Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Uslava píše:
Rok a půl a tři? Jsi normální?" Možná snad to tříleté, kdyby tam nebylo to mladší. To by zatím mohla mrknout do popelnice, ne?
A co ti nepřijde normální? Zapojovat děti do prace, nebo je posadit na písek a něco si dělat pár metrů od nich? Nevím no, mám děti tři a kdybych je nezapojila do procesu a musela jim pořád stát za zadkem, tak vážně neudělám vůbec nic no. Asi je nenechá štípat dřevo, nebo machat krupmacem, ale třeba hrabat listí, nebo trhat plevel by se chvíli mohlo pokoušet i roční ![]()
Chlap by se měl probrat a vidět věci reálně. Mám cca podobně staré děti. Teď už teda o něco starší než tvoje. A fakt na zahradě nic moc s nimi neudělám. To nejde. U práce se musíme střídat. Jeden dělá, druhý hlídá. Taky máme barák, zahradu. Práce mrak. Tak to prostě jde pomalu. Doma fakt není naklizeno, nestíhám. Ale vidíme to oba dva. Starší už hezky pomáhá. S ním už jde dělat vcelku vše. Ale mladší je prostě malý.
@Kriss Tina u nás taky děti pracují, ale zas tak dlouho u toho nevydrží. Samozřejmě záleží co se dělá. U všeho asistovat nemohou.
Tak v první řadě odjeď s kámoškou někam na wellness víkend a ať se o děcka postará pár dní po sobě.
S takovými prťaty toho jde venku udělat málo. Jestli tě to uklidní, tak to, co předvádí tvůj muž je pro chlapy dost typické. Většinou teda pro ty, co s dětmi tráví málo času a to málo času jim ještě vyplní tak, že jim pustí pohádku nebo dají tablet. Tak lze skutečně i s dětmi něco udělat, ovšem jen doma. Můj muž to má podobně jako tvůj. I když máme děti starší, tak je prostě nechci jen vypustit a celé dopoledne jít makat na zahradu, jak by si přál. Pokud bych šla, tak není pochopitelně doma uvařeno a uklizeno. A to ho rozčiluje. A navíc, on má po práci, kterou jsme dělali společně, PADLA a nikdo ho nesmí rušit. Já ovšem začínám další šichtu v podobě prádlo, jídlo, zábava pro děti, úklid. Super fakt…
@Kriss Tina píše:
A proč nezapojite děti do té práce na zahradě? Sice budeš pomalejší, mít je za zadkem, ale něco se s nima dělat dákoupíš jim nějaké dětské náčiní a budou se opičit po tobě. Sice to není na nějaké výkony, ale aspoň něco člověk udělá po kouskách no. Nebo najít něco, co ty děti zabaví, já mám taky kluky takové devastatory co neposedí, ale když mají třeba pískoviště, bagry, lopaty apod, tak vydrží sedět celé odpoledne, ale jindy by se taky už z nudy houpali na střeše, kdyby byli venku bez dozoru.
V roce a pul…?
@samantafox píše:
S takovými prťaty toho jde venku udělat málo. Jestli tě to uklidní, tak to, co předvádí tvůj muž je pro chlapy dost typické. Většinou teda pro ty, co s dětmi tráví málo času a to málo času jim ještě vyplní tak, že jim pustí pohádku nebo dají tablet. Tak lze skutečně i s dětmi něco udělat, ovšem jen doma. Můj muž to má podobně jako tvůj. I když máme děti starší, tak je prostě nechci jen vypustit a celé dopoledne jít makat na zahradu, jak by si přál. Pokud bych šla, tak není pochopitelně doma uvařeno a uklizeno. A to ho rozčiluje. A navíc, on má po práci, kterou jsme dělali společně, PADLA a nikdo ho nesmí rušit. Já ovšem začínám další šichtu v podobě prádlo, jídlo, zábava pro děti, úklid. Super fakt…
A snášíš to, protože vydělává minimálně trojnásobek průměrné mzdy, nebo ho má ze zlata, nebo proč? ![]()
Jako že bych hazela lopatou, jezdila s kolečkem a po očku sledovala děti
no 20 minut asi jo. Jako takhle někde se ty děti, co v nestrezeny chvili spadnou do studny, bazénu, pod auto, kousne je pes, zavřou se do sušičky, odejdou k sousedům, brát musí no ![]()
@Sisika9 píše:
A snášíš to, protože vydělává minimálně trojnásobek průměrné mzdy, nebo ho má ze zlata, nebo proč?
No jo mela by se okamzite rozvest a deti dat do stridavky, to je prece reseni vseho a jeste pro deti tak skvele, ze!
Tak tohle by mi za to fakt nestalo ![]()
Evidentně neměl chlap dítě (děti ) na starost sám dyl jak 2 hodky zejo …
Ja bych mu je v klidu na odpo nechala a at si zkusí pracovat se skoro miminem a třiletakem ![]()
Jako co na to říct, smutný.
@Aglája75 píše:
No jo mela by se okamzite rozvest a deti dat do stridavky, to je prece reseni vseho a jeste pro deti tak skvele, ze!
Ne, lepší je vstát v 5 ráno, udělat všem snídani, manželovi svačinu do práce, odvést dětí do školky, letět do práce, vyzvednout děti, udělat s nimi nákup, uvařit, úkoly, večer s chlapem štukovat stěnu nebo rýt zahradu, zatímco pak půjde do hospody vytřít a umýt nádobí a připravit se do erotického prádla až z té hospody přijde domů, kdyby náhodou měl chuť
(a samozřejmě platit všechny výdaje na půl, přece nebude chudák tu lenuchu ještě živit)
@obycmamca píše:
Potrebuju si ulevit. Ten můj chlap mě tak štve! Máme dvě malý děti. Jednomu bylo rok a půl, druhému přes tři. Máme velkej rozdelanej dům a zahrada je v podstatě pole. Nedodelana. Takže prostě hodně práce. A on pořád ceka, že mu s tou prací budu pomáhat a deti že si asi budou hrát někde bokem dvě tři hodinky aniž by potřebovali hlidat. Teď jsem byla s detma venku. Potřeboval pomoct. Tak jsem doufala že si deti budou hrála a ja budu moct chvíli dělat. Ale to jako vždy vydrželo tak deset minut a už jsem za nima zase musela běhat, protože dělali blbiny a chlap pak jenom řve že je všude po nich bordel a že všechno zničej! Už tři roky mu říkám (a i to vidi) že s detma se nedá NIC dělat, ale on to prostě nechápe. A ještě mi odpoví, že dá. Do pr… nedá! Ne s našima detma. Pottebujou nonstop dozor. Jsou to trochu devastatoři. Sem ráda že uklidim navarim vyzehlim plus a nima práce. Ani se v klidu nenajim. Nevím kdy naposledy mě nechali najíst! A on má pořád takový řeči z kerejch plyne že já jsem neschopná. Už mě to fakt štve. Co mám jako dělat? Občas je pohlída a sám vidí že nic mezitím neudělá tak proč pořád říká takový blbiny. Co mu na to mám jakio říkat?
Odjela bych na týden a ať se tatínek postará a při tom ať kouká dát zahradu do pucu. Bude na to mít přeci celý týden.
@Sisika9 píše:
A snášíš to, protože vydělává minimálně trojnásobek průměrné mzdy, nebo ho má ze zlata, nebo proč?
Trojnásobek je málo. Musel by brát aspoň desetinásobek, aby ei někoho mohla zaplatit.
@samantafox píše:
Tak tu druhou šichtu nedělej. Až nebude mít za týden čisté ponožky, tak se možná probere. Co se týká hadru manžela, tak je od jisté doby neřeším. Chceš čisté oblečení? Kde je pračka víš.
Mi rodoce se i kvuli tomuto rozvedli. Memu otci a jeho matce se zdalo, ze materska je valeni sunek, a dite potrebuje jenom jesle a na zadek, aby tam nervalo.