Kávovar - poradíte, který mám vybrat?

11559
28.11.18 18:48

Do Sencor nádobky na mléko se „jen“ naleje mléko, vyklopí se ta tryska, aby pěna šla do hrnku a je to.
De´longhi má parní trysku, kterou se napění mléko v nádobce a ta se pak lije na kafe. Takhle to dělají v kavárně.

Pokud nebudu řešit kvalitu pěny (to opravdu netuším), tak Sencor je jednoznačně jednodušší na použití (myslím tu pěnu).
De´longhi je zase o parník renomovanější značka na kávovary.

Osobně si troufnu tipnout, že po počátečním nadšení by se člověku u De´longhi přestala chtít ta pěna dělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9022
28.11.18 18:51

@Ivan PPZ : mám De Longhi a pěnu dělám několik let - ale jo, je to opruz. Těším se, až si jednou koupím kávovar, který mi udělá capuccino komplet sám.
Sencoru bych se trochu bála, asi bych se poohlédla po renomovanějších značkách

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5063
28.11.18 18:52

@Ivan PPZ Taky se teď právě přikláním k Sencoru, chtěla jsem mrkout na nějaké video, ale zatím jsem nenašla, je to teď nově uvedeno na trh.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
28.11.18 19:00

Vybrala bych ten s technologii jako ma Sencor, ale od jiné firmy. Nedělá takový systém i to delonghi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5063
28.11.18 19:05

@Tichošlápek nekoukala jsem, ale určitě bude podstatně dražší…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5063
28.11.18 19:06

Takže myslíte, že Sencor bude s*áč? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3198
28.11.18 19:08

@AstraG ahoj, tak já asi před měsícem dostala stejný nápad, nakonec už mám doma schovaný tento https://www.mall.cz/…sso-ep355000 a napíšu Ti anabázi, jak jsem se od podobných, jako jsi dávala odkazy, dostala až k tomuhle :lol: měla jsem vyhlidnuty pákový delonghi kolem 4 tisíc, pak po doporučeních tady jsem dospěla k názoru, že by pro nás byl vhodnější automat (žádný kavovar ještě nemáme a měla jsem strach, že dělat to kafe takhle ručně by nás za chvíli prudilo a použili bychom ho ve finále dvakrát ročně). Tam už jsme byli samozřejmě v jiné cenové relaci :mrgreen: tak jsem pořád koumala jaký, až jsem se nakonec svěřila manželovi, protože tak drahý dárek jsem nechtěla rozhodovat sama. On byl nadšený, že si ho tedy dáme jako společný dárek a má mě „z krku“. Teda asi nějakou drobnost ještě dostanu, ale s hlavním dárkem si už hlavu lámat nemusí.

Tedy pokud doma ještě žádný nemáte, tak bych se víc než o to, jak se bude slehat mléko, bála o to, jestli vás nebude prudit ta příprava kávy jako taková.
Btw na ten náš kavovar měli na mallu v době, kdy jsme ho kupovali, akci. Stál 9 tisíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3198
28.11.18 19:09
@AstraG píše:
Takže myslíte, že Sencor bude s*áč? :nevim:

Recenze jsi zkoušela najít? Nemusí být špatný ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5063
28.11.18 19:14

@Jitul.kaaa9 Právě, že ještě žádné nikde nejsou, píšou u toho Sencoru novinka. Je mi jasný, že profi kávovar by byl lepší, ale momentálně jsme ve finální fázi stěhování do nového domu a raději investuji 10 tisíc nějak smysluplněji v momentální situaci :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5063
28.11.18 19:19

Tak by mě zajímalo, jestli se najde někdo, kdo by ten Sencor zkusil, nebo alespoň někdo kdo od Sencoru má ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
554
28.11.18 19:32

@AstraG tak ja bych do nej klidne sla. Mam doma de longhi ecam pouze s tryskou, vybiral ho manzel a dostala jsem k narozeninam. Je super,krasny,kafe fakt vyborny. ALE,za jedenact litru bych si představovala, ze uz to mleko i vysleha. Ve finale delam latte pouze navstevam :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3198
28.11.18 19:34

@AstraG já to chápu, já taky takhle drahý nechtěla… ale ve finále bych já koupila dárek za 5k manželovi (protože k tomu ještě potřebuješ mlynek, možná ještě ten upechovac či co), manžel mě dárek/dárky v podobné cenové relaci a jsme taky na desítce :lol: já to myslela jako návrh, zkusit probrat i s manželem a nedávat si nic jiného ;)
Jinak ohledně toho sencoru neporadim, osobně bych v tomto případě dala asi přednost značce, přestože ten sencor může být stejně dobrý :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
382
28.11.18 19:44
@AstraG píše:
Tak by mě zajímalo, jestli se najde někdo, kdo by ten Sencor zkusil, nebo alespoň někdo kdo od Sencoru má ;)

myslím, že od Sencoru nikdo tady automatický kávovar nemá - Sencor má sice dobré bezsáčkové vysavače, elektrické vařiče, troubičky, meteostanice a další, ale kávovar bych si od Sencoru neriskoval koupit…
vlastně já osobně bych automatický kávovar nechtěl ani zadarmo - můj standardní jednoduchý rituál je pomlít čerstvě napraženou kávu, kterou si nechávám posílat z jedné nejmenované pražírny, v Rancilio Rocky Dooser a pak ji hodit do 3decové Bialetti moka express konvičky - ta božská vůně, až se to protáhne nahoru do horní nádobky - a smetanou si rozhodně tu vůni kazit nenechám a cukr mi tam taky nesmí - mlask mlask :jazyk:

Příspěvek upraven 28.11.18 v 19:46

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11559
28.11.18 19:45

My máme komplet automat na kapsle (díky Clooney :-) ) Taky umí kapučo nebo latté jedním knoflíkem, taky se jen naleje mléko do nádobky. Pěna je opravdu Ok, kostka cukru skoro nechce jít ke dnu. Ten mlékový princip bude podobný s tím Sencorem (zřejmě). Takže o tu pěnu bych se nebál. Ostatní těžko hodnotit. Ta cena není zase tak horentní. Být to za 12 litříků, to už by bylo asi složitější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11559
28.11.18 19:49

@Hrabě Dooku Bialetti je klasika a i s koupenou namletou kávou to pořád podává výtečné výsledky. Spousta lidí se s kafem nechce „moc otravovat“ - počítat zrnka a pod…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí