Každým okem vidí jinak

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
16694
29.3.22 20:40

Každým okem vidí jinak

Dnes se mě dcera (10 let) ptala, jestli vidím také jedním okem zeleně a druhým do modra. Prý už ani neví, kdy si toho všimla, ale už to vnímá delší dobu. Na očním byla v polovině února (syn má brýle, na kontroly beru i dceru, byť zatím korekci nepotřebuje).

Zítra budu doktorce volat, ale stejně o tom pořád přemýšlím, jestli to tak někteří lidé můžou mít. Je tu někdo, kdo to tak má?

Ono je možné, že byla jen dnes unavená (což opravdu byla, usnula mi i v autě cestou z kroužku domů) a u ní je běžná odpověď, že „to už dávno“ a přitom si toho všimla dnes. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Billi
29.3.22 21:07

Mám to stejně. Jedním okem vidím jásavé barvy a druhým takové smutné (do zelena). Mám to minimálně 20 let. Přiznávám, že jsem to nikdy nikde neřešila a nikde mi nikdo neříkal, že bych měla v očích něco špatně (kromě dioptrií - 16 let mám brýle).

• Citovat
  • Upravit
12
29.3.22 21:10

Mám to samé :) když jsem byla dítě i má maminka to řešila s lékaři a vše v pořádku- normal.
:kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3958
29.3.22 21:13

Já vidím jedním okem jakoby “teplé” zabarvení (jako když svítí slunce) a druhým okem “studené” zabarvení (jako když je zataženo). Prý je to normální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2379
29.3.22 21:25

Hustý, tak jsem se dočetla, že je běžné, že každé oko vidí barvy jinak - jen se teda individuálně liší míra rozdílnosti i toho, nakolik si to kdo uvědomuje. :think: A taky každé oko jinak stárne, a to má na vnímání barev taky vliv. Co já se tady všechno nedozvím… :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3958
29.3.22 21:37

@Tomie já si toho všimla poměrně nedávno, když dcera spala v pokoji a dveře byly přivřené a já tou škvírkou na ní koukla jedním okem a pak druhým a úplně mě vyděsilo, jak se ty odstíny liší. Ale dočetla jsem se, že je to v pořádku. Když se dívám normálně do prostoru a zavřu jedno a pak druhé oko, tak rozdíl nevidím žádný :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
29.3.22 21:42

Tý jo, tak to koukám, že vás má tolik osobní zkušenost :lol: Já mám ty svoje oči tak nějak naprd od dětství, ale barvy vidím stejně. Tak mě to trochu znejistělo.

Zítra oční cinknu, ať si to Dr. zapíše a případně mrkne příště, pokud sama nebude chtít vidět dřív.

Že je rozdíl v odstínech jsem se dočetla, ale že v barvách (modrá vs zelená) jsem nedokázala vygooglit, ale ono je to asi v podstatě stejné. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10680
29.3.22 22:00

A nemůže to být tím, že většinou zdroj světla je někde na straně, ne přímo naproti oběma očim, že to světlo zkrátka dopadá do každého oka pod jiným úhlem?…jen nápad :think:

Jinak moje desetiletá dcera na začátku covidu, když jsme ještě nevěděli, že ho má, tak chodila za mnou vystresovana, že se jí určitě nějak, otevre' oko…jako ne to víčko, ale prostě že ji nějak praskne oko :roll: :P pak už měla horečku a furt blabolila chuderka o oku, pak pár dní i viděla mlhu a měla nějakej asi diskomfort…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1794
29.3.22 22:15

A já snad ani rozdíl mezi odstíny nevnímám. Vidím však na každé oko jinak v tom smyslu, že jedno je plus a druhé minus dioptrie, které jsou také rozdílné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8461
29.3.22 22:19

Já v noci občas jedním okem vidím víc, než druhým. Jakoby jedním vidím větší tmu. Někdy vidím oběma stejně. Taky jsem to řešila s lékaři a na nic se nepřišlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
596
29.3.22 22:48

Taky vidím každým okem jiné odstíny a je to normální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14573
30.3.22 06:25

Já zas vidím jedním okem lip na blízko a druhým do dálky :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
30.3.22 10:21
@Semtex píše:
Já zas vidím jedním okem lip na blízko a druhým do dálky :lol:

No jo, já zase neumím koukat oběma očima najednou. Vydržím chvilku, dá to dost úsilí :lol: Běžně vše sleduji pravým a levé funguje spíš na dokreslení periferního a prostorového vidění. Vše nalevo je rozmazané, ale až v dospělosti jsem zjistila, že to takhle být nemá.

Mladá už je objednaná na příští středu. Paní doktorka říkala, že různé odstíny jsou běžné, ale pokud pozoruje různé barvy a neuvědomuje si, že by to tak měla dřív, tak pro jistotu koukne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
9.11.23 22:35

Tak jsem ráda, že aspoň nejsem sama :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2419
9.11.23 22:41

Já si úplně přesně pamatuju, jak jsem jako dítě do nekonečna na střídačku zavírala jedno oko a bavila se tím, jak každým vidím jinak :mrgreen: Ale teda do této chvíle jsem si myslela, že to tak mají úplně všichni a ví o tom :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí