Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Je mi líto, že tvojí mamince je její rozkrok milejší než vlastní dítě a jeho pocity.
Měla bych vztek, že mi to nedala nejdřív vědět. Tvé pocity jsou oprávněné.
Jako chápu, že tam nechce mít tvoje věci, když už bydlíš jinde a oni se tam nevejdou, ale slušnost je ti zavolat a říct, hele, potřebovala bych, aby sis odvezla věci, ideálně tak do 14 dnů.
Ta akce s temi vecmi byla vuci tobe hodne necitliva. Kdyby byla moje dcera lesba, respektovala bych to a nechtela bych partnera, ktery by mel k tomu vyhrady. Mamka se citi asi dost osamocena a neveri si, ze ma navic, bere, co je… je ted hodne ovlivnena novym partnerem. To, ze ti o odeslani veci rekla az potom a ze to udelala takovym zpusobem, muze taky znamenat, ze s tim sama nebyla uplne v pohode a nevedela, jak s tim celym nalozit - tipuji, ze ten chlap v tom ma dost prsty.
Jsi velká holka. Máma tě odepsala, ale možná to není na vždy. I starší lidé mají nárok na to, že udělají blbost. Stane se. Už nemáš domov. Smiř se s tím. Matku ještě máš, buď ráda. Ono se to spraví. A když ne, tak s tím stejně nemůžeš nic dělat.
@Anonymní píše:
Ahoj, od mamky bydlim uz 4 roky s partnerkou v pronajate garsonce, studuji, ale i tak jsem minimalne jednou mesicne na vikend jezdila k mamce pokecat, kadernice…a navstivit stare pratele. Mela jsem u mamky pokoj, teda po dohode si z nej mamka udelala tvurci dilnu a mne tam zbyla postel na prespani a skrin, v te jsem mela nejake knizky, skicaky, fotky, vzpominky, ktere jsem si chtela odstehovat, az si s partnerkou najdeme neco sveho pristi rok po skole. Ale je to asi pul rok, co si mamka nasla noveho pritele, s nim i do nasi rodiny prisly dve dcerky (6,13let) jsou to super cacory, ale ten mamky pritel dal hned najevo, ze nechce, a nepreje si, abych se s nima moc stykala, kdyz jsem lesba… ma je ve stridavce, tak jsem planovala navstevy, kdyz jsou u sve mamky. Ale dnes mi moje mamina volala, ze chape, ze nemame ted prostor, ale ze moje veci co jsem mela u ni doma odeslala pplkem na chatu, ze z pokoje udela pokoj pro holky, ze nemuzou spat, kdyz jsou u ni na jedne posteli, a ze si ona i jeji pritel preji, aby tam holky mely pokoj a zazemi… no ja jsem v soku, chapu ze chteji at tam holky take maji domov, ale nedat vedet vubec?
… chata je pres pulku republiky, prevzala to tam pry nejaka „teta“ ja tam nebyla asi deset let. Hrozne mne mrzi, ze mi to proste sbalila a nekam poslala a nedala vubec vedet. Urcite bych se dohodla s nejakym kamaradem tam u mamky ve meste, ze mi to tam tyden necha, nez si to nejak sama zaradim, kam s par krabicemi…to se ji hrozne dotklo, ze jsem si ty kramy mela davno odstehova, ikdyz do ted nevadilt a tipla mi hovor, jsem fakt uplakana a nastvana, vim ze to nebylo uplne z hlavy me maminy, ale proste mi to ted prijde hnusne. Nevim, kdy a jak najdu cas a dopravu a kde ty veci vubec jsou… ale cert vem ty veci, ale ten pristup. Omlouvam se, spis jsem se potrebovala vypsat…
Pokud neodpovida diskuze tak prosim smazat
Je mi to moc líto, tohle bych dětem nikdy neudělala ![]()
Je to teprve půlrok a chlap už s mamkou takhle cvičí, obávám se, že bude tlačit třeba i na přepsání půlky bytu na něj atd., když mamka skáče dle toho, jak on píská.
Zřejmě sám nemá bydlení, že, když i střídavka se koná u mamky v bytě, kdoví, jak to tam dopadne, co s tím, bohužel nevím…
Jako na jednu stranu je blbý, že ani nedala vedet, ale na druhou je fuk jestli to leží ve skříni u mámy nebo na chalupě ne? Až budeš mít místo, tak si pro to buď zajedes na tu chalupu, nebo ti to teta pošle zpátky stejně, jako to mamka poslala tam ![]()
Moc mě to mrzí, drž se
Věřím, že si za chvíli uvědomí, že to přepískla, přinejmenším to típnutí telefonu, i když to odeslání věcí si asi racionalizuje pod jeho nátlakem a asi jí to nepřijde (což ji neomlouvá, to vůbec!).
Určitě se to uklidní
Ale ten chlap teda, prej nepreje si, abych se s nima moc stykala, kdyz jsem lesba ![]()
@Kriss Tina píše:
Jako na jednu stranu je blbý, že ani nedala vedet, ale na druhou je fuk jestli to leží ve skříni u mámy nebo na chalupě ne? Až budeš mít místo, tak si pro to buď zajedes na tu chalupu, nebo ti to teta pošle zpátky stejně, jako to mamka poslala tam
No fuk mi to neprijde, na chalupu nejezdi, kdo vi, jak to tam vypadá (teta muze dat krabice na vlhke a nevhodne misto) a k matce jezdi jednou za mesic.
Tvoje matka dala prednost svoji frnde pred dcerou. Je mi to lito.
