Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj holky, neznáte nějaké stránky přes které se dá koupit pyrvinium?
Ten se už nevyrábí. Na dětské roupy na předpis vermox. Nebo volně prodejné phyteneo Vermophyt.
@Veru1987 četla jsem, že se dá koupit v Německu. Tak jestli neznáte nějaké stránky?
Já se s dovolením připíchnu. Existuje nějaká prevence roupů? Syn je má tenhle školní rok už asi po 4.
Zadej do googlu Molevac nebo Pyrcon, léky volně prodejné v Německu ci Rakousku, účinnou látkou je právě Pyrvinium. Ideálně kdyby ti to někdo mohl přivézt. Známa objednávala přes Amazon. Namátkou třeba: https://www.shop-apotheke.com/…spension.htm
Před rokem to šlo objednat v lékárnách Dr. Maxe, ale doba dodání cca 14 dní.
Prevence roupů je dukladně si mýt ruce po každem použití toalety a mít ostříhane nehty hodně na krátko a mýt si ty ruce dukladně. neexistuje jiná cesta přenosu, než orálně fekální.
Zároveň to že se organismus vyrovnává s roupy pozitivně stimuluje imunitní system a je nižší šance, že se člověk v budoucnu rozjede nějaká autoimunitní choroba.
kupovat přes interenet leky na předpis je v lepším případě vyhazování peněz za placebo, v horším přidje něco co ublíží.
dávkovat dítěti antihelmetika bez dozoru lekaře je idiocie, natož cosi z internetu.
@Ou píše:
Prevence roupů je dukladně si mýt ruce po každem použití toalety a mít ostříhane nehty hodně na krátko a mýt si ty ruce dukladně. neexistuje jiná cesta přenosu, než orálně fekální.Zároveň to že se organismus vyrovnává s roupy pozitivně stimuluje imunitní system a je nižší šance, že se člověk v budoucnu rozjede nějaká autoimunitní choroba.
kupovat přes interenet leky na předpis je v lepším případě vyhazování peněz za placebo, v horším přidje něco co ublíží.
dávkovat dítěti antihelmetika bez dozoru lekaře je idiocie, natož cosi z internetu.
Idiocie je především na straně českého SUKLu, který z neznámých důvodu není schopen schválit léky, s účinnou látkou Pyrviniem, které jsou cíleně zaměřeny na léčbu roupů, a které jsou vhodné i pro těhotné a kojící a jako jedinou alternativu nabízí dryák Vermox. A nejde jen o tebou opovrhované názory z internetu - https://www.parazitologie.cz/…0detskym.pdf
@Anonymní píše:
@Ou ruce si myje, nehty ostříhaný…:-/
My měli ty phyteneo Vermophyt a dobré. Pro větší jsou kapsle, pro menší sirup.
Ahoj holky,
s roupama se momentalne potykame, chytla je dcera ve skolce a ja od ni, ve 26.tydnu tehotenstvi idealni stav, rada gynekolozky: jezte hodne cesneku, lek neni, takze jsem zhavila telefon, protoze kdyz clovek nesmi tyden, uz toho ma dost. Takze jsem si vcera zajela do Nemecka pro pyrvinium, je tam volne prodejny, jen hodne drahy a jedine, co se muze v tehotenstvi. Takze doufam, ze zabere
jen takova rada, v anglii i v nemecku se koupit da.
Četla jsem že roupy do určité míry jsou prý v děství prospěšný a pomáhají
nevím zda je to uplně pravda
Také bych ráda věděla
Ne a ne se toho zbavit. Vermox ani Vermophyt nepomáhá ![]()
100% se dá koupit Molevac, který je skoro identický Pyrviniu, akorát je celkem drahý + poštovný. Spíše by se vyplatilo si ho zajed koupit přímo do Německa ![]()
Vermox funguje, uziva se jednorazove 1 tableta nebo 5 ml sirupu na roupy, opakovat po 2-4 tydnech. Na skrkavky 1 tableta rano a 1 vecer po dobu 3 dnu. Je hodne silny, tak opatrne, je lepsi si ho vzit o vikendu nebo ve volnem dni, muze po nem dost bolet zaludek, muzete byt hodne ospale. Je dobre ho vzit bud nalacno nebo tesne pred spanim. Vermox bez předpisu - https://euhealth247.com/cs/drug/vermox