Jak vybrat pračku, která se hned nepokazí?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Známého opraváře nemám, ale co se týče poruchovosti, může trochu pomoci například Alza. Ta u vybraných produktů (vč. praček) uvádí spolehlivost daného zboží, která se stanovuje na základě reklamovanosti. Já podle toho údaje nakupuji často, přijde mi to lepší než kdovíjaké recenze …
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Miele, ale je to trochu jiná třída
.
Můj opravář mi radil AEG a bosch.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A já si zase myslím, že je to úplně jedno. Jako první jsem měla pračku ECG za 4 499Kč, už je stará 8 let a pere dodnes. Naopak, televizi jsem koupila na doporučení opraváře od LG a odešla 3 měsíce po skončení záruky. Dneska je většina spotřebičů vyráběna tak, aby dlouho nevydržela.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Náš opravář, který se věnuje jak pračkám tak sušičkám 30 let říká jedině AEG.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mame pracku AEG uz 14 let a stale pere stejne. Uz bych ji rada vymenila za novou ( a susicku), ale ji se u nas libi…
Segra ma stejne dlouho Bosch.
My mame ale skoro stejne dlouho i televizi LG. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Stare funkcni spotrebiuce nemenit, rozhodne neverit, ze stejna znacka bude take dobra. Nopve pracky vsech jmenovanych superznacek se sypou po zaruce, asi s velkou bolesti pristoupime na nakup vzdy toho nejlevnejsiho na trhu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nám Bosch vydržela 2×7 let. Třetí jsem pořizovala levnější, ale stejně to vypadá, že jsem neušetřila. Jednak má větší spotřebu i přes A-čkové skupiny i s nějakými plusy. A navíc jí začínají rezivět dvířka kvůli kazu z výroky, který nebyl vidět.
Jinak známý, který je trochu šťoura, když kupuje spotřebiče, tak si ještě zjišťuje, kde byly vyrobeny. Příklad část některých je vyrobeny na „západě“ a jiná na balkáně (jedna značka).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Moc děkuji za vaše skušenosti a názory.
Já právě mám už asi 10 let Bosch a úplně bez problémů funguje. Ale taky si myslím, že to bylo asi štěstí na ty starší spotřebiče a dnes koupit stejný typ asi by to nebylo stejně kvalitné. Asi koupím nějakou střední třídu…
hmmm
Děkuji všem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kamarádův otec dělá opraváře praček a myček, krom výše zmíněných Miele, AEG případně Bosch je prý příjemně překvapen tureckou Beko.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mooniikka dneska je to loterie, když budeš mít smůlu, narazíš na vadný kus i u dobré značky.
prodávala jsem několik let v Elektru a za mě doporučuji LG, Electrolux, AEG, Bosch.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Přikláním se k názoru,že je to skoro jedno.Je to prostě tak dělané.,Dneska to nejde aby vydrželo všechno 10 let,vždyť jsou narvané obchody zbožím,co by se s tím dělalo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@alun-ka píše:
Přikláním se k názoru,že je to skoro jedno.Je to prostě tak dělané.,Dneska to nejde aby vydrželo všechno 10 let,vždyť jsou narvané obchody zbožím,co by se s tím dělalo.
bohužel souhlasím, ale je to smutné
- načítám...
- Citovat
- Zmínit