Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dobrý večer potřebuji poradit.Moje 32 měsíční dcera každý den večer se budí pláčem, někdy se stává že pláč zastavíme až nabídnutím pití. Nepomůže pochování, pohlazení, znovu uspání. Vždy se napije a zase v klidu usne a spinká dál. To netrvá dlouho v noci začne opět plakat a volat mámu, tátu, bouchat na dveře a přijde za náma-mnou a přítelem do pokoje a po té už spinká do rána. Tenhle problém se začal dít před cca 6 měsíci. Do té doby spinkávala celou noc.
Děkuji za případné rady.
Martina
Zažila jsem ve stejném veku. Pouze jsem trvala na usínání ve vlastním, po probuzení mohl ke mě do postele. Řev tím stal, dítě se uklidnilo a kolikrát jsem ho ani neslyšela, přišel otichoucku, lehl a spal.
Po roce jsme se domluvili, že bude až do rána ve své posteli a bylo, žádné scény, žádný problém.
Říkáte že tomu mám dát čas? Že se tímto domáhá aby mohla spinkat snáma?
@Helileli syn takhle chodi uz rok a pul. Pravidelne, az na par vyjimek. U nas kehne a spi.
@specialdmartina85 Ona se nedomaha, ona to zřejmě potřebuje.
Podle mě se bojí, zdají se jí sny
chce cítit bezpečí mámy, brala bych jí v noci k sobě do postele
@specialdmartina85 píše: Říkáte že tomu mám dát čas? Že se tímto domáhá aby mohla spinkat snáma?
ne NEDOMÁHÁ… prostě je tam sama v noci potmě nejspíš má i strach.. je malinká…
Když jsem to řešila i s praktickou lékařkou tak mi řekla že se tím domáhá.
@specialdmartina85 píše:
Když jsem to řešila i s praktickou lékařkou tak mi řekla že se tím domáhá.
a tobě to vadí spát s dítětem v posteli? jako malá jsem se taky v noci bála, byla jsem šťastná že jsem mohla k mámě do postele kde jsem se cítila v bezpečí. Nedovedu si představit nechat v pokoji ve tmě takhle malé drobatko i přesto že pláče a chce k tobě. Je jedno jestli ti řekne doktorka že se tím domáhá, nejlépe ještě aby ti poradila nechat vyplakat
Poslouchej svojí holčičku, určitě neplace v noci jen tak, z rozmazlenosti
Ne nevadí že snama spinká, jen mám o ni strach jestli to není něco vážněho, nebo jestli se ji nezdají nějaké sny, nebo jestli se něčeho nebojí v pokojíčku. Jen pro upřesnění malá má pokojík hned vedle našeho, u postele má chůvičku takže slyšíme i dýchání. Nezlobte se na mě ale to že bych se ji zbavovala vážně nepotřebuji číst!!
@specialdmartina85 píše:
Ne nevadí že snama spinká, jen mám o ni strach jestli to není něco vážněho, nebo jestli se ji nezdají nějaké sny, nebo jestli se něčeho nebojí v pokojíčku. Jen pro upřesnění malá má pokojík hned vedle našeho, u postele má chůvičku takže slyšíme i dýchání. Nezlobte se na mě ale to že bych se ji zbavovala vážně nepotřebuji číst!!
já to ale nemyslela zle, to možná tak vyznělo. Myslím, že se určitě bojí a zdají se jí sny, kor když v posteli u maminky je klidná ![]()
Ne MOŽNÁ vyzvělo. Podívejte Naše Natálka je pro mě vše tak snad není nic špatnýho na tom zeptat se na názor, třeba se stímhle problémem taky někdo setkal.
@specialdmartina85 píše:
to ti tu ale nikdo nepsal.. ne tvá dcera má potřebu být s tebou.. nic víc nic míň.. chůvička je pro tebe ne pro ni to ona si rozumem nevysvětlí…
Příspěvek upraven 14.03.17 v 23:54
Taky si myslim, ze potrebuje blizkost mamy, my mame dceru, tri a ctvrt roku a syna, skoro osm mesicu a nez se narodil, chteli jsme dceru naucit do velke postele, dopadlo to tak, ze mame postel prirazenou u naseho letiste a dcera spi mezi nama, syn spi zatim v noci v postylce, ale nad ranem si ho beru taky k nam
dcera se kazdy den tesi do postele, ze se ke me prituli a syn taky lepe spi s nami, v postylce se vrti celou noc, proste si to uzivam, dokud jsou malicci, v puberte s nami spat chtit nebudou, miluju ty nase rana, kdyz jsme vsichni ctyri v jedne posteli ![]()