Kde měříte dvouletákovi teplotu?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15811
16.5.13 12:43
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
461
16.5.13 12:44

V podpaží jsem ji taky měřila digitálem, trvá to dlouho a měla 35.5 tak jako fakt nechápu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Betty03
16.5.13 12:46

Měřím v zadečku všem, i sedmiletýmu. Pod rukou to nedrží dost pevně, vždycky to „podměřilo“, že to nebylo přesné. Jinak teploměr ušní-čelní jsem zakoupila a zuřím, je to zklamání, šla jsem dle recenzí - Geratherm Duotemp, levný nebyl a prostě nespolehlivý, 5 měření rozptyl od 37-38 klidně. Myslela jsem, že třeba i už je špatná baterka, koupila novou a prostě měří blbě. Např. jsem měřila, říkám si, že dítě je horké a max. 37,6. Změřila jsem v zadečku a po odečtu 39! Ve chvíli, kdy se na to nemůžu spolehnout, a mám dítě s rizikem febrilních křečí, tak je to pro mě na… :cert: :pocitac: Sestra si koupila jiný čelní, dle referencí právě tady na emiminu, a naprosto stejný problém. Tak fakt nevím, co děláme špatně. :zed:

• Citovat
  • Upravit
461
16.5.13 12:52

To Betty03- neděláme blbě asi nic, prostě jsou to šmejdy…asi tak jako bezdotekové „pistole“,kdy jsme jeli na pohotovost, malá měla přes 39 a na pohotovosti ji naměřili 38…a pak tam vypadám za blázna…taky si myslím, že v zadečku je to nejpřesnější, ale asi to tam měří trochu víc..to by měla malá hodně často zvýšené teploty, podle toho měření…tak už nevím, nepřijde mi to jako legrace - viz příspěvek od tamaty…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13073
16.5.13 13:06

.

Příspěvek upraven 27.01.14 v 19:41

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
461
16.5.13 13:09

Ono někdy recenze nezaručí, že je něco kvalitní…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13073
16.5.13 13:10

.

Příspěvek upraven 27.01.14 v 19:42

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13073
16.5.13 13:12

Mýtus: Má-li dítě horkou kůži, určitě má horečku

Zdá se vám vaše dítě na dotyk horké, a proto uháníte rovnou pro léky, abyste mu teplotu srazili? Jenže speciálně u dětí jsou výkyvy teploty časté a její dočasné zvýšení může být způsobeno například příliš intenzivní hrou, pláčem, nebo se může objevit těsně po probuzení.

Kůže horká na dotyk ještě nemusí nutně znamenat horečku. Za tu se považuje minimálně osmatřicet stupňů, které naměříte v konečníku dítěte (z hodnoty, kterou ukáže teploměr, se odečítá půl stupně).

Mýtus: Cokoli nad 37 stupňů je horečka

I když je číslo 37 na klasických rtuťových teploměrech zvýrazněno červeně, zdaleka to neznamená, že jakákoli vyšší hodnota je automaticky horečka. Tělesná teplota se mění jednak v průběhu dne a jednak je rozdílná i vzhledem k aktuálnímu věku člověka.

Teplota těla je nejvyšší v pozdním odpoledni a k večeru, u dětí je obvykle dočasně zvýšená i po probuzení. Děti mají navíc vyšší tělesnou teplotu než dospělí. Podle výzkumu zveřejněného v Journal of Clinical Nursing mají nejvyšší tělesnou teplotu právě děti a snižuje se s postupujícím věkem.

Po šedesátce budete mít dokonce o 0,1 stupně nižší tělesnou teplotu než většina dospělé populace. Jedním z hlavních faktorů, který k poklesu tělesné teploty vede, je údajně nedostatek aktivity, respektive pohybu u starších lidí.

Zdroj: http://ona.idnes.cz/…/zdravi.aspx?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1490
16.5.13 13:13

Merim dvoulete na cele bezdotykovym a zda se mi presny. V zadecku se uz zmerit nenecha, a v podpazi mi to nemerilo presne, jak se porad vrti. Jinak pokud vim, v zadecku se odecita 0.5 st.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
461
16.5.13 13:16

Jde mi o to, že je tam velký rozptyl…tak nevím, proč jsi nepříjemná…malá má často teploty, tak mi docela záleží na každé desetince…je rozdíl mít 36,6 nebo 37,2…například…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13073
16.5.13 13:18

.

Příspěvek upraven 04.02.14 v 15:14

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
461
16.5.13 13:18

A samozřejmě nesnižuju dřív než nad 38…a výše

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
461
16.5.13 13:21

@tamata takže pokud bude mít tvé dítě třeba 37,5 tak to neřešíš a jdeš s ním třeba ven? dokud nemá 38?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13073
16.5.13 13:25

.

Příspěvek upraven 27.01.14 v 19:56

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K-Black
16.5.13 13:28

@bedrunec dvouleťákovi měřím v podpaží, možná kdyby byl fakt hodně nemocný, že by jen ležel tak mu to šoupnu do kaďáku :nevim: přijde mi uplně mimo měřit sebe v kadidíře :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: hele a když se měříš v podpaží, měř se v obou a pak udělej průměr, protože v každém podpaždí je to jinak, to nekecám fakt to tak je.

Měření zdar :mrgreen: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí