Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Jasněnkaa píše:
Takže v levém podpaží mám 36.7 a v pravém 36.2![]()
![]()
![]()
a cítíš se spíš na 36,7 nebo na 36,2??? případně hlasuju pro návrh tamaty. přeměřit v zadku!
@bedrunec píše:
Tak ještě že jsou tady tak chytré matky s nadhledem…
jj, ještě že tady jsme ![]()
promiň, ale mě teda příjde ujeté strkat co chvilka malému teploměr do zadečku, jestli náhodou se mu o jednu desetinku nezvýšila teplota
a myslím že jestli má 38 nebo 38,1 není podstatné, ale to už jsem dál, ty řešíš jestli má 36,6 nebo 37,2, což mi příjde úplná pakárna
Teplotu starsim detem 20 mes. a 4,5 lete merim pod pazi a taky ne furt, jen kdyz se mi zdaji teplejsi nebo vidim, ze neco na ne leze.
Pokud namerim do 38,5 tak to resim jen koupeli to vetsinou na snizeni staci a pokud stoupa teplota a blizi se ke 39, tak dam lek na snizeni teploty.
Takze pod pazi merim, ale mam v planu koupit nejaky ten celni teplomer.
V zadecku se teda u nas meri teplota jen miminku, ostatni by mi pred teplomerem zdrhli asi ![]()
@Jasněnkaa píše:
@bedrunec dvouleťákovi měřím v podpaží, možná kdyby byl fakt hodně nemocný, že by jen ležel tak mu to šoupnu do kaďákupřijde mi uplně mimo měřit sebe v kadidíře
![]()
![]()
hele a když se měříš v podpaží, měř se v obou a pak udělej průměr, protože v každém podpaždí je to jinak, to nekecám fakt to tak je.Měření zdar
![]()
tak to dělala zdravotnice an škole v přírodě, pdo každý podpaždí jeden teloměr a bylo hotovo…do zadku nám teda nikdo nic nestrkal, bylo by záhodno tam totiž strčit dva, jeden hloběji, a by se zjistilo, jetsli 10 cm od konečníku dítě nemá horečku ![]()
No cítím se blbě, to je jasný
v pravé podkolení jamce mám 35.4 a v levé 36 ![]()
Tak velkému dítěti měřím už v podpaží. V zadku měřím jenom miminkám malinkatým.
Jo a to kolísání je normální, nic není dokonalé. Berte ty teploměry trošku s rezervou…
@aničkakytička píše:
tak to dělala zdravotnice an škole v přírodě, pdo každý podpaždí jeden teloměr a bylo hotovo…
@bedrunec : Již v porodnici jsme měřili teplotu digitálním teploměrem v podpaží. Ani nás to jinak neučili
.
Ale do 38 teplotu taky nijak extra neřeším. Jasně, že je nenechám lítat jak utržený z řetězu.
A zkoušet sobě měřit v kakaový dírce - to je i na mne silná káva
.
@Jasněnkaa píše:
No cítím se blbě, to je jasnýv pravé podkolení jamce mám 35.4 a v levé 36
děvče, to nebude jen tak
![]()
No a mezi druhou a třetí bradou mám 36.5, je to špatný, moc špatný
![]()
Já pochopila, že zakladatelka řeší, jestli je normální rozdíl mezi různými způsoby měření až jeden stupeň. Jasně, že jestli má teplotu 36,2 nebo 37,1 je vlastně jedno. Ale dítě ji často horečkuje a jestli má 38,2 nebo 39,2 st. už je asi krapet větší rozdíl.. Nebo 39 a 40 st. Jinak já taky neporadím, protože nevím. Jen 2,5 leté dceři měřili teplotu u Mudr. v zadečku a odečítali klasicky O,5. O 0,8 st. jsem taky neslyšela.