Podpora otců samoživitelů

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
8
9.1.23 14:44

Podpora otců samoživitelů

Ahoj, skoro před rokem jsme si pořídili parádní dcerušku. To samozřejmě znamená velké množství parádních zážitků a radostí, ale zároveň jsem si uvědomil, jak je takové malé dítě náročné a nákladné.

Jelikož se mi v životě finančně docela daří, koukám se po možnostech, jak částí svého příjmu podpořit organizaci, které pomáhá otcům-samoživitelům. Bohužel mi letmé googlení moc nepomáhá najít instituci, která by se touto problematikou přímo zabývala.

Máte nějaké tipy, kdo toto řeší? Všechny organizace, co jsem našel vypadají, jako že je zajímají především matky a někde v pozadí (if really, really needed) jsou i otci.

Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
53518
9.1.23 15:21

Pořídil sis to jistě s nějakou ženou, tak snad máš od ní alimenty, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4943
9.1.23 15:30
@Russet píše:
Pořídil sis to jistě s nějakou ženou, tak snad máš od ní alimenty, ne?

Trochu pozornosti při čtení by to chtělo.
Zakladatel nehledá pomoc pro sebe. Chce svými penězi podpořit organizaci, která podporuje otce-samoživitele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
9.1.23 15:33
@Russet píše:

:D to jsi mi asi nerozuměl - já se snažím najít organizaci, přes kterou bych mohl pomáhat chlapům, kteří jsou na výchovu sami a nemají to v životě finančně jednoduché.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
9.1.23 15:36
@Rff Edge píše: :D to jsi mi asi nerozuměl - já se snažím najít organizaci, přes kterou bych mohl pomáhat chlapům, kteří jsou na výchovu sami a nemají to v životě finančně jednoduché.

Zkus se obrátit na církevní Diakonii. Tato organizace pomáhá neúplným rodinám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33190
9.1.23 15:37
@Russet píše:

On ale nechce peníze brát, ale dávat :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
9.1.23 15:40
@topazio píše:
Zkus se obrátit na církevní Diakonii. Tato organizace pomáhá neúplným rodinám.

Dík za tip, církevní cokoliv mě vůbec nenapadlo a přiznám se, že čemukoliv spojenému s vírou (je jedno jakou; radši zůstanu on topic) bych se radši velkým obloukem vyhnul :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
9.1.23 15:42
@arinecka píše:
On ale nechce peníze brát, ale dávat :mrgreen:

Aha 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
9.1.23 15:43
@Rff Edge píše: :D to jsi mi asi nerozuměl - já se snažím najít organizaci, přes kterou bych mohl pomáhat chlapům, kteří jsou na výchovu sami a nemají to v životě finančně jednoduché.

Já nejsem chlap. Četla jsem příliš rychle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14567
9.1.23 16:02

Já bych řekla, ze moc osamělých chlapů s dětmi není, většině z nich ráda nějaká paní vypomůže :lol:

Takže silně pochybuji, že nějaká taková organizace existuje :lol: samo jsou organizace pomáhající samozitivelum obecně, čímž se mysli muže i ženy. Tak leda některou z nich. Napadá mě třeba i Dobrý anděl, ti pomáhají rodinám, které to potřebuji třeba kvůli závažné nemoci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
9.1.23 16:07
@Russet píše:
Já nejsem chlap. Četla jsem příliš rychle.

Pardon :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
9.1.23 16:12
@Semtex píše:
Já bych řekla, ze moc osamělých chlapů s dětmi není, většině z nich ráda nějaká paní vypomůže :lol:Takže silně pochybuji, že nějaká taková organizace existuje :lol: samo jsou organizace pomáhající samozitivelum obecně, čímž se mysli muže i ženy. Tak leda některou z nich. Napadá mě třeba i Dobrý anděl, ti pomáhají rodinám, které to potřebuji třeba kvůli závažné nemoci.

Děkuji, mrknu na ně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9318
9.1.23 16:21
@Rff Edge píše:

Máte nějaké tipy, kdo toto řeší? Všechny organizace, co jsem našel vypadají, jako že je zajímají především matky a někde v pozadí (if really, really needed) jsou i otci.

Děkuji

Tak zkus právě ty vytučněné organizace, přece 8). Já to nezkoumala, ale vždyť je to přesně to, co hledáš. Pro lidi samoživitele if really, really needed, přičemž je logické, že víc je ženských, protože jim to z jejich biologické podstaty jaksi víc hrozí. Zatímco otcové, budou spíš většinou po tragické ztrátě partnerky. Nebo se zkamaraď s nějakým samoživitelem a můžeš mu pomáhat osobně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6021
9.1.23 16:34

@Rff Edge ty jsi masochista? Chces tady dostat naloz od matek - samozivitelek? :lol: :lol:

Otcu samozivitelu asi moc nebude, pocitam, ze organizaci zadnou asi mit nebudou, ale urcite jsou taci, co maji po rozvodu problem s exmanzelkou, ktera jim brani se stykat s detmi. O takove organizaci jsem slysela, tam se asi je jak pomoct ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tala20
9.1.23 16:40
@Rff Edge píše:
jak částí svého příjmu podpořit organizaci, které pomáhá otcům-samoživitelům …

Zkontaktuj Unii otců, třeba poradí:
http://www.unie-otcu.cz/unie-otcu.html

Příspěvek upraven 09.01.23 v 16:51

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Revoluce v medicíně? Japonským vědcům se podařilo odstranit chromozom, který způsobuje Downův syndrom. Zjistěte jak!