Kávovar - poradíte, který mám vybrat?
- Fotoalbum (2)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Do Sencor nádobky na mléko se „jen“ naleje mléko, vyklopí se ta tryska, aby pěna šla do hrnku a je to.
De´longhi má parní trysku, kterou se napění mléko v nádobce a ta se pak lije na kafe. Takhle to dělají v kavárně.
Pokud nebudu řešit kvalitu pěny (to opravdu netuším), tak Sencor je jednoznačně jednodušší na použití (myslím tu pěnu).
De´longhi je zase o parník renomovanější značka na kávovary.
Osobně si troufnu tipnout, že po počátečním nadšení by se člověku u De´longhi přestala chtít ta pěna dělat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@Ivan PPZ : mám De Longhi a pěnu dělám několik let - ale jo, je to opruz. Těším se, až si jednou koupím kávovar, který mi udělá capuccino komplet sám.
Sencoru bych se trochu bála, asi bych se poohlédla po renomovanějších značkách
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ivan PPZ Taky se teď právě přikláním k Sencoru, chtěla jsem mrkout na nějaké video, ale zatím jsem nenašla, je to teď nově uvedeno na trh.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vybrala bych ten s technologii jako ma Sencor, ale od jiné firmy. Nedělá takový systém i to delonghi?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tichošlápek nekoukala jsem, ale určitě bude podstatně dražší…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@AstraG ahoj, tak já asi před měsícem dostala stejný nápad, nakonec už mám doma schovaný tento https://www.mall.cz/…sso-ep355000 a napíšu Ti anabázi, jak jsem se od podobných, jako jsi dávala odkazy, dostala až k tomuhle
měla jsem vyhlidnuty pákový delonghi kolem 4 tisíc, pak po doporučeních tady jsem dospěla k názoru, že by pro nás byl vhodnější automat (žádný kavovar ještě nemáme a měla jsem strach, že dělat to kafe takhle ručně by nás za chvíli prudilo a použili bychom ho ve finále dvakrát ročně). Tam už jsme byli samozřejmě v jiné cenové relaci
tak jsem pořád koumala jaký, až jsem se nakonec svěřila manželovi, protože tak drahý dárek jsem nechtěla rozhodovat sama. On byl nadšený, že si ho tedy dáme jako společný dárek a má mě „z krku“. Teda asi nějakou drobnost ještě dostanu, ale s hlavním dárkem si už hlavu lámat nemusí.
Tedy pokud doma ještě žádný nemáte, tak bych se víc než o to, jak se bude slehat mléko, bála o to, jestli vás nebude prudit ta příprava kávy jako taková.
Btw na ten náš kavovar měli na mallu v době, kdy jsme ho kupovali, akci. Stál 9 tisíc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@AstraG píše:
Takže myslíte, že Sencor bude s*áč?
Recenze jsi zkoušela najít? Nemusí být špatný ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jitul.kaaa9 Právě, že ještě žádné nikde nejsou, píšou u toho Sencoru novinka. Je mi jasný, že profi kávovar by byl lepší, ale momentálně jsme ve finální fázi stěhování do nového domu a raději investuji 10 tisíc nějak smysluplněji v momentální situaci ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak by mě zajímalo, jestli se najde někdo, kdo by ten Sencor zkusil, nebo alespoň někdo kdo od Sencoru má ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@AstraG tak ja bych do nej klidne sla. Mam doma de longhi ecam pouze s tryskou, vybiral ho manzel a dostala jsem k narozeninam. Je super,krasny,kafe fakt vyborny. ALE,za jedenact litru bych si představovala, ze uz to mleko i vysleha. Ve finale delam latte pouze navstevam ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@AstraG já to chápu, já taky takhle drahý nechtěla… ale ve finále bych já koupila dárek za 5k manželovi (protože k tomu ještě potřebuješ mlynek, možná ještě ten upechovac či co), manžel mě dárek/dárky v podobné cenové relaci a jsme taky na desítce
já to myslela jako návrh, zkusit probrat i s manželem a nedávat si nic jiného ![]()
Jinak ohledně toho sencoru neporadim, osobně bych v tomto případě dala asi přednost značce, přestože ten sencor může být stejně dobrý ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@AstraG píše:
Tak by mě zajímalo, jestli se najde někdo, kdo by ten Sencor zkusil, nebo alespoň někdo kdo od Sencoru má
myslím, že od Sencoru nikdo tady automatický kávovar nemá - Sencor má sice dobré bezsáčkové vysavače, elektrické vařiče, troubičky, meteostanice a další, ale kávovar bych si od Sencoru neriskoval koupit…
vlastně já osobně bych automatický kávovar nechtěl ani zadarmo - můj standardní jednoduchý rituál je pomlít čerstvě napraženou kávu, kterou si nechávám posílat z jedné nejmenované pražírny, v Rancilio Rocky Dooser a pak ji hodit do 3decové Bialetti moka express konvičky - ta božská vůně, až se to protáhne nahoru do horní nádobky - a smetanou si rozhodně tu vůni kazit nenechám a cukr mi tam taky nesmí - mlask mlask ![]()
Příspěvek upraven 28.11.18 v 19:46
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My máme komplet automat na kapsle (díky Clooney
) Taky umí kapučo nebo latté jedním knoflíkem, taky se jen naleje mléko do nádobky. Pěna je opravdu Ok, kostka cukru skoro nechce jít ke dnu. Ten mlékový princip bude podobný s tím Sencorem (zřejmě). Takže o tu pěnu bych se nebál. Ostatní těžko hodnotit. Ta cena není zase tak horentní. Být to za 12 litříků, to už by bylo asi složitější.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Hrabě Dooku Bialetti je klasika a i s koupenou namletou kávou to pořád podává výtečné výsledky. Spousta lidí se s kafem nechce „moc otravovat“ - počítat zrnka a pod…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit