Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Já žiju v Dublinu, sice v centru, ale irové jsou totálně nepřipravení na zimu, takže nikdo neprotáhne silnice nebo chodníky. Včera jsem šla k doktorce a cesta 10 min nám dala půl hodiny, vůbec se to s tím kočárkem nedalo…
Jinak já nemůžu říct, že bych se úplně nudila…pořád je co dělat ať s malým nebo doma…
Jenže já jsem trochu lenoch, říkám si, že bych mohla cvičit, mám sice dole 20 kg ze 30 kg, ale nemůžu se dokopat.
Jen jsem myslela, jak to ostatní maminky zvládají…pamatuju si, že kamarádka po roce na mateřské věděla kolik potřebuje plínek na víkend, ale měla problém spočítat, kolik jí mají vrátit v obchodě ![]()
kamikaa píše:
Pepro,v této kalamitě se fakt ven nedá chodit.
tak než to protáhnou a něco roztaje, tak jasně, že se s kočárem chodí blbě… Ale já mám u kočárku pro staršího skejtík, s tím se jezdí fakt hodně blbě - a stejně jsme šli… No, v tomhle marastu přece člověk nemusí našlapat 5 km za dopoledne.
jen jsem chtěla napsat, že dny nemusí být stejný a s dítětem je jen na rodičích (mamce), co se ten který den bude dělat.
Jejda…tak se hlásímm k zakladatelce…nudím se jak sviňa…resp. mě deptá, že za mnou nic není. Teď nekamenovat … nemyslím, že dítě je nic, ale něco …snad rozumíte.
Taky bydlím v malém městečku, ale nic tu není, parky chybí, hříště taky (i když je to teď méně aktuální). Vážně závidím maminkám, který si to umí užít tak, že se opravdu baví..já se to budu muset naučit nebo mi hrábne ![]()
No a ještě k tomu první dítě, nevím jestli dělám věci dobře a kontroluju každý hovínko ![]()
Fakt se těším až bude po zimě, navíc od března plánuju lítat každý dva měsíce do čr, ať si malýho taky užije babička ![]()
ahoj úplně tě chápu, můj syn se narodil loni v prosinci, když jsme jeli z porodnice bylo -20 st. mazec a pak jsme kvůli mrazům museli být 2 měsíce doma zavření, občas jsem jela s ním k rodičům na návštěvu, ale na procházku s kočárkem po 2 měsících, už jsem si připadala jako skleníková kytka
. Pomohlo mi, když přišel manžel domů a já jsem alespoň na hodinku šla nakoupit nebo se jenom projít a bylo mi hned lépe.
Ja se priznavam, ze naprosto nechapu maminky, ktere jezdi s kocarem ven, jak psala tusim pepro, ve vanici, desti x hodin. To neni nic osobniho, to je jen nemy udiv, protoze ja bych to zkratka nedala, na to se mam moc rada. Smysl pro prcka moc nevidim, stejne je zababusenej v takovym pocasi v kocaru, na kocaru plastenka, ma tam zadychano a to si radsi doma parkrat vyvetram, nez abych se takto harcovala. Plus bych mela strach, ze si dite naucim pres den spat jen v kocarku ![]()
Neni vetsi blaho, nez kdyz pres den ulozim do postylky a vim, ze bude alespon hodinu spat a ja si muzu dat slofika, vzit si knizku, zkratka relax. Predstava, ze tu dobu „probendim“ ve fujavici s kocarem, mi popravde nedela dobre ![]()
Opakuji, fakt nic osobniho, kazdy jsme naky, ale v tomto jsem asi z jine planety ![]()
Jinak se pridavam s tim, ze noseni ditete v satku je v tomto pocasi vyrazne praktictejsi, kdyz uz clovek musi nekam jit. Ted mam na nohy nesmyky, takze se nemusim bat, ze sebou nekde prasknu. A dite ma 12kg a furt ho unesu
Koupila jsem boby a nejak se mu to nelibi ![]()
