Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Manžel řekl dceři, že neví a má se zeptat maminky
Já řekla,že s andělíčky v nebíčku. Ježíšek bydlí v kostelíčku. Když jsem letos v rámci trhů s dcerou narazily na betlém tak se opravdu s údivem divila jak jí může tohle mimino přinést dárky. Na štědrý den byla natěšená a prohlásila něco v tom smyslu,že se Ježíšek zbláznil tolik dárků ![]()
Wiolla píše:kacenkahl píše:Ty máš fakt mezery v pohádkovém vzdělání…
Taková „prdlá“ otázka a co to udělá, že??!!!
No a aby toho nebylo málo tak když už jsme u řešení těchto otázek!! Tak co se děje se zlobivýma čertama (zase se ptalo dítko) . Všichni, kteří zlobí tak končí v pekle, tak kde skončí čerti, kteří neposlouchají???!!!!!
![]()
Neznáš S čerty nejsou žerty?
Zlobivý čerty v pekle degradovali, proměnili v nelichotivé zvíře, a nebo museli jít za trest na Zem mezi lidi.
Ale znám, jen mi tohle vysvětlení nepřišlo vhodné pro malý dítě.. ![]()
To víš v kouzelné školce se to neřeší.
Hlavně mně zajímali vaše názory!!
Tak kde bydlí český Mikuláš, to nevím, ale ten belgický přijíždí na lodi ZE ŠPANĚLSKA, ač se to zdá neuvěřitelné. Ale tam je Mikuláš pojatý trochu jinak, nechodí s ním čert a anděl, ale jeden nebo několik Černých Petrů. A hlavně rozdává hračky, někdy i několik. V některých rodinách děti dostanou víc dárků od Mikuláše, než na vánoce.
jankee píše:
Tak kde bydlí český Mikuláš, to nevím, ale ten belgický přijíždí na lodi ZE ŠPANĚLSKA, ač se to zdá neuvěřitelné. Ale tam je Mikuláš pojatý trochu jinak, nechodí s ním čert a anděl, ale jeden nebo několik Černých Petrů. A hlavně rozdává hračky, někdy i několik. V některých rodinách děti dostanou víc dárků od Mikuláše, než na vánoce.
Tak to je taky velmi zajímavý!!! Proč zrovna ze Španělska??
A slaví se to také začátkem prosince??
Jo jo, datum je stejné. A proč ze Španělska? Nevím, prolezla jsem kvůli tomu celý vlámský a holandský net a našla jsem jen jedinou teorii: Není to podle skutečného narození svatého Mikuláše (to bylo někde u Turecka), ale podle toho, že do Holandska a Vlámska přijížděly ze Španělska obchodní lodě naložené exotickým zbožím a kořením, tak prý proto.
jankee píše:O tom je moc hezký Holandský film- Kun pro Vinky, tam je to hezky vysvětlený a ukázaný, jak to slaví v Holandsku. Vánoce jsou až na druhým místě, ano, Mikuláš dává dárků jako u nás Ježíšek
Jo jo, datum je stejné. A proč ze Španělska? Nevím, prolezla jsem kvůli tomu celý vlámský a holandský net a našla jsem jen jedinou teorii: Není to podle skutečného narození svatého Mikuláše (to bylo někde u Turecka), ale podle toho, že do Holandska a Vlámska přijížděly ze Španělska obchodní lodě naložené exotickým zbožím a kořením, tak prý proto.
Jee tak to je hezký!!
. A to je tedy svátek s dárky jen pro děti??!! Myslím Mikuláš.!
A jen tak pro zajímavost, předchází tomuto svátku nákupní horečka??!! Nebo je to klidnější, jak zde před Vánoci?!
kacenkahl píše:Co bylo v tom filmu tak to tedy je sláva velká i pro celý město… Jdou přivítat Mikuláše a Petra do přístavu atd.
Jee tak to je hezký!!. A to je tedy svátek s dárky jen pro děti??!! Myslím Mikuláš.!
A jen tak pro zajímavost, předchází tomuto svátku nákupní horečka??!! Nebo je to klidnější, jak zde před Vánoci?!