Kávovar - poradíte, který mám vybrat?
- Fotoalbum (2)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Hrabě Dooku Bialetti je klasika a i s koupenou namletou kávou to pořád podává výtečné výsledky. Spousta lidí se s kafem nechce „moc otravovat“ - počítat zrnka a pod…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@AstraG za mě pokud bych se měla vyloženě rozhodnout mezi těmito dvěmi, vemu Sencor. Z důvodu toho, že když koupím kvalitní zrnkovou kávu, zmáčknu knoflík a občas doliju vodu, tak se mi kafe udělá samo. Ten delongi mi přijde spíše jako „překapávač“, musíš mít mletou kávu. Bude potřeba dle mě oba i odvápňovat, u automatického kávovaru zmáčkneš tlačítko a je to. Za mě když to shrnu - delongi chybí spoustu funkci, které ti usnadní vaření kávy a čistění kávovaru. Sencor to vše má. Máme doma delongi automatický (něco jako ten sencor) a nedovedu si už nic jiného představit. Ráno dojdu, zmáčknu čudlík, jdu na wc, prdnu pod to hrnek, zmáčknu čudlík, nachystám si lžičku a mám hotové kafe. U toho tvého pákového - musím ho zapnout, musím pomlít kávu, napěchovat, vrazit hrnek, zmáčknout čudlík, nachystat lžičku, vysypat nádobku s kávou, umýt ji a zase ji dát do kávovaru…I když Sencor nemusím, šla bych do něj.
Edit: Až ted se dívám pořádně na obrázek, že ten sencor je taky pákový. Tak nevím. Já bych pákový nechtěla. Ale i tak počet funkcí naprosto vyhrává na delongi.
Edit 2: My máme tento https://www.mall.cz/…-esam-3000-b
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jenže „mlecí“ automat nebude do 4.000,– Sencor bude jednodušší na použití s mlékem,
De´longhi zase tou tryskou „udělá“ i čaj (
). Cena velmi srovnatelná. Vezměte ten Sencor z shopu, kde není problém s reklamací/ vrácením do 14 dní.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Objednala jsem ten sencor, určitě to bude lepší než kafe z rychlovarky, nebo gusto - které nejpíš prodám, protože už ho vůbec nepijeme - ale až po vánocím, ať to není nápadné
Mlýnek na kávu máme a používáme. A ještě jsem jako bonus prodala myčku ze starého bytu, takže nula od nuly pojde ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@AstraG tak pak napiš, já akorát chtěla napsat ať koupíš DeLonghi
.
No moc si nedokážu představit, jak ta tryska sama nabublá kvalitní pěnu do nějaké nádobky… to bude jedna velka bublina. Dělala jsem kdysi v kavárně a učila jsem se týden v kuse jen šlehat dokonalou pěnu, což když se naučíš a máš grif, tak dokážeš sama, potřebuješ k tomu jen nerezovou konvičku, plnotučné mléko a kvalitní trysku. Otázka taky je, jak často pijete capuccino a latté? na takové pěně bych si asi prostě nepochutnala.
Několik let jsem pracovala i v elektru a z toho důvodu bych se také přiklonila ke kvalitě.
Ale třeba Sencor překvapí, jsem zvědavá ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Káťa19 Pěnu to nebublá do něčeho, ale rovnou do šálku/ skleničky. Nasává to mléko a leze z toho pěna. Pěna bude OK i z polotučného mléka. Reálně mohu posoudit jen to naše Nespresso a pěna z toho leze s bambiliónem prťavých bublineček. Takže nemyslím, že Sencor udělá jednu velkou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Prosím o radu jaký si pořídit kávovar. Chtěla bych automatický kávovar, který mi sám udělá latte, capuccino atd. Kávovat, který má mlýnek a umí se sám čistit. Máte zkušenost s nějakým kávovarem, který by nebyl moc drahý? Děkuji za rady.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lucynka25 píše:
@Isia sehnala jsï? Taky pokukuji po kávovaru pod stromeček
i ja
(snad si to tu neprecte)
ja uz to sleduju delsi dobu a vychazi mi pomer cena kvalita Tchibo, maji opravdu dobre recenze a v testech taky dobre znamky, plus v nasi komunite holky v Nemecku jsou take jen kladne recenze.
Akorat v Nemecku je za 220€ a v CR je to teda darda ![]()
kazdopadne, pokud mate moznost zajet pres hranice, nebo nekoho, kdo priveze, tak do nej jdete…
ja teda s mlekem nepiju, ale maji i s napenovacem, ten je drazsi.
https://www.tchibo.cz/…2001640.html
https://www.tchibo.de/…0159808.html
libi se mi, ze je maly a skladny a nezabere pulku linky
a design je krasny ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Je to dva tydny zpet, co jsem tady prispivala ve stejne diskuzi.Mam Tchibo 3 tydny, je to fantasticky kavovar.Mam ho i s napenovacem. Vysel na mallu za sedmicku i s kilem kavy zdarma. Potom mi tady radila pani, ze jsou v rijnu nejake slevnovaci kody, po kterych vyjde za 5500.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lucynka25 prave ze tenhle je maly, sice musis casteji doplnovat, ale za to mi to stoji, taky nechci obra ![]()
@dyňa tak parada ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit