají. Když je tam nějaký problém, tak to oznámí hned, než obešlou všechny dotčené a Ty máš šanci to nějak opravit, pokud je to prkotina anebo vzít podání zpět, opravit a podat znovu, ať nemusíš zbytečně čekat.
U nás udělala sekretářka notáře chybu v parcelním čísle, a to se nedalo opravit ani přes známé z realitky, takže nám doporučili to honem stáhnout, opravit a podat znovu, protože po zamítnutí je nějaká ochranná lhůta, kdy to nelze podat.
@Lucy75 píše: Více
To neni pravda, uplynout cela musi pouze ta 20 denni, po kterou se zapisovat nesmi…
Co mám zkušenost, tak vklad byl téměř vždy provenený den po uplynutí dvacetinenní lhůty plomby, takže následná třicetidenní lhůta se nikdy nevyužila. Každý případ je ale jiný. Nemá smysl se dohadovat. Je potřeba zavolat referentce, která je podepsaná na vyrozumění o vyznačení plomby a slušně se připomenout.
@j.a.n.i1 vždy se mi změny zapsaly přesně DEN PO uplynutí lhůty…
ano, tuším to byl 21. den po podání návrhu na vklad - je to více let, v době, když jsem to hlídala, vždycky to bylo takhle, i s byty, i s oběma domy… nikdy nebyly změny logicky zapsány v době trvání „plomby“… a celá ta ochranná lhůta prostě musela doběhnout.
Je jasné, že na to zakladatelka čeká, protože na to má navázáno financování apod… ale myslím, že dnes už by to mělo být OK, pokud ne, opětovně bych tam volala… V Praze se nedivím ničemu ![]()
Ale ona se ptala na 30 denní lhutu do kdy to ma byt zapsano, takže pokud uz je to 30 dnu, tak se ji to fakt 21 den nezapíše ![]()
@j.a.n.i1 píšu, jak jsem to měla já!
ona píše, že má 30.den - ale záleží, zda myslí 21+30 (to už by byla chyba na straně katastrálního pracoviště), nebo nebo má zatím 21+9..
jak říkám, v Praze je možné vše - nestíhají apod., u nás to vždy bylo nadrc hned den po ochranné lhůtě.
Ještě se ti něco nezdá? ![]()
Ano, nezda se mi tva informace, ze musi uplynou vsechny lhuty, protoze to neni pravda, musi uplynout pouze ta 20 denni, vsechny ostatní jsou naopak DO.
@Lucy75 no,asi to tak bude, říkali, že nestíhají. Ale zase zapisují jiná řízení…..visí nás tam jen pár.
Vcera jsem se dovolala paní vedoucí právního oddělení a říkala, ze předa kolegyním, tak doufam…..
Ano, ano, mam na to navázané zejména předání bytu a v nájmu, kde jsem ted jsem dala výpověď k 31.03.,ale moje bláznivá hlava už vidí všechno černě ![]()
Ahoj holky, dnes končí 30-ti denní lhůta na vklad na Katastru v Praze. Několikrát jsme volali a neni tam prý žádný zádrhel. Uz jsem z toho docela zoufalá, ani nedoufám, ze by se dnes ještě něco dělo. Máte někdo zkušenost?
. Mam z toho nervy, samozrejme jsou na to navázané jiné lhůty.
Prosim anonym.