Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Kolicek95 píše:
Vývoj děťátka, manipulace - Pohybový vývoj dítěte s láskou a respektem (Kačírková)
O spaní - > S láskou o dětskému spánku (Tinková)
Kojení - příručka Laktační ligy
Příkrmy - blog nutrimamma.cz
Moc děkuji za tipy.
Kouknu se na ně. ![]()
@beruska9 píše:
No, na webu uz jsi docela spravneOno je dnes tech informaci spis az prilis moc, takze s nimi zachazej opatrne
![]()
Vybavu jsem nakoupila z 90% z druhe ruky, ne ani tak kvuli penezum, i kdyz to taky potesilo… ale i z presvedceni, ze veci je uz v obehu taky vic nez dost. Staci kliknout na Marketplace nebo na Vinted, detskych veci je tolik, ze to obcas je problem udat i zadarmo, hlavne obleceni
Příspěvek upraven 08.10.22 v 12:18Hlavne se nenech ztrhnout svitivimy reklamami na blbosti, ktere nepotrebujes, klido vyckej, uvidis, co opravdu vyuzijes.
Děkuji za názor. Asi jak říkáte, vyčkám. Už na mě totiž všude vyskočila řada reklam a nevím zatím co všechno je nutnost a co zbytečnost. ![]()
Kde jsem vzala peníze na výbavu a potřeby pro dítě? Šetřila. Šetřila jsem dřív, než jsme se o miminko začali vůbec snažit ![]()
@debra.morgan píše:
Ježíši. 🤦♀️
@np10021 píše:![]()
![]()
Kde jsem vzala peníze na výbavu a potřeby pro dítě? Šetřila. Šetřila jsem dřív, než jsme se o miminko začali vůbec snažit
Prosím vás, už jsem to sem psala, ale asi musím ještě jednou:
Všem které mě tu kritizují ohledně peněz - nebojte, MÁME NAŠETŘENÉ! Chtěla jsem se zeptat spíš na doporučení, nějaké knihy se souhrnnými informacemi.
Poznámka o cenách výbavy byla jen takový dodatek a jak vidím, tak jsem si ho měla odpustit. Vidím, že některé z vás si vzali z toho jen to, že jsem nezodpovědná a nemáme peníze… Tak vás jen uklidním máme - máma vlastní dům bez hypa, oba máme dobré platy a našetřeno, abych nemusela spěchat do práce. Jen mi přišlo, že některé obchody na miminkách chtějí spíše vydělávat…
@KaaTTkaa pak ale nechápu otázku,, kde jste vzali peníze?" Tak jestli máš našetřeno tak jasně, že z rezevy. Tak děkujeme všichni za vysvětlení a příště se ptát na to na co chceme znát odpověď
Jinak si najdi tu skupinu dle TP (ne v diskuzich) jsou zamčené a spoustu se toho dozvíš tam. Hlavně to nehrotit a mít vlastní rozum. Preji at vše dobře dopadne
Hlavne nepanikar, mas jeste hafo casu.
A nic moc nekupuj, noveho minimum, je to fakt zbytecne.
Investovala bych do svoji porodni asistentky, to je k nezaplaceni.
Tak zaručeně dostaneš brožurky na gynde a v nemocnici. Na e miminku se dozvíš i to co nechceš. V apkach je toho taky spousta. Zase to moc nehroť!
@KaaTTkaa píše:
Děkuji za názor. Asi jak říkáte, vyčkám. Už na mě totiž všude vyskočila řada reklam a nevím zatím co všechno je nutnost a co zbytečnost.
Vetsina je zbytecnost
Ne hele, kazde dite je jine, kazdy rodic taky. Nekdo na nektere veci neda dopustit, jiny je nevyuzije. Je fajn mit zakladni veci predem, protoze shanet neco v prvnich dnech je vycerpavajici, ale v dnesni dobe, kdy je veci fakt prebytek, neni nutne se moc stresovat. I tak mas cas do druhe poloviny tehu, driv to nema moc smysl, i kdybys chtela veci z druhe ruky, kde mozna budes muset chvilku hledat…takze studuj, prohlizej, at mas prehled, ale mas spoustu casu…
@np10021 píše:
@Atisia já teda nikde žádnou brožuru nedostala
Ono je taky brzo.
. Proboha hlavně neplaš! Je to jenom mimino. Na začátku toho moc nepotřebuje. Jíst, pít, pleny, spát. To je vše. Na zbytek musíš přijít časem
@KaaTTkaa já jsem třeba pro první dítko šla cestou nových levnějších věcí, jakože kočár za 30tisíc mi přišel jako naprostá zbytečnost, na druhou stranu jsem prostě nechtěla na miminko věci z druhé ruky, pak od cca 1-2 let už mi to bylo jedno…
dost věcí jsem dostala, takže na výbavu jsem nechala cca 20 tisíc? největší položka byl kočár 8000 a autosedačka vajíčko 3000, postýlku jsem měla z ikei, stejně jako matraci, to bylo cca 2200, 2 prostěradla, ale peřinku a zavinovačku jsem dostala, stejně tak nějaká bodýčka, overaly, za první oblečení na první cca 3 měsíce jsem dala tak 1500 korun
kočár mi vydržel na 2 děti, na třetí jsem si pořizovala nový, ale spíš z praktického hlediska, chtěla jsem menší, lehčí, skladnější, tam jsem se nakonec vešla něco okolo 7000… ![]()
tady na emiminu jsou rady super, asi vše nejdůležitější… ale nakonec každá maminka si musí přijít na to, co jí nejvíc vyhovuje..
@KaaTTkaa píše:
Zdravím,
před pár dny jsem zjistila, že jsem těhotná - KONEČNĚ! Přes rok jsme se snažili, takže konečně se to povedlo a mám hroznou radost.![]()
![]()
ALE tak nějak jsem zjistila, že jsem se celou dobu soustředila na početí, ale nenapadlo mě zamyslet se nad tím co bude potom. Teď když se mi těhotenství potvrdilo, zjistila jsem, že vlastně o těhotenství, porodu a ani o základní (jako opravdu naprosto základní) péči o miminko, nemám ani páru.
Takže jsem se chtěla zeptat, jestli byste mi na tohle téma nemohli doporučit nějakou knihu, časopis, web…
P. S. Kde jste vzaly peníze na celou základní výbavu?Abych všechny nedostatky mohla dohnat a byla připravená.
Jen tak zběžně jsem projížděla cena na internetu a kočárek, postýlka, oblečení, věci na koupání… Všechno je tak strašně drahý!
Nevím jak ostatní, ale my třeba chodili do práce a na věci si vydělali. Něco člověk dostane od rodiny, plno možností nabízí bazárky. Není nutné mít nejnovější typ kočáru za 20 000,– a více. To samé dítě nepotřebuje úplně nové hadříky Lindex atp. ![]()
Tak já v prvé řadě autorce moc gratuluji
. Já informace ani moc nesbírám, první mimi nám nedopadlo, teď jsem opatrná. Nicméně od známých jsem dostala knížky Velká kniha mateřství a Velká kniha o matce a dítěti. A jsou fakt super. Jinak mám aplikaci Těhotenství +. Výbava nás taky velmi finančně zaskočila ačkoli máme našetreno. Nechtěla jsem zbytečnosti, ale ani aby něco chybělo. Z druhé ruky mám oblečení, to jsem koupila balík pro prvního půl roku. A kočárek trojkombinace i s isofixem za 4000. Díky němu se výrazně ušetřilo. I tak se vším všudy výbava za 33000 a to jsem vychytavala slevy (třeba ohřívačka mléka za třetinu v Globusu atd.) Ale dala bych všecko co mám, hlavně aby mimi živé a zdravé bylo už u nás. Výbavu jsem začala kupovat na začátku 7 měsíce. Všechno se sehnalo rychle. Není třeba dříve. I tak mám teď pocit, že nemám co dělat. A navíc na to teď koukám a doufám
.