Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, chtěla bych se zeptat, kde předáváte vánoční dárky pro děti svých bratrů, sester, čily neteře,..atd. Pokud jsou ještě malé a věří na Ježíška, určitě pod stromeček, to je mi jasné…ale pod který? My se celá rodina sejdeme po vánočním dni u babičky, kde dáme dárky babičce. Ale máme dát i pod babiččin stromeček dárky od nás, od tety a strejdy? Mě to přijde takové divné..Bylo by mi spíš milejší dát dárek buďto pod stromeček u švagra, nebo u nás. Ať jsi pro něj přijedou, že jim i u nás nechal Ježíšek dáreček. Ještě jsme toto neřešily, tak přesně nevíme. Jak to řešíte vy? Doufám ,že jsem to napsala aspoň trochu srozumitelně ![]()
My jsme se se švagrovu dohodli, že dárky dětem už dávat nebudeme, protože prostě není tolik peněz, ale dřív to bylo tak, že jsem se před vánoci sešli, dali to rodičům a ty to pak dali doma pod stromek.
jé tak toto řešíme také ale osobně mě štve to, že si každý má pro dárky přijet, protože jak každý ví, že Štedrý den a pak každý například jede k jedné a pak k druhé tchýni a chce být i nějaký den sám a místo toho musí někam na dárky ![]()
My jsme to nakonec vyřešili tak, že jedeme na druhý svátek vánoční ke tchýni, kde přijede i švagrová, která dá pod stromek jejich dárkypro naše děti a my zase opačně, samozřejmě jsou tam dárky i od tchýně. Kdyby jsme museli jet my k nim a pak oni k nám a pořád nějaké návštěvy, to mě osobně by moc nesedlo, protože si chceme jako rodina posedět u pohádek a tak a ne pořád někde lítat ![]()
Příspěvek upraven 02.12.10 v 10:45
My dáváme dárečky pro příbuzné (synovec , tety atd) pod náš stromeček…a když přijedou (na Boží hod atd) tak prostě dětem řekneme, že u nás ježíšek pro ně taky nechal dárky a rozbalí se je u nás. Děláme to tak celá rodina. Náš Daník si letos vybalí dárečky u babi a u dědi, pak u ostatních při návštěvách, u sestry atak ![]()
no a letos jsme se už domluvily se švagrovou, že nebudem kupovat nic jenom na MIkuláše malý balíček, ale prostě, že každý si koupí svým dětem.
A právěže nás neni tolik, že bysme museli objíždět x příbuzných.Já mam jen sestru a Radek jen bratra + naše rodiče a prarodiče. Což se dá, stejně jim jedem popřát…ovšem v případě velké rodiny, několik tetiček, strýčků atak. bych řešila např.společnou návštěvou u rodičů, kde by si všichni rozbalili dárky.
Ahoj. Tak u nás máme děti zatím jen my a s Anežkou jsme to dělali tak, že na Štědrý den jsme byli doma (s tchánem, který už je sám a bydlí pod námi, tak aby nebyl sám na Štědrý večer). Tam byly dárky od nás, od tchána a jeho sestry. Pak jsme jezdili k našim a tam se sešli i s oběma mými sourozenci a jejich protějšky. Letos podruhé ale zůstáváme v Praze - vloni jsem měla před porodem a letos má před porodem švagrová. Takže se sejdem zase u bráchy, pod jejich stromeček dáme všichni dárky pro ty ostatní, Anežce říkáme, že Ježíšek jí nechal něco i u babičky, tety i strejdy
a že to všichni přivezli ke strejdovi. Takže ani nevadí, že vidí, že tam něco vezem i my. Teď si nějak neuvědomuju, jestli jsme vloni měli i dárky pro naše a sourozence pod naším stromečkem na Štědrý den, ale letos je tam dám, protože naše mrška je chytrá jak liška, tak aby se nedivila, kde je jako nechal u nás
.
U nás se taky pak všichni scházíme u babičky a děti vidí, že se vezou dárky, takže se jim řekne, že to nechal Ježíšek pod našim stromečkem a dáme je pod stromeček babičky, odkud si je vezmou.
