Kde vymáhat odškodné?

1.7.16 19:35

kde vymáhat odškodné?

Popíšu situaci. Babička v listopadu 2014 uklouzla před svým panelákem a zlomila si krček. Léčení trvalo hrozně dlouho a stále má následky. Proto se obrátila na město ti se obrátili na pojišťovnu se kterou mají uzavřenou smlouvu. A ti to zamítli s tím že to byl kalamitní stav a nic platit nebudou! Babi dostala od doktora 170 bodů. Odvolala se a zase nic. Kdo za to má nést následky? Příjde mě to nespravedlivý starý člověk upadne dlouho se léčí a nikdo mu nic nedá. Někdo radí dát to k soudu že je to prostě neprůstřelný ale babi se samozřejmě bojí rizika že by to nevyhrála a musela platit výloh. Co myslíte kdo je vprávu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5672
1.7.16 19:36

Asi by bylo vhodné, abyste se poradili přímo s právníkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.7.16 19:40

@Adinal taky jsem to navrhovala. S ní je to těžký. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2839
1.7.16 19:57

No ja bych si v prvni rade ujasnila co kdybych prohrala…Byla bych schopna a ochotna to zaplatit…Stoji mi ten boj s nejistym vysledkem za to…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8660
1.7.16 20:02

@králíček 777 Existují i právní poradny, které jsou zdarma, jsou určitě ve větších městech, v menším městě bych se informovala na městské/obecním úřadě a probrala situaci s právníkem. Podobná věc se stala mému dědovi, ale ten si zlomil ruku před soukromým domem a náhradu dostal z pojistky majitele, detaily si bohužel už nepamatuji, je to už pár let zpátky, nicméně začala bych poradou s právníkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
643
1.7.16 20:18

Když to nezaplatila městu pojišťovna, tak to neznamená, že město není za škodu na zdraví odpovědné, znamená to jenom, že se na tuto událost nevztahuje jejich pojistka. Takže povinné k náhradě škody je město, které svou odpovědnost uznalo už tím, že se pokoušelo škodu uhradit z pojištění. To, že to neorošlo je odpovědnosti nezbavuje, viz výše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
1.7.16 21:10

No, otazkou je, jestli tam skutecne neni nejaka vyjimky pro pripady prirodni kalamity, kde bezpecnost proste zajistit neni v lidskych silach. pak je otazkou, jak se co prokazuje a kde je ta hranice kalamitniho stavu.
ono prave ty prirodni zivly maji dost vyjimek.
s timhle asi poradi jedine pravnik. lepsi utratit prvni 500 za poradu, nez to dat k soudu a pripadne platit veskere soudni naklady obou stran.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
1.7.16 21:13

Tady z toho vyplyva, ze domoci se odskodneni je sakra narocne:
 http://www.blansko.cz/…sva-pravidla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.7.16 21:30

Díky všem… zkusím nejdřív tu bezplatnou poradnu.
@Ali-Ali nooo právě to bude asi ten háček no :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8660
1.7.16 21:34
@Ali-Ali píše:
No, otazkou je, jestli tam skutecne neni nejaka vyjimky pro pripady prirodni kalamity, kde bezpecnost proste zajistit neni v lidskych silach. pak je otazkou, jak se co prokazuje a kde je ta hranice kalamitniho stavu.
ono prave ty prirodni zivly maji dost vyjimek.
s timhle asi poradi jedine pravnik. lepsi utratit prvni 500 za poradu, nez to dat k soudu a pripadne platit veskere soudni naklady obou stran.

jj souhlas v tom budeš mít nejspíš pravdu, já řešila odškodné kvůli zrušenému letu-museli jsme přenocovat na letišti asi 12 hodin…je to sice jiný případ, nicméně nakonec to ztroskotalo právě na tom, že to odůvodnili kalamitním stavem a nedostali jsme ani ň (ta kalamita byla asi 2mm sněhového poprašku na dráze a letecká společnost se z toho vyvinila a svedla to komplet na provoz letiště :roll: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66
2.7.16 08:56

Před několika lety mi v jedné nemocnici, kterou nechci jmenovat vzali jiný orgán než měli.. Naštěstí pro mě to nebyl životu důležitý orgán.. Soudíme se už tři roky a zatím to vypadá tak, že ten soud prohraji :( je mi vážně líto, že v ČR je taková nespravedlnost! Další soud mám v létě a vypadá to, že budu muset nemocnici platit soudní výlohy.. To je jen pro příklad, jak to tady vypadá ve zdravotnictví! Je to hnus :?… tak to jen tak pro příklad.. Ale s právníkem se určitě poradit můžete. Každopádně stát se to v USA, Austrálii atd., tak už bychom za vše dostali odškodnění.. tam stačí blbý slovo a hned se lidi soudí… tady se doktoři spletou, operace kvůli jejich chybě dopadne špatně a pak se ještě o člověku u soudu baví jako kdyby to byl stroj a dal se opravit.. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.7.16 09:47

@Lucy1987JJ no to je teda taky strašný :poblion: Já teda nechápu jak se z toho může nemocnice vyzout… Přece pochybili oni. No nepochopím. Ale už se ničemu nedivím. Taky se člověk fakt spravedlnosti nedovolá. 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66
2.7.16 13:18

@králíček 777 no je to strašný :( hlavně to platí pojišťovna, takže nemocnici by to nic nestálo.. jsem zvědavá, jak to nakonec dopadne.. Mám naprosto jednoznačný důkazy, všechno je proti nim, potvrzení od lékařů atd. a stejně to možná nakonec vyhrajou ty šmejdi! Jako tady můžeš mít důkazů kolik chceš a je ti to nic platný. Tedy neříkám abys to nezkusila.. akorát prostě tady u nás v ČR je to s tou spravedlností trochu jinak!!! Akorát člověk zaplatí velký peníze za právníky a pak ještě bude platit těm šmejdům! :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí