Kde bydlí Mikuláš? :-D

Napsat příspěvek
Velikost písma:
24292
1.1.12 13:57

Dobrá otázka; u nás se řeší, jestli má anděl nohy a jestli je to chlapeček nebo holčička. Neb ty barokní v kostele nohy mají, ale na obrázcích andílci nemají.

Příspěvek upraven 29.06.15 v 12:13

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
noren
1.1.12 14:00

V kostele sv. Mikuláše :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
byron
1.1.12 14:02
Wiolla píše:
kacenkahl píše:
Anděla Páně jsme letos ošidili takže to mně ani nenapadlo. Ale faktem je že to nebe je rozumný :lol:
Chyba! Jedna z nejhezčích pohádek vůbec. ;) :lol:
http://www.youtube.com/watch?…
Jo, jedne z těch povedených nových, jinak za moc nestojej teda
  • Citovat
  • Upravit
27305
1.1.12 14:05
danyk píše:
Dobrá otázka; u nás se řeší, jestli má anděl nohy a jestli je to chlapeček nebo holčička. Neb ty barokní v kostele nohy mají, ale na obrázcích andílci nemají.

jakto že nemají? :think: Já tedy vídám na obrázcích buď anděly s nohama nebo v říze/šatech a to má nohy schované v sukni ne? :)
Nebo myslíš, jako že někteří mají pindíka a některý ne? No tak andílci jsou holčičky i chlapečci, jako děti na zemi. ;-)

Příspěvek upraven 01.01.12 v 14:05

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1079
1.1.12 14:05
Wiolla píše:
kacenkahl píše:
Anděla Páně jsme letos ošidili takže to mně ani nenapadlo. Ale faktem je že to nebe je rozumný :lol:
Chyba! Jedna z nejhezčích pohádek vůbec. ;) :lol:
http://www.youtube.com/watch?…

já ji znám, taky ji mám moc ráda. Jen letos tuším byl na ČT4 soubežně nějaký strašně důležitý sport :lol: , takže jsem chytla až konec. Mikuláše jsem tudíš nezaregistrovala a tím pádem neřešila :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1079
1.1.12 14:10

Tak aby jste věděli jak jsem dopadla : Říkám, hele máma už ví kde bydlí Mikuláš!! jo a kde??!! V nebíčku, s andělíčkem.
Jo??!! A to je tam na Slovensku??!!!! :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
1.1.12 14:22

Přece v Mikulášovicích ( šluknovský výběžek) :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
1.1.12 14:25

Taky bych řekla, že s andělm v nebi a cestou se staví pro čerta…:-D

Anděl páně je opravdu jedna z nejhezčích pohádek, doporučuju ještě rychle kouknout. My jsme letos na všechny pohádky koukali na youtube, nebo tady: http://www.czfilm.eu/…l-pane-2005/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2566
1.1.12 14:42

Ahoj, tak ,,náš" Mikuláš teda nikde nebydlí, chodí po světě a kouká se kdo je hodný a kdo zlý.
Alespoň takto jsme to vykoumali před několika lety, když se syn ptal. ;)
:mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15081
1.1.12 14:50

Ted jsem se schválně zeptala manžela, :) táto,kde bydlí Mikuláš,vylezlo z něj na severním polu :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
1.1.12 14:53
boball píše:
Ted jsem se schválně zeptala manžela, :) táto,kde bydlí Mikuláš,vylezlo z něj na severním polu :D

Ale houbelec, tam bydlí Santa… :lol: ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
1.1.12 14:56
boball píše:
Ted jsem se schválně zeptala manžela, :) táto,kde bydlí Mikuláš,vylezlo z něj na severním polu :D

No fuj! Jako je fakt, že Santa Klaus je vlastně St. Nicolaus, ale dosadili ho na severní pól až později a s naší tradicí to nemá nic společnýho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15081
1.1.12 14:59

No,jo,vždyt jsme vždycky říkali dětem,že bydlí v nebi a čerti v pekle.Proto jsem to sem napsala,asi ho už zblbly americké filmy,přišlo mi to k smíchu, když to z něj vylezlo,i když nakonec čert ví,kde ten Mikulda vlastně doopravdy bydlí :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1079
1.1.12 15:29

Taková „prdlá“ otázka a co to udělá, že??!!! ;)
No a aby toho nebylo málo tak když už jsme u řešení těchto otázek!! Tak co se děje se zlobivýma čertama (zase se ptalo dítko :-) ) . Všichni, kteří zlobí tak končí v pekle, tak kde skončí čerti, kteří neposlouchají???!!!!! :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
1.1.12 15:38
kacenkahl píše:
Taková „prdlá“ otázka a co to udělá, že??!!! ;)
No a aby toho nebylo málo tak když už jsme u řešení těchto otázek!! Tak co se děje se zlobivýma čertama (zase se ptalo dítko :-) ) . Všichni, kteří zlobí tak končí v pekle, tak kde skončí čerti, kteří neposlouchají???!!!!! :)

Ty máš fakt mezery v pohádkovém vzdělání… :roll: :mrgreen: Neznáš S čerty nejsou žerty? :mrgreen: Zlobivý čerty v pekle degradovali, proměnili v nelichotivé zvíře, a nebo museli jít za trest na Zem mezi lidi. :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová