Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, každý rok jsem si kupovala cukroví od kamarádky, která pekla ve velkém, ale letos nepeče, tak sháním náhradu. Máte nějaký tip, kde se dá v Praze objednat dobré vánoční cukroví (drobné, jako domácí, klasické druhy). Předem díky.
@Cassy25 píše:
Ahoj, každý rok jsem si kupovala cukroví od kamarádky, která pekla ve velkém, ale letos nepeče, tak sháním náhradu. Máte nějaký tip, kde se dá v Praze objednat dobré vánoční cukroví (drobné, jako domácí, klasické druhy). Předem díky.
no nevím, jestli už není pozdě
@Cassy25 v Praze nevím, znám ve Staré Boleslavi cukrárnu Terezciny dobroty. Zkus kouknout.
My Cooking Diary, ale vypadá to, že letos už mají plnou kapacitu. Tak tip na příští rok ![]()
Si prostě napeč sama… Pár kousků z 300g mouky zvládneš za večer u vínka a koled. A
Vyjde to levné a ještě budeš mít dobrý pocit.
Já nepeču a nestydím se za to. Umím to, ale nedělám to už. Mám dítě s autismem a k tomu plním milión různých rolí. Jsem z Prahy a poslední roky objednávám cukroví z Erhartovy cukrárny.
Zavolej si do Nemocnice pod Petrinem. Je tam vzadu kavarna. Jeptisky vzdy peci Vanocni cukrovi i Velikonocni pecivo a to i na objednavku. Jestli ale jiz neni pozde, zkus to.
Řekla bych, že už je pět minut po 12. Já jsem objednávala už koncem září. ![]()
Taky doporučuji Erhartovu cukrárnu, je sice to dražší, ale výborné ![]()
@samantafox píše:
Si prostě napeč sama… Pár kousků z 300g mouky zvládneš za večer u vínka a koled. A
Vyjde to levné a ještě budeš mít dobrý pocit.
Já to třeba vůbec neumím, doma nemám ani plech. Že by to bylo tím, že nepiju víno? ![]()
Podívej se na fb bazaru, kde žiješ. Mi u nás teda stále vyskakují nabídky, že mají volné kapacity. Asi si letos objednávají lidé míň. Když stále hledají zákazníky a nabízí se. My budeme péct. To je tradice.
A maximálně kilo koupím, až mi 23. nebo 24. vyskočí na fb právě na nějakém našem bazaru nabídka hotového. Tak tam pošlu muže, ať to kilo koupí. To jsme udělali i loni. Že mi paní v důchodu bylo líto. Někdo ji nevyzvedl objednávku.
Jj take doporucuji na FB bazar, predloni jsem narazila na vyborne a letos kupuji potreti, jen je teda znat zdrazovani i tady, vloni 500,–/kg a letos 1000,–/kg, ale tohle mame vyzkousene a chutna nam. Jen je pravda, ze tam jsou i vobloz cukrovi a nebo podvodnici, takze vybirat bud podle recenzi nebo na doporuceni. A ten tip na odber na posl. chvili nekomu, kde mu zakaznik nevyzvedl objednavku, mi prijde sympaticky.. ![]()