Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Potrebuju si ulevit. Ten můj chlap mě tak štve! Máme dvě malý děti. Jednomu bylo rok a půl, druhému přes tři. Máme velkej rozdelanej dům a zahrada je v podstatě pole. Nedodelana. Takže prostě hodně práce. A on pořád ceka, že mu s tou prací budu pomáhat a deti že si asi budou hrát někde bokem dvě tři hodinky aniž by potřebovali hlidat. Teď jsem byla s detma venku. Potřeboval pomoct. Tak jsem doufala že si deti budou hrála a ja budu moct chvíli dělat. Ale to jako vždy vydrželo tak deset minut a už jsem za nima zase musela běhat, protože dělali blbiny a chlap pak jenom řve že je všude po nich bordel a že všechno zničej! Už tři roky mu říkám (a i to vidi) že s detma se nedá NIC dělat, ale on to prostě nechápe. A ještě mi odpoví, že dá. Do pr… nedá! Ne s našima detma. Pottebujou nonstop dozor. Jsou to trochu devastatoři. Sem ráda že uklidim navarim vyzehlim plus a nima práce. Ani se v klidu nenajim. Nevím kdy naposledy mě nechali najíst! A on má pořád takový řeči z kerejch plyne že já jsem neschopná. Už mě to fakt štve. Co mám jako dělat? Občas je pohlída a sám vidí že nic mezitím neudělá tak proč pořád říká takový blbiny. Co mu na to mám jakio říkat?
@obycmamca píše:
Potrebuju si ulevit. Ten můj chlap mě tak štve! Máme dvě malý děti. Jednomu bylo rok a půl, druhému přes tři. Máme velkej rozdelanej dům a zahrada je v podstatě pole. Nedodelana. Takže prostě hodně práce. A on pořád ceka, že mu s tou prací budu pomáhat a deti že si asi budou hrát někde bokem dvě tři hodinky aniž by potřebovali hlidat. Teď jsem byla s detma venku. Potřeboval pomoct. Tak jsem doufala že si deti budou hrála a ja budu moct chvíli dělat. Ale to jako vždy vydrželo tak deset minut a už jsem za nima zase musela běhat, protože dělali blbiny a chlap pak jenom řve že je všude po nich bordel a že všechno zničej! Už tři roky mu říkám (a i to vidi) že s detma se nedá NIC dělat, ale on to prostě nechápe. A ještě mi odpoví, že dá. Do pr… nedá! Ne s našima detma. Pottebujou nonstop dozor. Jsou to trochu devastatoři. Sem ráda že uklidim navarim vyzehlim plus a nima práce. Ani se v klidu nenajim. Nevím kdy naposledy mě nechali najíst! A on má pořád takový řeči z kerejch plyne že já jsem neschopná. Už mě to fakt štve. Co mám jako dělat? Občas je pohlída a sám vidí že nic mezitím neudělá tak proč pořád říká takový blbiny. Co mu na to mám jakio říkat?
Protože je de. bil. Chceš, aby se dětem něco stalo? Tvoje práce je momentálně starost o děti. Ať on si vezme děti na pár hodin a ty se můžeš třeba realizovat na zahradě.
Kašli na pole, kašli na žehlení
máte střechu nad hlavou a funkční toaletu? Nic víc není třeba. Buďte hlavně rodiče a partneři, všechno ostatní počká/není důležité. Stojí vám nahozená fasáda nebo vytřená podlaha za rozpad rodiny?
Já když tohle čtu, nechápu proč každej potřebuje tak nutně barák a pak na tom dřít sám až do důchodu, protože nemá peníze na to si zaplatit někoho, kdo by to dodělal
to radši budu do smrti v paneláku
A proč nezapojite děti do té práce na zahradě? Sice budeš pomalejší, mít je za zadkem, ale něco se s nima dělat dá
koupíš jim nějaké dětské náčiní a budou se opičit po tobě. Sice to není na nějaké výkony, ale aspoň něco člověk udělá po kouskách no. Nebo najít něco, co ty děti zabaví, já mám taky kluky takové devastatory co neposedí, ale když mají třeba pískoviště, bagry, lopaty apod, tak vydrží sedět celé odpoledne, ale jindy by se taky už z nudy houpali na střeše, kdyby byli venku bez dozoru.
Co to je za deb.la. Ne s detma se toho udela fakt malo. Ma dve sice vetsi, ale stejne kdyz jsou doma nic moc neudelam.
@pikola píše:
Já když tohle čtu, nechápu proč každej potřebuje tak nutně barák a pak na tom dřít sám až do důchodu, protože nemá peníze na to si zaplatit někoho, kdo by to dodělalto radši budu do smrti v paneláku
Já myslím, že to ani není o baráku, jako spíš o tom, že pán nemá žádnou trpělivost. Tak si ale neměl pořizovat tři děti.
@Kriss Tina píše:
A proč nezapojite děti do té práce na zahradě? Sice budeš pomalejší, mít je za zadkem, ale něco se s nima dělat dákoupíš jim nějaké dětské náčiní a budou se opičit po tobě. Sice to není na nějaké výkony, ale aspoň něco člověk udělá po kouskách no. Nebo najít něco, co ty děti zabaví, já mám taky kluky takové devastatory co neposedí, ale když mají třeba pískoviště, bagry, lopaty apod, tak vydrží sedět celé odpoledne, ale jindy by se taky už z nudy houpali na střeše, kdyby byli venku bez dozoru.
Rok a půl a tři? Jsi normální?" Možná snad to tříleté, kdyby tam nebylo to mladší. To by zatím mohla mrknout do popelnice, ne?
Taky mám doma devastatora, hrabatora a všechnožrouta…zatím jen jednoho za chvíli přibude druhý…taky toho s ní moc neudelam..když chci v klidu uvařit posadim ji do jídelní židle a pustím dětské písničky na TV a mám jistotu že o ní nezakopnu a nepoleju ji třeba vařící vodou. Ale je ještě malá a v té židli chvíli vydrží..za pár měsíců už to nepůjde..no, snad půjde ji případně do nějakých domácích prací zapojit..už teď mi „pomáhá“ vyklízet myčku a vyndavat prádlo z pračky apod…naštěstí to chlap chápe…sám ji hlídá třeba 2 hodiny a je úplně hotovej a nechápe že zvládnu ještě třeba uvařit ![]()
No, tak mu je na tu zahradu dej a bez s kamoskou na koktejl.
@obycmamca píše:
Tady bude zakopany pes. Normalne bych poradila ho vic zapojit, ale to by nemohl dodelavat barak, ze.
Obavam se, ze tvuj chlap bude jednim z tech, co nikdy neprocitne. Casem si najde milenku/next se kterou budou vesele pomlouvat linou exku, co byla x let jenom doma s detmi a nechala se zivit.
Prodala bych to a sla do bytu. Tohle je za cas tak na rozvod..
Chlap je deb.il. Dej mu někdy obě děti na celý den a ať se předvede co vše udělá. Já mám jenom jedno, ale to co by mi běžně samotné trvalo dvě hodiny, dělám s malým celý den. ![]()
@obycmamca píše:
S ledovým klidem (třeba při míchání kafe
) bych mu řekla, že jsou dvě možnosti. Buď najme paní na hlídání a ty mu mileráda pomůžeš. Nebo si sežene parťáka na stavbu (soused, kámoš).
V jiném případě, ať si dá laskavě pohov. A míchala bych dál…
Hlavně se z toho nepo.srat. Jsi taky jenom člověk. I kdybyste měli super klidné děti, neznamená to automaticky, že musíš ve volné chvíli přiskočit k druhé šichtě. Taky by sis třeba ráda odpočinula.
Hele, nenech se vynervit. Ty máš svojí práci (domácnost, vaření, děti), on má zase svojí (barák, zahrada, auto…)
Je to úplně stejný, jako by po tobě chtěl na zahradě/baráku pomoct, ty bys teda šla, ale pak by se o pauze divil, jak to že není oběd… A naopak. On by ti pomáhal doma a ty by ses pak divila, jak to že na zahradě s ničím nepohnul. Nevím, proč si někteří chlapi myslí, že máme deset rukou, v zadku vrtuli a nevyčerpatelnou energii. Debžoti ![]()