Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Uplne OT.. (pac jsem o kocce dloouho neslysela
)
Tato diskuze mi vyvolala vzpominku, kdyz jsem jednou na vandru, asi pred 15 lety, ztratila tatovu pravou kozesinovou kocku/ledvinak a jak se mnou kvuli tomu asi tyden nemluvil
![]()
Koupila jsem mu nahradou tu vlnenou, ale nechtel, nechtel… ![]()
ve zdravotnických potřebách
a např. v Tescu na Národní třídě je v horním patře hned za vstupem malý stánek s ovčími výrobky - mají polštářky, bačkory a mimo jiné i pás. Koupila jsem ho švagrovi, je sportovec a trpí na nemocná záda. Ale už je to pár měsíců zpět, snad tam ještě ten obchůdek je.
Jura007 píše:
Bohunko, teď jsem si ještě vzpomněl - v Třebíči, na ulici Smila Osovského, bylo za minulého režimu kožešnictví, prodávali tam i neřezané vyčiněné kůže - byl jsem tehdy šokovaný šířkou výběru zboží (to víš, tehdy…) Tak jsem to zkusil vygooglit - a ono to existuje pořád! Kamarád tam za minulého režimu ten kočičí ledviňák koupil… Takže pokud je pohledáš a zkusíš jim napsat, tak byste se mohli dohodnout. Dneska ten obchod a firma patří stoprocentně někomu jinému, ale - kšeft je kšeft…
Tak to je dobrý, moje mamka pás kupovala v Třebíči a šla rovnou do zdrav. potřeb, určitě vůbec netuší, že tam je tenhle kšeft a to tam jezdí už 40 let za prací ![]()
Mufi, já už jsem tam hodně dlouho nebyl (a to tam mám provdanou sestřenku…
), ale myslím, že ulice Smila Osovského je ta, co vybíhá z náměstí kousek od místa, jak je Malovaný dům…
Zdravím, nevím zda se původně dělalo z koček( mně osobně by se nelíbilo), ale já vím, že za totáče to bylo děláno z králíků, ale říkalo se tomu tak(asi původní název…a původ…). Takže králičí upravené kožešinky by mohly mít v kožešnictví, pokud někde zůstala klasika.Taky sháním, bylo to fajn, ale šůrky na nic. Jinak díky za typy.
Není nic lepšího než ledvinak z kočky, nosím ho do auta, ale i na doma nebo na nákupy. Manžel je řidič a nemůže si ho vynachválit. Jenom Škoda ze se neda sehnat oficialni cestou, ale toulavejch koček je všude dost;) kamarádka byla v Thajsku a přivezla si krásný backurky pro sebe a dupacky pro mimo z kočky a je z nich úplne nadšena.