Úřad práce - nevím co teď

20
9.11.22 14:04

Úřad práce- nevím co teď

Dobrý den, mám takovou otázku. Jsem asi měsíc na úřadu práce a dnes jsem se měla dostavit na schůzku. Bohužel jsem ale onemocněla a tak jsem se nemohla na úřad dostavit. Paní jsem dala vědět, ale chce po mě potvrzení od lékaře. Má otázka zní, zdali musím potvrzení nosit i když už příští týden v pondělí podepisuji pracovní smlouvu a budu se z úřadu vyřazovat?
Děkuji za odpověďi :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
121
9.11.22 14:07

Já bych si potvrzení zařídila. Dostavit je jediná povinnost k tomu aby stát zaplatil zdravotní pojištění.
Je to o lidech, ale když na tom trvá, nedráždila bych. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37132
9.11.22 14:27

No jeslti už budeš pryč, tak je to asi fuk, oni tě vyřadí, ale když budeš mít už za listopad práci, tak bych se nebála, i kdyby za mě žádné pojištění neodvedli, to už odvedou z té nové práce :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8309
9.11.22 14:32

Být tebou, tak potvrzení doložím. Nikdy nevíš co se může stát, do práce nenastoupíš nebo po dvou měsících skončíš a jak tě vyřadí pro neplnění povinností, tak se nebudeš moct znovu hned zaevidovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22903
9.11.22 15:14

Taky bych doložila, i když podepíšeš, může se stát cokoliv a nenastoupíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32127
9.11.22 15:18

Paní papír chce, tak jí ho dej…kde je problém? Potřebují asi doložit, proč ses nedostavila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101710
9.11.22 15:42

@Adysssssss Tak nosit ho nemusíš, akorát tě sankčně vyřadí a nemůžeš se tam půl roku hlásit zpět. Na druhou stranu, pokud si nebyla u doktorky, ani ji nevolala, tak je dost dobře možné, že tě s nějakým potvrzením pošle někam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
9.11.22 15:47

@j.a.n.i1 Tak já jsem se jí dneska celý den snažila dovolat, ale je tam jen záznamník :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8523
9.11.22 16:57

Já bych potvrzení určitě doložila. Ono se může stát, že smlouvu nepodepíšeš a budeš v háji. Donést jeden papír tě nic nebude stát a budeš milu aspoň klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1845
9.11.22 19:08

A v pondělí už budete zdravá, když jdete podepisovat pracovní smlouvu??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
9.11.22 19:21

@lucik2011 Tak to vám opravdu říct nemůžu. Od pondělí mě trápí střevní problémy a křeče v žaludku, ze kterých mi naskočila i teplota. Takže…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8302
9.11.22 19:27
@Adysssssss píše:
@j.a.n.i1 Tak já jsem se jí dneska celý den snažila dovolat, ale je tam jen záznamník :(

Tak ji nech na záznamníku zprávu / tam zajdi osobně / ji volej další dny / mejl nebo SMS. Papír bych určitě donesla, je to zřejmě potřeba, jinak by ho paní úřednice nechtěla.
Do nové práce třeba ani nenastoupíš, stát se může cokoliv.
Stát za tebe platí pojištění a vyplácí ti podporu, tak nevím, jestli neomluvenou absencí bys o tyhle výhody třeba nepřišla. To nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
9.11.22 19:37

@Zeoli To ano, ale tady jsou ty úřednice strašně protivné a bojím se, že z toho bude nějaký problém když to nebude ještě tento týden. Podporu nedostávám, jsem po škole

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101710
9.11.22 19:38
@Adysssssss píše:
@lucik2011 Tak to vám opravdu říct nemůžu. Od pondělí mě trápí střevní problémy a křeče v žaludku, ze kterých mi naskočila i teplota. Takže…

Takže nic s cim by neslo na ten up dojit, když ses nemohla dovolat doktorce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8309
9.11.22 20:50
@Adysssssss píše:
@Zeoli To ano, ale tady jsou ty úřednice strašně protivné a bojím se, že z toho bude nějaký problém když to nebude ještě tento týden. Podporu nedostávám, jsem po škole

Tak pokud je ti zle, tak běž k doktorovi a hned ti může vystavit potvrzení na UP nebo zavolej na úřad, případně pošli email a domluv se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová