Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Já pochopila, že zakladatelka řeší, jestli je normální rozdíl mezi různými způsoby měření až jeden stupeň. Jasně, že jestli má teplotu 36,2 nebo 37,1 je vlastně jedno. Ale dítě ji často horečkuje a jestli má 38,2 nebo 39,2 st. už je asi krapet větší rozdíl.. Nebo 39 a 40 st. Jinak já taky neporadím, protože nevím. Jen 2,5 leté dceři měřili teplotu u Mudr. v zadečku a odečítali klasicky O,5. O 0,8 st. jsem taky neslyšela.
@bedrunec píše:
Tak ještě že jsou tady tak chytré matky s nadhledem…
prosimtě v klidu, 37 fakt není žádná teplota. Když už se cítím nemocně a změřím se, mám max 36
Na teploty netrpím, mé děti také ne. Ale zase některému stačí víc lítat a hned TT stoupne.
A na Tvou otázku. Měřím v podpaží, ale se řevem, takže nejprve musím změřit medvídky, ovce a různé plyšové potvory a pak až dítě.
@lenasa píše:
Já pochopila, že zakladatelka řeší, jestli je normální rozdíl mezi různými způsoby měření až jeden stupeň. Jasně, že jestli má teplotu 36,2 nebo 37,1 je vlastně jedno. Ale dítě ji často horečkuje a jestli má 38,2 nebo 39,2 st. už je asi krapet větší rozdíl.. Nebo 39 a 40 st. Jinak já taky neporadím, protože nevím. Jen 2,5 leté dceři měřili teplotu u Mudr. v zadečku a odečítali klasicky O,5. O 0,8 st. jsem taky neslyšela.
Je to teda asi divný, ale mám zkušenost, že stupně lítaj u nižších teplot, u těch vyšších už pak ne. ![]()
Příspěvek upraven 16.05.13 v 14:14
@tamata píše:
my ale pořád čekáme na to jedno konkrétní měření z onoho místa… jamky ani brady nás nezajímají
neruš, měří ![]()
Vy jste blbý, se v kaďáku měřit nebudu
a i kdyby tak vám to neřeknu, drbny ![]()
@Jasněnkaa : Tak požádej o měření někoho ze svých manžílků
. Máš strach, že by se ti to zalíbilo, viď…
@Jasněnkaa píše:
Vy jste blbý, se v kaďáku měřit nebudua i kdyby tak vám to neřeknu, drbny
z toho usuzuju, že už sis jí tam změřila, jen nám nechceš říct výsledek
![]()
@lenasa píše:
ano tak nějak jsem to opravdu myslela, proto jsem zkoušela různé způsoby měření, díky za pochopení a vám ostatním, jste fakt trapné.
Holky, díky, díky za zlepšení nálady
díky zakladatelce za tuto diskuzi
![]()