Každé šesté dítě nebude mít na obědy?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Kazde seste dite nebude mit na obedy?
Podporujete organizaci WfW?
Co rikate na toto prohlaseni?
Zda se vam to realne? Opravdu kazda sesta domacnost nema 700 Kc mesicne na obedy pro dite? Co ty deti pak jedi? Rohlik s pastikou, aby to bylo levnejsi nez skolni obed?
Tohle je diskuze jen pro diskuzi, nic tim nesleduju.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Podle mě je to nesmysl a jen využívají daný systém. A z toho jim pak vyleze, že jsme na tom takto blbě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Cenarius Mne taky prijde, ze se nizkoprijmovs rodina prihlasi do programu, protoze to organizace umoznuje. A organizace pak prohlasi tohle alarmujici prohlaseni.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reálné mi to přijde jako blbost…
Školka je drazsi a přesto tedy neznám dítě které by do školky nechodilo protože na to nemají peníze ![]()
- Citovat
- Upravit
Na cigarety, alkohol a další hňupiny bude peněz vždy dost. Děti až na posledním místě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pro samoživitelku se třema dětma to opravdu může být hodně a radši dá dětem chleba s paštikou…
- Citovat
- Upravit
@VitaminC píše:
Podporujete organizaci WfW?Co rikate na toto prohlaseni?
Zda se vam to realne? Opravdu kazda sesta domacnost nema 700 Kc mesicne na obedy pro dite? Co ty deti pak jedi? Rohlik s pastikou, aby to bylo levnejsi nez skolni obed?
Tohle je diskuze jen pro diskuzi, nic tim nesleduju.
Co ty děti jedi? To, co vyžebrají od všech nás sousedů- Anonym pochopitelný
- Citovat
- Upravit
Myslím, že to není pravda, v mém okolí není nikdo kdo by neměl na školní obědy..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Alušáček píše:
Myslím, že to není pravda, v mém okolí není nikdo kdo by neměl na školní obědy..
já znám jednu takovou početnou rodinu, děti mají obědy přes to women něco. Ale už dlouho, nezávisle na současných potížích. A vím o dalších, co ty obědy měli. Ale moc jich nebylo
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U nás je oběd za 30 Kč je v tom polévka, hlavní jídlo, pití. Často i nějaký salát, sušenka, dezert.
Za 30 korun je dnes snad ta samotná paštika…
Navíc to dítě má teplý poradny oběd. Přijde mi naopak velmi ekonomické aby dítě chodilo na obědy.
- Citovat
- Upravit
@ludmilaadamkova píše:
U nás je oběd za 30 Kč je v tom polévka, hlavní jídlo, pití. Často i nějaký salát, sušenka, dezert. Za 30 korun je dnes snad ta samotná paštika… Navíc to dítě má teplý poradny oběd. Přijde mi naopak velmi ekonomické aby dítě chodilo na obědy.
Tak tak, za tu cenu skoro není možné doma uvařit. Ta cena za obědy jsou pouze suroviny (jídelna samozřejmě nakupuje za jiné ceny než běžný spotřebitel, neboť odebírá trošku jiná množství), zbytek „ceny“ obědu dotuje stát (energie, mzdy atd.). Za 30 Kč skutečně nevím, jak bych uvařil polévku + hlavní jídlo + salát (chápu, že dítě sní méně než dospělý člověk).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Doctus píše:
Tak tak, za tu cenu skoro není možné doma uvařit. Ta cena za obědy jsou pouze suroviny (jídelna samozřejmě nakupuje za jiné ceny než běžný spotřebitel, neboť odebírá trošku jiná množství), zbytek „ceny“ obědu dotuje stát (energie, mzdy atd.). Za 30 Kč skutečně nevím, jak bych uvařil polévku + hlavní jídlo + salát (chápu, že dítě sní méně než dospělý člověk).
Za 30 Kč hlavně člověk zátěži nakoupí na svacinu…
Tam je spíše problém že oni chtějí ty peníze najednou…
U nás dospělý mohou odebírat oběd za 65 Kč a je toho tolik, že důchodce to má na oběd a třeba i na veceri. Je to dotované obci. Dokonce ty obědy rozváží. Mají tedy stejně jídlo co děti ve školce a ve škole jen větší porce.
Příspěvek upraven 09.01.23 v 18:02
- Citovat
- Upravit
Prispevkem na obedy pomahate konkretne detem. kdyz date rodine davku, tak muze byt promenena prave na ty cigarety.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Myslím si, že rodiny na dávkách nebo naopak vícecetné sociální rodiny to může být problém. Na druhou stranu ta strava je kolikrát ( aspoň u nás) takový blaf, že děkuji pěkně, to raději budu vařit.
Příspěvek upraven 09.01.23 v 18:03
- Citovat
- Upravit
Další témata z kategorie
Aktuálně na Instagramu
Revoluce v medicíně? Japonským vědcům se podařilo odstranit chromozom, který způsobuje Downův syndrom. Zjistěte jak!