Gladys, já právě taky ne, zvlášť s takhle malým mimčem…šátek pořídím, akorát teda taky mám strach, abych sebou někde nepráskla ![]()
Gladys píše:
Ja se priznavam, ze naprosto nechapu maminky, ktere jezdi s kocarem ven, jak psala tusim pepro, ve vanici, desti x hodin. To neni nic osobniho, to je jen nemy udiv, protoze ja bych to zkratka nedala, na to se mam moc rada. Smysl pro prcka moc nevidim, stejne je zababusenej v takovym pocasi v kocaru, na kocaru plastenka, ma tam zadychano a to si radsi doma parkrat vyvetram, nez abych se takto harcovala. Plus bych mela strach, ze si dite naucim pres den spat jen v kocarku
Neni vetsi blaho, nez kdyz pres den ulozim do postylky a vim, ze bude alespon hodinu spat a ja si muzu dat slofika, vzit si knizku, zkratka relax. Predstava, ze tu dobu „probendim“ ve fujavici s kocarem, mi popravde nedela dobre
Opakuji, fakt nic osobniho, kazdy jsme naky, ale v tomto jsem asi z jine planetyJinak se pridavam s tim, ze noseni ditete v satku je v tomto pocasi vyrazne praktictejsi, kdyz uz clovek musi nekam jit. Ted mam na nohy nesmyky, takze se nemusim bat, ze sebou nekde prasknu. A dite ma 12kg a furt ho unesu
Koupila jsem boby a nejak se mu to nelibi
Gladys píše:
Ja se priznavam, ze naprosto nechapu maminky, ktere jezdi s kocarem ven, jak psala tusim pepro, ve vanici, desti x hodin.
tak když bylo -20, tak jsme taky ven nešli! však jsem psala, že pokud to šlo…
Ale zase když padá sníh (ne chumelenice s větrem), tak to na procházku je. A v dešti je to taky v pohodě - pokud není průtrž a kroupy. Většinou jsem to spojila s cestou do obchodu.
No prostě než si doma říkat, že je to furt stejný, tak raděj vyrazit s kočárem ven…
Ale jasný, že to s doma s dětma svým způsobem jednotvárný je a jsou dny, kdy to člověku přijde víc než kdy jindy… Taky bych někdy ráda prchla na pustý ostrov…
Já si zas říkám, že kdy jindy budu moct být celý dny venku. to snad až v důchodě…
Já se momentálně přidávám k maminkám, které mají každý den stejný a trochu mi z toho hrabe
1. počasí na nic - nemoct jít s dětma ven na zahradu, aby se vylítali a vyblbli je děsná, a když vyjedu s kočárkem na procházku, tak celou cestu budu poslouchat, že tříletou už bolí nožičky a neujdem nic
2. město je od nás 12 km a já jsem neřidič, takže všechno pěkně busem nebo vlakem, tak v zimě raději nic
3.Klárka chodí do školky a už z toho vyplývá určitý režim, který musím dodržovat
takže fakt jeden den jako druhý a nic s tím neudělám.Těším se na JARO!! ![]()
Kamča.dalmatinka píše:
Tak to já si to naopak užívám.Stereotyp neznám.Vždyt každej den je něco nového a něco nového dítě umí.Nemám problém se zabavit a ani zabavit dítě ale mám hodné dítě.
Moc nechápu když někdo řekne že má na mateřské pořád to samé.Myslím si že ten čas tak letí že je třeba si užívat každé minuty.Stereotyp je když chodíš do práce a musíš dodržovat určité časy tad..Tohle je prostě pohodička
Se dvěma dětma je všechno náročnější než s jedním a říkám si Kamčo kdybys měla ještě jedno, jestli by se z tvého syna nestal žárlivý ukňouránek, který chce maminku pro sebe, do toho by ses musela plně starat o miminko, na sebe času akorát se umýt, najíst, únava veliká, počasí na nic a stereotyp je nasvětě ![]()
Co použít sáně ???
U nás je taky plno sněhu…dala jsem korbu na saně, přikurtovala gumicukama a frčíme…
Sáně bych si asi musela přivézt z čr, tady v Irsku to podle mě ani neznají ![]()
Lenka512 píše:
Co použít sáně ???U nás je taky plno sněhu…dala jsem korbu na saně, přikurtovala gumicukama a frčíme…
Já miminko teprve čekám, ale už teď doufám, že to po porodu nebude žádný stereotyp
Chci zvládnout ještě dokončení studia na univerzitě a tak toho bude krom malého víc
Hlídávala jsem děti (1-10let) a taky jsem měla možnost hlídat i miminko. U miminka (holčička) bylo hodně znát to, jak si ho maminka postupně naučila na určité rituály a nakonec toho litovala
Malá přes den spala jedině v kočárku po 10 minutovém drncání-takže mohlo pršet nebo sněžit a já dostala malou v kočárku a šla uspávat. Zaboha neusla jinak, jedině v noci. Vydrželo jí to asi až do 7 měsíce. Co se týká sáněk, tak si myslím, že je to super věc takhle na zimu. Hlavně pokud máte všude kolem baráku jen samý sníh. Tahat se s kočárem nebo se sáňkami tak beru sáňky
Jasně, že v případě, když už je dítě větší ![]()
Holky,
jinak asi ještě poznámka…kdo to má tak jako zakladatelka a já…tak bacha na to. Já jak se tady doma pěkně deptám a nudím…tak to trvá už tak půl roku a znáte to, když je problém v hlavě, je problém na těle…a vrátila se mi z toho alergie, která byla sedm let pryč. Doktorka mi to pak i potvrdila, že je to tím a dlouhodobá nuda nebo stereotyp je forma stresu, která tělo zatěžuje a hlavu deptá…resp. že tu alergii mám zpět z toho, že se doma nudím (vše jsem jí povyprávěla…vědma není
).
Takže zkusme to nějak jinak, jinak nám hrábne
a vidíte jak se může blbě člověk udeptat ![]()
Ale jinak chápu, že pro maminky dvou a více dětí musí být toto dost divná debata…jenže jedno dítě (není-li hodně živé, nespavé nebo tak něco) se dá zvládat celkem v pphodě. Zatím mám teda jen zkušenost s ročním dítětem…dál to snad bude také v pohodě, ale větší zábava
![]()
barique co dodat
mas jen jedno dite
je jeste moc malinky
a jsi „sobestacna“ muzes si dojit s miminem na prochazku, ja ne, s dvojcaty, brichem a bez vytahu…
a az bbude tvoje mimi vetsi, bude mnohem vetsi vzruso
Brokoli píše:
Já se momentálně přidávám k maminkám, které mají každý den stejný a trochu mi z toho hrabe
1. počasí na nic - nemoct jít s dětma ven na zahradu, aby se vylítali a vyblbli je děsná, a když vyjedu s kočárkem na procházku, tak celou cestu budu poslouchat, že tříletou už bolí nožičky a neujdem nic
2. město je od nás 12 km a já jsem neřidič, takže všechno pěkně busem nebo vlakem, tak v zimě raději nic
3.Klárka chodí do školky a už z toho vyplývá určitý režim, který musím dodržovattakže fakt jeden den jako druhý a nic s tím neudělám.Těším se na JARO!!
Kamča.dalmatinka píše:Se dvěma dětma je všechno náročnější než s jedním a říkám si Kamčo kdybys měla ještě jedno, jestli by se z tvého syna nestal žárlivý ukňouránek, který chce maminku pro sebe, do toho by ses musela plně starat o miminko, na sebe času akorát se umýt, najíst, únava veliká, počasí na nic a stereotyp je nasvětě
Tak to já si to naopak užívám.Stereotyp neznám.Vždyt každej den je něco nového a něco nového dítě umí.Nemám problém se zabavit a ani zabavit dítě ale mám hodné dítě.
Moc nechápu když někdo řekne že má na mateřské pořád to samé.Myslím si že ten čas tak letí že je třeba si užívat každé minuty.Stereotyp je když chodíš do práce a musíš dodržovat určité časy tad..Tohle je prostě pohodička
A proč by byl uknouránek??To sem nějak nepochopila.Né každé dítě potřebuje péči nonstop a maminku u sebe tady jde o to se zabavit a zabavit dítě. .Čim nás je víc tim lépe.Občas tu mám i sousedovic malého.Když člověk chce a má možnosti tak se vždy zabaví.Chodíme do zoo,malujeme,modelujeme,obcházíme ruzné cvičení,kroužky,malej chodí i do školky,navštěvujeme rodinu a někdy jen tak ležíme doma.Užívám si každý den naplno
.
Navíc kdo si kdy udělá další dítě je jen jeho volba.Já raději počkala až Maty bude mít rozum
,teda spíš ještě čekám ![]()