Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Sisika9 píše:
Ne, lepší je vstát v 5 ráno, udělat všem snídani, manželovi svačinu do práce, odvést dětí do školky, letět do práce, vyzvednout děti, udělat s nimi nákup, uvařit, úkoly, večer s chlapem štukovat stěnu nebo rýt zahradu, zatímco pak půjde do hospody vytřít a umýt nádobí a připravit se do erotického prádla až z té hospody přijde domů, kdyby náhodou měl chuť(a samozřejmě platit všechny výdaje na půl, přece nebude chudák tu lenuchu ještě živit)
Demagogie jede co? Kdyz neco nepochopim nebo mi dojde, ze jsem xxx tak je to nejlepe prekroutit a byt desne dulezity… Ale slipku a milky na pipinu jedou:).
Normalni clovek, kdyz si s nekym poridil rodinu se snazi na vztahu pracovat a resit veci, ktere nejsou uplne Ok, maji deti 1,5 a 3 roky barak malo casu…klasicka situace pro problemy, ltera se pri snaze obou da ale velmi dobre vyresit. Reseni neni ale instantni…reseni vychazi z povah a potreb kazde dvojice.
@Kriss Tina píše:
A co ti nepřijde normální? Zapojovat děti do prace, nebo je posadit na písek a něco si dělat pár metrů od nich? Nevím no, mám děti tři a kdybych je nezapojila do procesu a musela jim pořád stát za zadkem, tak vážně neudělám vůbec nic no. Asi je nenechá štípat dřevo, nebo machat krupmacem, ale třeba hrabat listí, nebo trhat plevel by se chvíli mohlo pokoušet i roční
A po té chvíli si můžeš začít zřizovat nový záhon ![]()
Pokud ještě předtím nepřizabije hráběmi sebe, nebo někoho jiného ![]()
@Kriss Tina píše:
A co ti nepřijde normální? Zapojovat děti do prace, nebo je posadit na písek a něco si dělat pár metrů od nich? Nevím no, mám děti tři a kdybych je nezapojila do procesu a musela jim pořád stát za zadkem, tak vážně neudělám vůbec nic no. Asi je nenechá štípat dřevo, nebo machat krupmacem, ale třeba hrabat listí, nebo trhat plevel by se chvíli mohlo pokoušet i roční
Chvíli… To fakt pomůže. ![]()
@Aglája75 píše:
Demagogie jede co? Kdyz neco nepochopim nebo mi dojde, ze jsem xxx tak je to nejlepe prekroutit a byt desne dulezity… Ale slipku a milky na pipinu jedou:).
Normalni clovek, kdyz si s nekym poridil rodinu se snazi na vztahu pracovat a resit veci, ktere nejsou uplne Ok, maji deti 1,5 a 3 roky barak malo casu…klasicka situace pro problemy, ltera se pri snaze obou da ale velmi dobre vyresit. Reseni neni ale instantni…reseni vychazi z povah a potreb kazde dvojice.
Ty jsi ale vědec.
![]()
@Aglája75 píše:
No jo mela by se okamzite rozvest a deti dat do stridavky, to je prece reseni vseho a jeste pro deti tak skvele, ze!
Ten její chlap stridavku nezvládne. Maximálně bude šňafat, aby nemusel platit alimenty, ale klidně je pustí přes silnici (jak tu jedna diskutující psala), protože o nich ví kulový. Maximálně jen to, že mu otravuji život.
@prokr píše:
A po té chvíli si můžeš začít zřizovat nový záhon
Pokud ještě předtím nepřizabije hráběmi sebe, nebo někoho jiného
Uplně to vidím, mě kdysi dcera takhle „odplevelila“ záhon s čerstvě zasázenýma jahodama. ![]()
@Sisika9 píše:
Ne, lepší je vstát v 5 ráno, udělat všem snídani, manželovi svačinu do práce, odvést dětí do školky, letět do práce, vyzvednout děti, udělat s nimi nákup, uvařit, úkoly, večer s chlapem štukovat stěnu nebo rýt zahradu, zatímco pak půjde do hospody vytřít a umýt nádobí a připravit se do erotického prádla až z té hospody přijde domů, kdyby náhodou měl chuť(a samozřejmě platit všechny výdaje na půl, přece nebude chudák tu lenuchu ještě živit)
@Sisika9 píše:
A snášíš to, protože vydělává minimálně trojnásobek průměrné mzdy, nebo ho má ze zlata, nebo proč?
Vydělá peníze, ale to já taky. Máme to komplikovanější. Na něco je super, není to tak, že bysme si vůbec nerozuměli…
@prokr píše:
A po té chvíli si můžeš začít zřizovat nový záhon
Pokud ještě předtím nepřizabije hráběmi sebe, nebo někoho jiného
Tak jestli mají pole místo zahrady, tak žádný záhon co by dítě zničilo asi ještě nemá
nevím no asi mám teda moc inteligentní děti, zapojuju je do všech prací co umí stát ![]()
@samantafox píše:
Vydělá peníze, ale to já taky. Máme to komplikovanější. Na něco je super, není to tak, že bysme si vůbec nerozuměli…
To nemusis vysvetlovat… je tady pr normalnich, ktere chapou… ze jde o nejake situace, kde to drhne… Pokud neni schopen jako hodne chlapu pochopit chce to mu ty deti chvili nechat… ale tenhle druh chlapu stejne malokdy pochopi, protoze pr hodin neni to same, co delas ty… nemusi navarit, vyprat atd atd jen si pohraje… a chvilku se stara… pochopil by lozna po 3-6 dnech ale to by si mozna pozval maminku… Talze reseni je spolu mluvit a poslouchat se… vysvetlit, ze deti si 2 hodiny v tomhle veku nevyhrajiu sami, abys mohla pomoc atd… jen vy dva se znate a vy dva vite jak s tim druhym…
@Uslava píše:
Ten její chlap stridavku nezvládne. Maximálně bude šňafat, aby nemusel platit alimenty, ale klidně je pustí přes silnici (jak tu jedna diskutující psala), protože o nich ví kulový. Maximálně jen to, že mu otravuji život.
Zkus si to precist jeste 5 x a kdyz nepochopis… zkus kouce
. Pak ti mozna dojde o cem jsem psala…
.
@Aglája75 píše:
Zkus si to precist jeste 5 x a kdyz nepochopis… zkus kouce. Pak ti mozna dojde o cem jsem psala…
.
Nepochopila jsi ty mě. Narozdíl od tebe je mi to fakt jedno. ![]()
@Kriss Tina píše:
Tak jestli mají pole místo zahrady, tak žádný záhon co by dítě zničilo asi ještě nemánevím no asi mám teda moc inteligentní děti, zapojuju je do všech prací co umí stát
Děti jsou možná inteligentní…
@Kriss Tina píše:
Tak jestli mají pole místo zahrady, tak žádný záhon co by dítě zničilo asi ještě nemánevím no asi mám teda moc inteligentní děti, zapojuju je do všech prací co umí stát
Myslíš, že ty stovky dětí, co se ročně utopí v bazénu, opaří čajem, vběhou pod autou atd, že jsou prostě jen neinteligentní?
@brisco píše:
Myslíš, že ty stovky dětí, co se ročně utopí v bazénu, opaří čajem, vběhou pod autou atd, že jsou prostě jen neinteligentní?
Tak snad ty děti lze zapojit do práce u které jdou uhlídat. Třeba já fakt plela záhony s rok a půl starým dítětem. Vzala jsem sebou konev s vodou, nějaké náčiní. Děcko si dělalo bahno a já ten jeden záhon zvládla. Druhý den druhý atd. Tříleták plel se mnou. Ale toho většinou vezme tatínek a normálně pomáhá. Oba mají kotouče, lopaty, hrabě a pracují. Jasně musí se u toho hodně hlídat. Moc se toho neudělá, ale zapojit je jde. Ono je to hlavně baví. Bazén třeba z bezpečnostních důvodů prostě nemáme. Pokud se jezdí zrovna po zahradě s traktorem tak stojím u dětí a hlídám je a pod…