Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj, chci se zeptat, ztratila jsem čich a chuť, cítim třeba jen silnější vůni, třeba voňavku a kouř s cigarety. Občas pšíkám a smrkám, jinak moc rýmu nemam, teplotu jsem měla 37.4,myslíte, že je to covid? Jeden jsem prodělala už v lednu.Nebo se jedná třeba jen o nachlazení, či alergii?
Fakt si myslíš, že to někdo pozná od pohledu? Představ si, že ani doktor to nepozná jinak, než podle testu na covid.
Zítra už nebudeš cítit ani to, taky jsem to tak mela, když jsem dostala covid.
Objednej se na testy.
Čichové a chuťové změny jsou u covidu dost individuální. Mně třeba všechno smrdělo jako Savo, pak už mi tak jídlo i chutnalo.
A záleží hodně na tom, co si kdo na internetu myslí, oproti tomu, jak to opravdu je? Jestli to chceš vědět, zajdi si na test. Ale pokud jde o to, co si kdo myslí, tak já teda myslím že jo.
@ugluk píše:
A záleží hodně na tom, co si kdo na internetu myslí, oproti tomu, jak to opravdu je? Jestli to chceš vědět, zajdi si na test. Ale pokud jde o to, co si kdo myslí, tak já teda myslím že jo.
Taky si myslím, že ho má.
Já jsem měla ztrátu čichu (totální), jinak v podstě nic. PCR test jsem měla pozitivní.
Stejny priznaky.. stejny termin co se lednoveho prodelani covidaka tyka.. ale u nikoho jsem nezazanamenal, ze by se to takhle zopakovalo
Masti na test a dej vedet jak dopadlo
Meli sme kolektivne 10 lidi, ztrata chut nekdo cich, jeden bohuzel uz neni mezi nami. Zvlastni je, ze jeste nez jsem dostal priznaky, tak sem dostal akorat syna k sobe (15).. prozil s nama domaci karantenu.. a 3 nasledujici testy mel OK
@K2 8611 píše:
Taky si myslím, že ho má.
Já jsem měla ztrátu čichu (totální), jinak v podstě nic. PCR test jsem měla pozitivní.
No, já taky a test negativní
Ale za dva dny už pozitivní. Takže on ani test není stoprocentní.
Nemám čich už 4 roky. Můžou za to polypy v nose a prechozeny zánět nosohltanu.
@ugluk píše:
No, já taky a test negativníAle za dva dny už pozitivní. Takže on ani test není stoprocentní.
Možná záleži na tom, kdy na ten test jdeš.
Já, kdybych nedostala nečekaný impluz, bych na test nešla, protože mě nenapadlo, že mi něco může být. ![]()
Já mívám ztrátu chuti a čichu vždycky u silné rýmy, takže bych se podle toho řídit nemohla. Nedávno jsem byla nemocná a doktor mi s těmito příznaky dělal i PCR test a covid jsem neměla.
@Travelerka píše:
Já mívám ztrátu chuti a čichu vždycky u silné rýmy, takže bych se podle toho řídit nemohla. Nedávno jsem byla nemocná a doktor mi s těmito příznaky dělal i PCR test a covid jsem neměla.
Jenze ona rymu nema, takze Covid je velmi pravdepodobne vysvetleni.
@K2 8611 no, šla jsem poté, co už jsem pár dní ukázkově necítila a sdílela jsem domácnost s pozitivním, 9 dní od jeho testu. Ale holt i když testy nejsou stoprocentní, furt budou o dost přesnější než tipovačka na emiminu.