Kde mám najít sílu - mám vztah ukončit?

Anonymní
8.7.13 21:35

Kde mám najít sílu.... ?

Nemám s kým promluvit…jsem s manželem 13 let od svých 19…nejsem z Čech, stěhovala jsem se sem více-méně kvůli němu, anebo s takovou jistotou, že mi do začátku vytvoří zázemí. Možná nějaký rok jsem ho jako mladá opravdu milovala, pak jsem se ve vztahu spíš vezla a nedokázala to včas utnout…byly jsme v cizině, vrátili se, koupili byt, zase do ciziny, mezitím jsem měla románek na který mi přišel, ale zametlo se to pod koberec. Pak mne požádal o ruku a já řekla ano i když jsem si tím nebyla úplně jistá. To už ve vztahu začínaly hádky, rozdílnost osobností se čím dál prohlubovala…dalo se to ještě zastavit, ale já to neudělala. Měla jsem v něm jistotu, bydleli jsme v novém bytě, plánovali rekonstrukci…možná jsem ho ještě milovala, možná už jen měla ráda…hádky se stupňovaly, ale vždy se to vyřešilo…hádky, usmiřování, milování…
Až mi začaly tikat biologické hodiny a přestala jsem používat antikoncepci a nic se nedělo podstoupili jsme oba vyšetření a zjistili mu azoospermii. Byl z toho špatný, několik dní, týdnů jsme spolu nemluvili, nevracíme se k tomu a byl z toho hodně špatný. podstoupil operaci a diagnózu neplodnosti mu potvrdili…domluvili jsme se na dárci spermatu.
K jako těhotné se ke mne začal chovat až cca 2 měsíce před porodem a přišlo mi, že na dítě se ani netěšil. Pak se nám narodila holčička…já byla našlapaná hormony, hádky hrozné, manžel mi nadával, s péčí o dcerku mi nepomáhal a situace je už rok a půl stejná. Uklízím a vařím denně, o dcerku a domácnost se starám sama. Nepomáhá mi, doma jenom kouká na PC a na TV, nezajímá ho co dělám a co budu dělat…totální nezájem. S malou si vůbec nehraje, nechodí s ní ven, veškeré aktivity zabezpečuji já. našla jsem si brigádu 1 x tt ato jí hlídá, vesměs jí puoští pohádky a to je všechno. Sex většinou aktivuji taky já, když mi to přijde už dlouho. teď jsem i pár krát ulítla, ale o tom neví a už to zkončilo. Nadává mi před malou, všechno vyvrcholilo včera hádkou když jsem mu řekla, že možná jsem pí…vyje..aná, ale mám alespoň dítě. Chtěla bych se rozvést, tohle je spíš utrpení než šťastný život se setrvačnosti…ale nevím, jestli to dokážu. Podpora rodiny nulová, navíc já bez peněz, byt je společný, topíme dřevem, sama ženská…jsem z toho celá rozervaná, nejím, nespím, teď dodělávám školu…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12667
8.7.13 21:43

Uf holka, z tvojho prispevku je fakt citit zufalstvo a prazdnotu… :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
103
8.7.13 21:43

Jen do toho! :-) nejtezsi je udelat ten prvni krok a bez podpory rodiny kor. Uvidi ze kdyz si zvladla tohle vsechnobrozvod a novy start s malu slecnou zvladnes a pak jen budes vzpominat proc si to neudelsla driv;-) drzim palce moc moc uz kvuli male

