Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Popíšu situaci. Babička v listopadu 2014 uklouzla před svým panelákem a zlomila si krček. Léčení trvalo hrozně dlouho a stále má následky. Proto se obrátila na město ti se obrátili na pojišťovnu se kterou mají uzavřenou smlouvu. A ti to zamítli s tím že to byl kalamitní stav a nic platit nebudou! Babi dostala od doktora 170 bodů. Odvolala se a zase nic. Kdo za to má nést následky? Příjde mě to nespravedlivý starý člověk upadne dlouho se léčí a nikdo mu nic nedá. Někdo radí dát to k soudu že je to prostě neprůstřelný ale babi se samozřejmě bojí rizika že by to nevyhrála a musela platit výloh. Co myslíte kdo je vprávu?
No ja bych si v prvni rade ujasnila co kdybych prohrala…Byla bych schopna a ochotna to zaplatit…Stoji mi ten boj s nejistym vysledkem za to…
@králíček 777 Existují i právní poradny, které jsou zdarma, jsou určitě ve větších městech, v menším městě bych se informovala na městské/obecním úřadě a probrala situaci s právníkem. Podobná věc se stala mému dědovi, ale ten si zlomil ruku před soukromým domem a náhradu dostal z pojistky majitele, detaily si bohužel už nepamatuji, je to už pár let zpátky, nicméně začala bych poradou s právníkem.
Když to nezaplatila městu pojišťovna, tak to neznamená, že město není za škodu na zdraví odpovědné, znamená to jenom, že se na tuto událost nevztahuje jejich pojistka. Takže povinné k náhradě škody je město, které svou odpovědnost uznalo už tím, že se pokoušelo škodu uhradit z pojištění. To, že to neorošlo je odpovědnosti nezbavuje, viz výše.
No, otazkou je, jestli tam skutecne neni nejaka vyjimky pro pripady prirodni kalamity, kde bezpecnost proste zajistit neni v lidskych silach. pak je otazkou, jak se co prokazuje a kde je ta hranice kalamitniho stavu.
ono prave ty prirodni zivly maji dost vyjimek.
s timhle asi poradi jedine pravnik. lepsi utratit prvni 500 za poradu, nez to dat k soudu a pripadne platit veskere soudni naklady obou stran.
Tady z toho vyplyva, ze domoci se odskodneni je sakra narocne:
http://www.blansko.cz/…sva-pravidla
Díky všem… zkusím nejdřív tu bezplatnou poradnu.
@Ali-Ali nooo právě to bude asi ten háček no ![]()
@Ali-Ali píše:
No, otazkou je, jestli tam skutecne neni nejaka vyjimky pro pripady prirodni kalamity, kde bezpecnost proste zajistit neni v lidskych silach. pak je otazkou, jak se co prokazuje a kde je ta hranice kalamitniho stavu.
ono prave ty prirodni zivly maji dost vyjimek.
s timhle asi poradi jedine pravnik. lepsi utratit prvni 500 za poradu, nez to dat k soudu a pripadne platit veskere soudni naklady obou stran.
jj souhlas v tom budeš mít nejspíš pravdu, já řešila odškodné kvůli zrušenému letu-museli jsme přenocovat na letišti asi 12 hodin…je to sice jiný případ, nicméně nakonec to ztroskotalo právě na tom, že to odůvodnili kalamitním stavem a nedostali jsme ani ň (ta kalamita byla asi 2mm sněhového poprašku na dráze a letecká společnost se z toho vyvinila a svedla to komplet na provoz letiště
)
Před několika lety mi v jedné nemocnici, kterou nechci jmenovat vzali jiný orgán než měli.. Naštěstí pro mě to nebyl životu důležitý orgán.. Soudíme se už tři roky a zatím to vypadá tak, že ten soud prohraji
je mi vážně líto, že v ČR je taková nespravedlnost! Další soud mám v létě a vypadá to, že budu muset nemocnici platit soudní výlohy.. To je jen pro příklad, jak to tady vypadá ve zdravotnictví! Je to hnus
… tak to jen tak pro příklad.. Ale s právníkem se určitě poradit můžete. Každopádně stát se to v USA, Austrálii atd., tak už bychom za vše dostali odškodnění.. tam stačí blbý slovo a hned se lidi soudí… tady se doktoři spletou, operace kvůli jejich chybě dopadne špatně a pak se ještě o člověku u soudu baví jako kdyby to byl stroj a dal se opravit.. ![]()
@Lucy1987JJ no to je teda taky strašný
Já teda nechápu jak se z toho může nemocnice vyzout… Přece pochybili oni. No nepochopím. Ale už se ničemu nedivím. Taky se člověk fakt spravedlnosti nedovolá. ![]()
@králíček 777 no je to strašný
hlavně to platí pojišťovna, takže nemocnici by to nic nestálo.. jsem zvědavá, jak to nakonec dopadne.. Mám naprosto jednoznačný důkazy, všechno je proti nim, potvrzení od lékařů atd. a stejně to možná nakonec vyhrajou ty šmejdi! Jako tady můžeš mít důkazů kolik chceš a je ti to nic platný. Tedy neříkám abys to nezkusila.. akorát prostě tady u nás v ČR je to s tou spravedlností trochu jinak!!! Akorát člověk zaplatí velký peníze za právníky a pak ještě bude platit těm šmejdům! ![]()