A je tomu i naopak, synovci a neteře mají u nich pod stromečkem dárky i pro babičku, a ty pak dovezou babičce pod stromek.
vsichni se sejdeme u tchyne a tam se daji vsechny darky , pro svagrovou, svagra, tchyni, neter, synovce, prababicku
Ahoooj
!
Tak my to máme jinak - u nás v rodině se vždycky dodržovalo, že je přece jeden Štědrý den a Ježíšek ví, kde děti bydlí…proto dáváme všichni dárky pro všechny již před Štědrým dnem k bráchovi domů (nebo k sestřenkám atd.) a děti najdou dárky všechny dohromady vždycky jen pod tím svým rodinným stromečkem, a´t z toho nejsou popletené a nemají Vánoce na x-krát. Myslím, že pokud mají děti dárky i u ostatních příbuzných pod stromečkem, ztrácí to to kouzlo, že Ježíšek přesně ví, kde bydlí a donese to právě jim na ten krásný večer…pokud se to dává i u jiných stromečků další dny, to je samozřejmě věc každé rodiny, jak to má. Podle mě je to spíš pro ty dospělé - třeba chtějí vidět, jak děti na dárky od nich reagují, nebo chtějí, aby se vědělo, co je od nich. U nás je to vždycky smíchané, tzn., že ani často nevíme, od koho jaký dárek je a to je taky to vánoční kouzlo
. Jinak to stejně děláme i na Mikuláše - neexistuje, že by děti sbíraly Mikuláše po příbuzných ještě týden…co mají za svým oknem ve své punčošce, to mají a pak už nic.Tak se rozhodni, jak to vyhovuje nejlépe Tobě a Vaší rodině
. Krásné svátky
!
Když jsme byly děti tak jsme od tety dostávaly dárečky u nás pod stromečkem a sestřenka od naší mamky zase obráceně. Když jsme povyrostly tak nám řekly, to máte od tety.
Malá teď dostane dárečky od strejdů vždy u příslušné babičky, kde se společně scházíme. ![]()
Ježíšek nechává dárky vždycky pod stromečkem. Vždycky tak nějak tuší, u který babičky budeme trávit vánoce, takže většinu dárků donese tam. Ale často se splete, má toho prostě moc
a nějaký dárky nechá u nás doma pro tetu, u druhý babičky nechá pár dárků pro nás, a tak podobně, a my mu potom pomáháme dopravit dárky do těch správných rukou ![]()
Máme sice vánoce na několikrát, ale přijde mi lepší, když jsou ty dárky rozložený do několika dní, než záplava dárků naráz.
u nás je ježíšek popleta, který dává dárky pod stromečky i po příbuzných a my to pak rozvážíme. takže u nás bude pod stromečkem i dárek pro klárčiny kamarády a sestřenky atd. a naopak.
Ahoj, podle toho kdo kam jede na navstevu - kdyz my ke svagrove vezeme tam darky i pro jeji deti a pod jejich stromeckem najdou darky nase deti. Kdyz jdou oni k nam je to naopak. To stejny babicky. Ale nejsme moc velka rodina
My mame taky jeziska popletu. U nas si rozbalime darky pro nas a zustanou tam i nerozbalene darky pro babicky atd.. no a dalsi dny jedem k jedne a k druhe babicce, kde se setkame s ostatnimi, darky dame pod stromecek a rozbalujeme. Prijde mi to hezky, mame to tak zavedeny odjakziva a nikdy mi neprislo na tom nic divnyho. Jezisek toho ma proste moc a sem tam nejaky darek vytrousi u jineho stromecku. Nejhorsi je se sladit s ostatnimi, abychom se sesli spolecne u babicek.
Ja spis ted resim jinou vec. Svagrova mela deti driv, takze se u tchyne zavedlo, ze se tam 25.12. zvoni zvoneckem a darky tam nosi jezisek. Jenze my to mame zavedeny u druhe babicky (mamky), ze tam ty darky pod stromecek dame my, protoze je jezisek popleta a tahat tajne darky mi prijde proste divny, stejne jako delat druhe zazvoneni. Vzhledem k tomu, ze syn uz o tom velice premysli, tak nevim, jak to prakticky udelat, protoze bude vedet, ze ty darky tam vezem a i kdyz budu respektovat druheho jeziska a zvoneni, tak on to tam provali, ze jsme to dovezli my, ze to jezisek nechal u nas. Takze co s timhle?? ![]()