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3564
8.7.13 21:50

Ahoj, musím uznat že lehkou situaci tedy vůbec nemáš…jen mě překvapuje nikdy bych si nevzala chlapa a neměla s ním dítě byď s pomocí dárce, ale pokud jsi jej nemilovala a byla s nim jen ze zvyku..je to chyba a podkle mě dost zásadní… :think: na tvém místě bych spíše zvážila a opravdu si dala dohromady zda s ním chceš být či chceš jen mít to zázemí(byt)…Jak jsi psala že jsi měla nějaký románek možná bych se rozhodla tak, že bych nehledala románek, ale chlapa který mi bude oporou a hlavně malé se bude věnovat stejně jako ty…přece jen já jsem z rodiny kde se naši hádali a nakonec se rozvedli jak mě bylo 6 let a dodnes si z dětství pamatuji jen ty hádky mezi němi…i když se to nezdá děti to cítí, že se něco děje…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.7.13 21:54
@hankaaaa píše:
Ahoj, musím uznat že lehkou situaci tedy vůbec nemáš…jen mě překvapuje nikdy bych si nevzala chlapa a neměla s ním dítě byď s pomocí dárce, ale pokud jsi jej nemilovala a byla s nim jen ze zvyku..je to chyba a podkle mě dost zásadní… :think: na tvém místě bych spíše zvážila a opravdu si dala dohromady zda s ním chceš být či chceš jen mít to zázemí(byt)…Jak jsi psala že jsi měla nějaký románek možná bych se rozhodla tak, že bych nehledala románek, ale chlapa který mi bude oporou a hlavně malé se bude věnovat stejně jako ty…přece jen já jsem z rodiny kde se naši hádali a nakonec se rozvedli jak mě bylo 6 let a dodnes si z dětství pamatuji jen ty hádky mezi němi…i když se to nezdá děti to cítí, že se něco děje…

Právě proto to řeším když je dcerky ještě malá aby neměla traumu z dětství…to bych si neodpustila. Je to jediné co mám a nechci ji do toho zatahovat…udělala jsem zásadní chybu, uznávám…

• Citovat
  • Upravit
8037
8.7.13 21:55
@Anonymní píše:
Nemám s kým promluvit…jsem s manželem 13 let od svých 19…nejsem z Čech, stěhovala jsem se sem více-méně kvůli němu, anebo s takovou jistotou, že mi do začátku vytvoří zázemí. Možná nějaký rok jsem ho jako mladá opravdu milovala, pak jsem se ve vztahu spíš vezla a nedokázala to včas utnout…byly jsme v cizině, vrátili se, koupili byt, zase do ciziny, mezitím jsem měla románek na který mi přišel, ale zametlo se to pod koberec. Pak mne požádal o ruku a já řekla ano i když jsem si tím nebyla úplně jistá. To už ve vztahu začínaly hádky, rozdílnost osobností se čím dál prohlubovala…dalo se to ještě zastavit, ale já to neudělala. Měla jsem v něm jistotu, bydleli jsme v novém bytě, plánovali rekonstrukci…možná jsem ho ještě milovala, možná už jen měla ráda…hádky se stupňovaly, ale vždy se to vyřešilo…hádky, usmiřování, milování…
Až mi začaly tikat biologické hodiny a přestala jsem používat antikoncepci a nic se nedělo podstoupili jsme oba vyšetření a zjistili mu azoospermii. Byl z toho špatný, několik dní, týdnů jsme spolu nemluvili, nevracíme se k tomu a byl z toho hodně špatný. podstoupil operaci a diagnózu neplodnosti mu potvrdili…domluvili jsme se na dárci spermatu.
K jako těhotné se ke mne začal chovat až cca 2 měsíce před porodem a přišlo mi, že na dítě se ani netěšil. Pak se nám narodila holčička…já byla našlapaná hormony, hádky hrozné, manžel mi nadával, s péčí o dcerku mi nepomáhal a situace je už rok a půl stejná. Uklízím a vařím denně, o dcerku a domácnost se starám sama. Nepomáhá mi, doma jenom kouká na PC a na TV, nezajímá ho co dělám a co budu dělat…totální nezájem. S malou si vůbec nehraje, nechodí s ní ven, veškeré aktivity zabezpečuji já. našla jsem si brigádu 1 x tt ato jí hlídá, vesměs jí puoští pohádky a to je všechno. Sex většinou aktivuji taky já, když mi to přijde už dlouho. teď jsem i pár krát ulítla, ale o tom neví a už to zkončilo. Nadává mi před malou, všechno vyvrcholilo včera hádkou když jsem mu řekla, že možná jsem pí…vyje..aná, ale mám alespoň dítě. Chtěla bych se rozvést, tohle je spíš utrpení než šťastný život se setrvačnosti…ale nevím, jestli to dokážu. Podpora rodiny nulová, navíc já bez peněz, byt je společný, topíme dřevem, sama ženská…jsem z toho celá rozervaná, nejím, nespím, teď dodělávám školu…
Děvče zlaté,je mi tě moc líto.Evidentně se užírá,že selhal jako chlap a evidentně dcerku nebere jako svou.Navrhla bych,pokud máš ještě chuť a sílu,že byste mohli vyzkoušet manželskou poradnu,ptž takhle se žít opravdu nedá.Pokud by to odmítnul,pak bych vztah ukončila.Pokud jsi ještě na MD,najdi si malý byteček,budeš mít rodičák,on ti bude muset platit alimenty,plus nějaké majetkové vyrovnání,stát by ti přispěl na bydlení,přídavky a podle toho jak píšeš,budeš sympatická ženská,takže časem určitě najdeš někoho,kdo vás bude mít obě rád.Držím pěsti a dej vědět,jak jsi dopadla. :hug:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
8.7.13 21:56

Honem pryč, tohle není život, nemluvě o tom, jaký to může mít vliv na dítě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
8.7.13 21:56

V bytě topíte dřevem? :think:
Je mi líto co prožíváš, jak to čtu, tak jsem trošku s tvého popisu zmatená :nevim:. Pán si na tobě asi léří nějaký kompex, zřejmě, že nemůže mít děti, od tebe taky nebylo hezké mu to předhazovat, že nemá dítě, to je podle mě bolavá podpásovka od tebe pro něj.
Asi takový vztah fakt nikam nevede a bude lepší, když od něj odejdeš a osamostatníš se. Snad se ti to povede a budeš spokojená :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33155
8.7.13 21:58

No nic, nezoufej. Ted už jen koukej do budoucna. Už kvůli malé. :mavam: Určitě bude líp. Hlavně nic neodkládej. Pak by jsi mohla plánovat odchod i několik let. Držím pěsti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3564
8.7.13 22:00
@Anonymní píše:
Právě proto to řeším když je dcerky ještě malá aby neměla traumu z dětství…to bych si neodpustila. Je to jediné co mám a nechci ji do toho zatahovat…udělala jsem zásadní chybu, uznávám…

Z mé zkušenosti jsem si říkala, že pokud já budu mít děti a s manřelem se budeme hádat tak opravdu než něco lepit nebo se před dětma přetvařovat..radši najít jiného chlapa i když to nebude lehké..Jak říkám já třeba opravdu si z dětství pamatuji jen jak se naši hádali a jak před námam(mám ještě bratra) byly v pohodě, ale pak to stupňovalo a už se ani nehlídali a byli i takoví před náma…Držím palečky, aby ses rozhodla co možná nejdříve a nejlépe :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8037
8.7.13 22:00
@Kelsey píše:
V bytě topíte dřevem? :think:
Je mi líto co prožíváš, jak to čtu, tak jsem trošku s tvého popisu zmatená :nevim:. Pán si na tobě asi léří nějaký kompex, zřejmě, že nemůže mít děti, od tebe taky nebylo hezké mu to předhazovat, že nemá dítě, to je podle mě bolavá podpásovka od tebe pro něj.
Asi takový vztah fakt nikam nevede a bude lepší, když od něj odejdeš a osamostatníš se. Snad se ti to povede a budeš spokojená :kytka:

Kelsey,
vím, že to nemyslíš špatně, ale když on jí takhle sprostě nadává a ještě před dítětem, tak ve vzteku člověku ujede ledacos, samozřejmě nikdo z nás s nimi nebydlí, jen já bych mu to asi ve vzteku vpálila taky, jsem horká hlava, člověk se donekonečna urážet taky nenechá. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3142
8.7.13 22:08

No upřímně, mně po přečtení je líto víc toho chlapa…Samozřejmě do toho nevidím. Chyba byla už někde na začátku a tohle jsou všechno jen důsledky a roztočená spirála. Prvně bych asi naklusala do manželské poradny a pokud by to nepomohlo, tak jít pryč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.7.13 22:27

Ahoj, jak to tak čtu, on prožívá zklamaní sám ze sebe. Miloval té chtěl ti dopřát díte i za cenu ze " nebude biologicky jeho" nezvládl to psychicky. Asi mlčel a vse se v něm hromadilo. Ty jsi zas sklamana z jeho přístupu k tobe a male. Radila bych poradnu. Oba mate svym zpusobem pravdu :( kolik je male?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.7.13 22:31

Male je 19 mesicu a do poradny ho nedostanu, na to je moc hrdy…
 zakl

• Citovat
  • Upravit
1257
8.7.13 22:44

Nevím nad čím přemýšlíš…pokud ti sporostě nadává před malou, co přijde potom facky? Dítě to už vnímá, v jakém prostředí vyrůstá..pokud se o vás vůbec nezajímá, zbal se a odejdi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí