Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahojky,
chtěla bych se zeptat těch, kdo máte doma sušičku prádla, kde ji máte, jak jste s ní spokojeni, atd. My máme byt 2+1 a bohužel na sušičku místo není, ale pořád přemýšlím, kam ji šoupnout a zda není nějaká s hloukou tak 40cm. Ale zatím jsem nenašla. Jen 45 cm nějakou Fagoru s energ. třídou C
Jenže na pračku dát sušičku nemůžu, máme ji v kuchyni a nad ní bojler
V koupelně vůbec místo není, je malinká. Tak mě napadlo na rohovou lavici do rohu,ale tam také místa moc nemáme, těch 40cm na hloubku a max 60cm na šířku by se vlezla, ale takovou jsem nenašla. Máme druhé dítko a plastová okna, všude haldy špinavého prádla, věčně zarosená okna odshora dolů a prádlo neschne, páč je tu hned po větrání opět 70% vlhkost a už toho mám dost
Poradíte? Děkuji ![]()
A co koupit odvlhčovač vzduchu?
To by mohlo pomoct, pokud byste tu sušičku do bytu nenacpali…
My teda zatím máme sušičku v dětským pokoji - malej tam nespí, ale budeme upravovat byt (snad), takže půjde jinam.
Jeé Hani a nemáte nějaký sklepík nebo půdu kam můžete jen vy? Nemusí tam být vývod na odpad stačí ti zásuvka. A nebo jestli někam do bytu to musíš vědet ty jak to máte uspořádané. Sušicka je teda hlučnější než pračka a musi být někde kde se dá dobře vetrat. V místnosti je teda pak dost teplo. ![]()
Ta moje má na výšku 87, šířku 65 a hloubku 55. A spokojená jsem moc moc. Nikde žádné prádlo a Peru ob den 2 pračky které rovnou vysuším, poskládám a dám do skříně.
Hany163 píše:
Ahojky,
chtěla bych se zeptat těch, kdo máte doma sušičku prádla, kde ji máte, jak jste s ní spokojeni, atd. My máme byt 2+1 a bohužel na sušičku místo není, ale pořád přemýšlím, kam ji šoupnout a zda není nějaká s hloukou tak 40cm. Ale zatím jsem nenašla. Jen 45 cm nějakou Fagoru s energ. třídou CJenže na pračku dát sušičku nemůžu, máme ji v kuchyni a nad ní bojler
V koupelně vůbec místo není, je malinká. Tak mě napadlo na rohovou lavici do rohu,ale tam také místa moc nemáme, těch 40cm na hloubku a max 60cm na šířku by se vlezla, ale takovou jsem nenašla. Máme druhé dítko a plastová okna, všude haldy špinavého prádla, věčně zarosená okna odshora dolů a prádlo neschne, páč je tu hned po větrání opět 70% vlhkost a už toho mám dost
Poradíte? Děkuji
dobré by bylo narvat ji do sklepa, my máme sušičku a mám ji tak 3-4 týdny a jsem s ní nadmíru spokojená, nevím jak jsem bez ní mohla žít. Prádlo je nadýchané a měkkoučké, froté růčníky, které jsem měla vždycky jak rejžák, tak ze sušičky jsou jak nové a hlavní plus je, že nemusím žehlit, pokud prádlo hned složím tak je nezmačkané. ale já ji mám v samostatné místnosti na pračce, docela dost funí a je od ní teplo, takže si ji nedokážu představit, někde jinde. a ještě dávej pozor na jističe, my museli kvůli sušičce předělávat elektriku máme domek po babičce a 10 jistič to neutáhne, u naší je přímo psáno 16 jistič, takže manžel musel bouchat novou elektriku to je takovej můj poznatek, při koupi nás to nenapadlo se na to koukat
Příspěvek upraven 18.10.11 v 09:34
Kami, tak bohužel byt mrňavoučký, bysme v kuchni už o sebe packali. Kdybych našla nějakou do té hloubky 40cm (což jsem zatím nenašla), tak by to šlo dát na tu lavici, ale takto uvažuju o tom odvlhčovači.
Máme dole místnost, ale nevím, jan by to pak bylo s placením za elektřinu, nejsou tam hodiny, ty má každé zvlášt v bytě, takže se pak asi ten zbytek platí celkově z fondu nebo tak něco, tak to by byl problém, ale hodně mě to nadchlo to jo, jen to místo kdyby bylo ![]()
Holky, zatím děkuji za zkušenosti, já bych ji kupovala hned, hrozně mě to nadchlo a že je od ní teplo, by mi až tak nevadilo, musím pořešit tu místnost dole a v jakém je stavu atd.
Tak vydrž, až ti odejde pračka a pak kup 2v1, ale nemám s tím zkušenosti. Jelikož jsme taky v bytě, tak o tom přemýšlím ![]()
Hani další výhoda je že z prádla vycucne veškerý prach, vlasy, chlupy. To je pak mazec se podivat co je v prádle za ,,hnus,, ![]()
A máte někdo pračku se sušičkou a jste spokojeni? Všude čtu, že nebrat, ale u nás jiná volba není. Třeba tahle http://www.datart.cz/…167580W.html#…
2 v 1 nebrat! to ta sušička funguje úplně na jiném principu a není to ono ![]()
pracovala jsem v oboru…
jinak mám sušku vedle pračky v takovém kumbálku, protože dělá fakt hluk a jede dlouho, takže do bytu nevím nevím…fakt bych se spíš orientovala na tu místnost dole.
ale je to super věc, žehličku jsem nedržela v ruce ani nepamatuju
ani košile nežehlím
a třeba péřové bundy jsou jak nové
Taky jsem četla, že to sráží prádlo. Stalo se vám to někdy?
jo, poprvé ![]()
důležité je větrat, nesušit, když je venku plus čtyřicet a hlavně se u citlivějšího prádla (já to dávám skoro všude mimo ručníků atd) dá zmáčknout citlivější sušení při mírnější teplotě s delším časem, máme Bosch, a to se pak prádlo nesrazí
Sušička mi nesrazila nic a suším snad vše. 2v1 mi to dělala. A navíc 2v1 dost smrděla, prádlo zmuchlaný a blbě se žehlilo. Jsou textilie co nesmí do sušičky. Ale mám třeba program na syntetiku, vlnu, boty apod. Tak to podle me není problém. Používám teda jen dva programy ale jsem spokojená. U prádla si můžu vybrat jestli ho chci na žehleni, do skříně a nebo hned na nošení. Sušicka mi při programu nějak zváží kolik je prádla a celkový čas upraví, mám aristonku i s LCD displayem který odpočítává i konec sušení, odložený start. Je toho moc. ![]()