Kde bydlí Mikuláš? :-D

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5052
1.1.12 17:14

Manžel řekl dceři, že neví a má se zeptat maminky :lol: Já řekla,že s andělíčky v nebíčku. Ježíšek bydlí v kostelíčku. Když jsem letos v rámci trhů s dcerou narazily na betlém tak se opravdu s údivem divila jak jí může tohle mimino přinést dárky. Na štědrý den byla natěšená a prohlásila něco v tom smyslu,že se Ježíšek zbláznil tolik dárků :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1079
1.1.12 17:25
Wiolla píše:
kacenkahl píše:
Taková „prdlá“ otázka a co to udělá, že??!!! ;)
No a aby toho nebylo málo tak když už jsme u řešení těchto otázek!! Tak co se děje se zlobivýma čertama (zase se ptalo dítko :-) ) . Všichni, kteří zlobí tak končí v pekle, tak kde skončí čerti, kteří neposlouchají???!!!!! :)
Ty máš fakt mezery v pohádkovém vzdělání… :roll: :mrgreen: Neznáš S čerty nejsou žerty? :mrgreen: Zlobivý čerty v pekle degradovali, proměnili v nelichotivé zvíře, a nebo museli jít za trest na Zem mezi lidi. :jazyk:

Ale znám, jen mi tohle vysvětlení nepřišlo vhodné pro malý dítě.. 8)
To víš v kouzelné školce se to neřeší. :mrgreen: Hlavně mně zajímali vaše názory!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
377
2.1.12 10:57

belgický Mikuláš

Tak kde bydlí český Mikuláš, to nevím, ale ten belgický přijíždí na lodi ZE ŠPANĚLSKA, ač se to zdá neuvěřitelné. Ale tam je Mikuláš pojatý trochu jinak, nechodí s ním čert a anděl, ale jeden nebo několik Černých Petrů. A hlavně rozdává hračky, někdy i několik. V některých rodinách děti dostanou víc dárků od Mikuláše, než na vánoce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2204
2.1.12 10:58

U nás jeden bydlí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nepřihl. Kacenka
2.1.12 12:33
jankee píše:
Tak kde bydlí český Mikuláš, to nevím, ale ten belgický přijíždí na lodi ZE ŠPANĚLSKA, ač se to zdá neuvěřitelné. Ale tam je Mikuláš pojatý trochu jinak, nechodí s ním čert a anděl, ale jeden nebo několik Černých Petrů. A hlavně rozdává hračky, někdy i několik. V některých rodinách děti dostanou víc dárků od Mikuláše, než na vánoce.

Tak to je taky velmi zajímavý!!! Proč zrovna ze Španělska??
A slaví se to také začátkem prosince??

• Citovat
  • Upravit
377
6.1.12 06:01

Jo jo, datum je stejné. A proč ze Španělska? Nevím, prolezla jsem kvůli tomu celý vlámský a holandský net a našla jsem jen jedinou teorii: Není to podle skutečného narození svatého Mikuláše (to bylo někde u Turecka), ale podle toho, že do Holandska a Vlámska přijížděly ze Španělska obchodní lodě naložené exotickým zbožím a kořením, tak prý proto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
byron
6.1.12 10:14
jankee píše:
Jo jo, datum je stejné. A proč ze Španělska? Nevím, prolezla jsem kvůli tomu celý vlámský a holandský net a našla jsem jen jedinou teorii: Není to podle skutečného narození svatého Mikuláše (to bylo někde u Turecka), ale podle toho, že do Holandska a Vlámska přijížděly ze Španělska obchodní lodě naložené exotickým zbožím a kořením, tak prý proto.
O tom je moc hezký Holandský film- Kun pro Vinky, tam je to hezky vysvětlený a ukázaný, jak to slaví v Holandsku. Vánoce jsou až na druhým místě, ano, Mikuláš dává dárků jako u nás Ježíšek
  • Citovat
  • Upravit
1079
6.1.12 14:22

Jee tak to je hezký!! :-). A to je tedy svátek s dárky jen pro děti??!! Myslím Mikuláš.!
A jen tak pro zajímavost, předchází tomuto svátku nákupní horečka??!! Nebo je to klidnější, jak zde před Vánoci?!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
byron
6.1.12 15:36
kacenkahl píše:
Jee tak to je hezký!! :-). A to je tedy svátek s dárky jen pro děti??!! Myslím Mikuláš.!
A jen tak pro zajímavost, předchází tomuto svátku nákupní horečka??!! Nebo je to klidnější, jak zde před Vánoci?!
Co bylo v tom filmu tak to tedy je sláva velká i pro celý město… Jdou přivítat Mikuláše a Petra do přístavu atd.
A poržívaj to jako my Vánoce- podle mě i nakupujou jako my
  • Citovat
  • Upravit
kloný
1.4.13 11:00

andílek

:andel: :andel: :andel: :andel: :andel: :andel: :andel: :andel: :andel: ach jo :( :hug:
:andel: :andel: :andel: :andel: :andel: nejlepší

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová