Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ženy, měla jste některá nebo máte lipom? léčili jste něčím, mazali?
Mám v břiše, tak než do sebe řezat, hledám jinou alternativu, děkuji
@Ilonn píše:
@Angry_birds mám ji hned pod kůži bouli, takže si nahmatám
Takze ji nemas v brise, ale pod kuzi na brise. Nejlepe nicim, proc bys to delala?
Lipom se nevyléčí. Jeslti ti v ničem nevadí, tak ho nech být. Nebo vyndat chirurgicky. Neboj se toho, je to minizákrok s lokální anestezií.
@lenochodka trochu mi narostl a bolí mě v různých intervalech, dělám fitnes, a trénují takže mě omezuje, počítám s tím když by mi ho vytáhli že budu více omezena
Já mám mega lipom na zádech (zatím 15×5 cm) a teda dost mě rozčiluje. Hlavně se může ještě zvětšovat. Jsou sice jakýsi babský rady, jak se ho zbavit, nemám je vyzkoušený, takže nemůžu posoudit jak moc můžou fungovat, ale asi by to bylo na milion let. Takže plánuju operaci, v mém případě rozhodně ne ambulantně a v lokální anestezii. Můžeš ho klidně nechat být jen tak, pokud ti nevadí.
@Petula306 tento týden mě bolí, a mám hrbol na břichu, mám nějakou mast z krusimy
@Ilonn píše:
@lenochodka trochu mi narostl a bolí mě v různých intervalech, dělám fitnes, a trénují takže mě omezuje, počítám s tím když by mi ho vytáhli že budu více omezena
Jestli roste a prekazi, stejne ti nezbyde, nez ho nechat vyndat. Lipom ale obvykle neboli. Zadny babsky rady jeste nador nevylecily. Kdyz ho budes masirovat, pomuze to jak? Maximalne se tim drazdenim jeste zvetsi.
Radila ses s doktorem ohledně té masáže? Mně to také připadá spíš riskantní, jak už psali výše.
@lenochodka píše: Více
Mam ho v brise ale bojim se jit na odstraneni. Je to v pohode to odstraneni?
@Nataalie103 píše: Více
Jsem zrovna v nemocnici po. operaci lipomu v břiše
Nic hroznýho jen hned. nebudu
běhat jak srnka. Byl velký a
vadil mě.
@Ilonn píše: Více
Měla jsem velký lipom v oblasti krční páteře. Nechala jsem si ho operativně odstranit. Časem se mi začal dělat další na tom samém místě. Zatím jsem zkusila injekční lipolýzu. Je tam vidět určité zmenšení, ale na to se musí jít víckrát. Taky se to může nechat odstranit klasickou liposukcí. Ale v každém případě je nutné poradit se s lékařem.
Zdravím všechny, jsem půl roku po operaci pupeční kýly a už přes měsíc si v leže nahmatám vedle pupku na levé straně bouli ( cca 8cm) která tepe. Nebolí, ale mám pocit že mě tam někdy i tlačí. Zhubla jsem 10kg a trpím pocitem plnosti po jídle. Může to být něco závažného? TEĎ jsem byla u doktorky a nechci jít znova a být za histerku. Máte zkušenost? Nemůžu třeba jen cítit nějaký orgán když jsem tolik zhubla a nyní jsem docela dost hubená? Díky.