Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
co třeba si dát inzerát? Třeba by nějaká babička uvítala zpestření..
BOHUŽEL jde v posledních letech o častý problém
u nás se v domově důchodců už dalo do kupy pár rodin díky Ježískovým vnoučatům…
zkuste ve Vašem městě klub seniorů, třeba tam najdete aktivní opuštěnou babču, co má čas na děti… plně to chápu… mně hlídaly vždy kámošky…
Nějaká osamělá ale příjemná sousedka ve věku babičky by nebyla?
Já bych asi zkusila občas zajít na akci, kam chodí starší lidé. Třeba místní knihovní sešlosti nebo tak. Abych se s někým hodným seznámila. Jestli je reálné tak někoho najít nevím. Ale jsem si jistá, že existuje plno lidí, co by rádi byli prarodiči a své děti/vnoučata třeba nemají. Anebo naplno napsat ten inzerát ![]()
No podle mé zkušenosti jsou buď babičky čiperné, a pak skáčou kolem svých vnoučat, nebo potřebují spíš pomoc, a pak nevím, jestli je to to, co chceš - mít seniora, kterému víc dáváte vy než on vám, jen aby dítě vidělo.
My máme babi v LDN (95)m čili seniora na péči máme vlastního (další mi nechybí) a moje i manželovy rodiče mimo Prahu, kam se dostaneme jen občas, takže u nás prarodiče taky nefungují a je mi to líto. Nicméně nezadaný čiperný babičky, co by dělaly s dítětem takový ty prarodičovský věci, ty IMHO moc nejsou.
Ale mimo Prahu to může být jinak: pokud prarodičům mladí odjeli třeba právně do hlavního města, tak tam nějací „nevyřádění“ být můžou…
Ja myslim ze par let zpatky bylo neco jako adoptuj si babicku nebo tak neco, zkusila bych poradne zapatrat na netu a taky je asi dulezite bydliste, vetsi mesta nabizeji vice potencionalnich babicek
Koukni po okolí nebo ten inzerat. Já třeba měla babičku, ale i tak sme měli starou a hrozně hodnou sousedku, byla taková hrozně osamělá, její dcera se odstěhovala s rodinou do Ameriky a babička tu zůstala sama, tak měla vždycky hroznou radost když sme s mamkou přišly na návštěvu
pak sme ji chodily navštěvovat i když už sme byly starší a odstěhovali se na druhý konec města, tak to bylo takové hezké. Třeba se nejde někdo podobný i u vás ![]()
Ahoj, chtěla bych se zeptat, kde by se dala najít babička pro dítě. Bohužel nemáme rodiče ani jeden a chtěli bychom, aby malá viděla, že existují i babičky a dědečkové a měla k nim vztah. Vím, že existují různé agentury, ale přijde mi líto platit provizi agentuře, když ty peníze bych mohla dát případně babičce. Máte někdo zkušenost s někým cizím, kdo dělal dětem babičku nebo dědečka? prosím anonym osobní info.