Moje deti u me budou mit zazemi, dokud budou studovat.
Měla ti určitě dát vědět, že věci potřebuje odstěhovat, aby tam měli víc místa. Aspoň že to nevyhodila a poslala to někam, odkud si to můžeš vyzvednout, aniž by ses tam bála vstoupit kvůli své orientaci. Být mámou, tak bych si dupla a nenechala pána přistěhovalce diktovat podmínky a bránit ti v návštěvě ![]()
Mohla se s Tebou domluvit, ale asi neuvažuje hlavou…
Vzala bych to na vědomí, pro věci bych si zajela a k matce bych už ani nepáchla, když už tam nemáš vůbec nic svého!
@Anonymní píše:
Ahoj, od mamky bydlim uz 4 roky s partnerkou v pronajate garsonce, studuji, ale i tak jsem minimalne jednou mesicne na vikend jezdila k mamce pokecat, kadernice…a navstivit stare pratele. Mela jsem u mamky pokoj, teda po dohode si z nej mamka udelala tvurci dilnu a mne tam zbyla postel na prespani a skrin, v te jsem mela nejake knizky, skicaky, fotky, vzpominky, ktere jsem si chtela odstehovat, az si s partnerkou najdeme neco sveho pristi rok po skole. Ale je to asi pul rok, co si mamka nasla noveho pritele, s nim i do nasi rodiny prisly dve dcerky (6,13let) jsou to super cacory, ale ten mamky pritel dal hned najevo, ze nechce, a nepreje si, abych se s nima moc stykala, kdyz jsem lesba… ma je ve stridavce, tak jsem planovala navstevy, kdyz jsou u sve mamky. Ale dnes mi moje mamina volala, ze chape, ze nemame ted prostor, ale ze moje veci co jsem mela u ni doma odeslala pplkem na chatu, ze z pokoje udela pokoj pro holky, ze nemuzou spat, kdyz jsou u ni na jedne posteli, a ze si ona i jeji pritel preji, aby tam holky mely pokoj a zazemi… no ja jsem v soku, chapu ze chteji at tam holky take maji domov, ale nedat vedet vubec?
… chata je pres pulku republiky, prevzala to tam pry nejaka „teta“ ja tam nebyla asi deset let. Hrozne mne mrzi, ze mi to proste sbalila a nekam poslala a nedala vubec vedet. Urcite bych se dohodla s nejakym kamaradem tam u mamky ve meste, ze mi to tam tyden necha, nez si to nejak sama zaradim, kam s par krabicemi…to se ji hrozne dotklo, ze jsem si ty kramy mela davno odstehova, ikdyz do ted nevadilt a tipla mi hovor, jsem fakt uplakana a nastvana, vim ze to nebylo uplne z hlavy me maminy, ale proste mi to ted prijde hnusne. Nevim, kdy a jak najdu cas a dopravu a kde ty veci vubec jsou… ale cert vem ty veci, ale ten pristup. Omlouvam se, spis jsem se potrebovala vypsat…
Nechci rýpat, ale proč ti to neposlala na adresu, kde bydlíš? To mi přijde nelogické. Zala ji vůbec? A tebe nenapadlo, že když tam má další tři lidi, že bys měla sama iniciativně vyklidit pole? Mamina se třeba cítí naštvaně proto, že si myslí, že jsi sobecká a neuvolnila jsi prostor, ve které prakticky nejsi, nepochopila jsi ani jemný signál, když si v tvém bývalém pokoji zařídila své věci. A jaký je problém napsat „tetě“ na chatu, ať to hodí na poštu a pošle na tvou adresu, že jí pošleš poštovné…?
Je to nějaké divné, asi vady v komunikaci z obou stran, na obou stranách očekávání, jak se má chovat ten druhý a je průšvih.
@jannina1 píše:
Mohla se s Tebou domluvit, ale asi neuvažuje hlavou…
Vzala bych to na vědomí, pro věci bych si zajela a k matce bych už ani nepáchla, když už tam nemáš vůbec nic svého!
Blbost, takhle se nedorozumění fakt neřeší, natož v rodině.
Ahoj, od mamky bydlim uz 4 roky s partnerkou v pronajate garsonce, studuji, ale i tak jsem minimalne jednou mesicne na vikend jezdila k mamce pokecat, kadernice…a navstivit stare pratele. Mela jsem u mamky pokoj, teda po dohode si z nej mamka udelala tvurci dilnu a mne tam zbyla postel na prespani a skrin, v te jsem mela nejake knizky, skicaky, fotky, vzpominky, ktere jsem si chtela odstehovat, az si s partnerkou najdeme neco sveho pristi rok po skole. Ale je to asi pul rok, co si mamka nasla noveho pritele, s nim i do nasi rodiny prisly dve dcerky (6,13let) jsou to super cacory, ale ten mamky pritel dal hned najevo, ze nechce, a nepreje si, abych se s nima moc stykala, kdyz jsem lesba
… ma je ve stridavce, tak jsem planovala navstevy, kdyz jsou u sve mamky. Ale dnes mi moje mamina volala, ze chape, ze nemame ted prostor, ale ze moje veci co jsem mela u ni doma odeslala pplkem na chatu, ze z pokoje udela pokoj pro holky, ze nemuzou spat, kdyz jsou u ni na jedne posteli, a ze si ona i jeji pritel preji, aby tam holky mely pokoj a zazemi… no ja jsem v soku, chapu ze chteji at tam holky take maji domov, ale nedat vedet vubec?