Zánět ledvin - kdy je vhodné se snažit o miminko?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
1.7.16 10:43

Zanet ledvin a tehotestvi

Ahoj holky, chceme s pritelem miminko, ale mela jsem ted v cervnu zanet mocaku a jedny atb a ted posledni dva tydny jsem mela zanet ledvin (nedoleceny ten ze zacatku mesice) a dalsi dvoje atb, kdy je vhodne se zacit snazit?

A jeste mam takovy blok, po tech prvnich atb, po dobrani jsme meli nechraneny sex a za par dni se mi zase vratil ten zanet, tak mam strach mit sex aby se mi to nevratilo. Pritom vim ze tamto bylo nedoleceny jelikoz podle vysledku jsem tam porad mela tu bakterii. Ted uz to mam dobry. Tak jak se zbavit strachu ci jak predejit aby se to vratilo

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
532
1.7.16 11:16

Nevím teda, jestli by pro to byl nějaký lékařský důvod, ale selským rozumem bych alespoň jeden cyklus počkala, aby se tělo dalo dohromady a očistilo ;) záněty močáku a ledvin se obecně rády vrací..doktorka mi jednou říkala, že někdy i stačí opřít se ve vedru o plastovou židli :nevim: jinak hodně pít, aby šel člověk na malou nejpozději každé tři hoďky, hlavně neprochladnout a neofouknout ;) takže teď obzvlášť pozor na mokré plavky..osobně mám za sebou celkem pět zánětů ledvin různé intenzity a dvě těhotenství po této stránce naprosto bez problémů :palec: jen si mě víc hlídali, ale to je tím, že mám po prvním zanedbaném zánětu (tři týdny jsem si myslela, že mě jen hodně bolí záda) nějaké změny na jedné ledvině..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.7.16 11:35

Ja jako mala trpela chronickymi zanety, pak jsem mela par let klid a ted znova..mno ja koncem kvetna docela prochladla, myslela jsem ze jsou to zada a ono toto…budu teda davat vic pozor, vic pit a tak…dekuju

• Citovat
  • Upravit
5215
1.7.16 11:47

Nevím jak moc ti moje osobní zkušenost pomůže, ale prodělala jsem hodně osklivej záměr ledviny v těhotenství ant na 30 dni celkové jsem brala i 2 typy naráz bylo to v 2 trimestru, ted jsem v posledním a vše zatím ok. Toho zes brala ant bych se asi nebála ale v době kdy je zas budeš eventuelne brát tak bych si dávala bacha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.7.16 12:01

Lecka dekuju:-)

• Citovat
  • Upravit
Janli
1.7.16 14:06

Doporučuju se nejdřív pořádně přeléčit a aspoň dva měsíce brát nějaký přípravek s brusinkami. Začněte se snažit až si budeš opravdu jistá, že jsi v pořádku. Záněty ledvin a močových cest jsou v těhotenství nebezpečné a velice, velice nepříjemné. Bohužel má vlastní zkušenost. Opravdu stojí za to pár cyklů počkat. Držím palce!

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.7.16 14:22

Janli podle doktorky je uz vse v poradku…a jaky pripravek s brusinkami je nejlepsi a muze se brat porad?

• Citovat
  • Upravit
532
1.7.16 14:31
@Anonymní píše:
Janli podle doktorky je uz vse v poradku…a jaky pripravek s brusinkami je nejlepsi a muze se brat porad?

Brusinky jsou super, ale jen na močák ;) na ledviny tak ten urologický čaj, ale netuším, jestli tam nejsou nějaké bylinky, co působí negativně na cyklus atd…jinak brusinky v jakékoliv formě, jsou různé doplňky stravy, zobat můžeš i sušené, čaj apod. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
1.7.16 14:40
@Anonymní píše:
Janli podle doktorky je uz vse v poradku…a jaky pripravek s brusinkami je nejlepsi a muze se brat porad?

Můžou se brát dlouhodobě, ale ne během těhotenství. Já jsem brala Urinal. Je dobře, že jsi v pořádku, ale tyhle potvůrky se ráda vrací a to zvlášť během léta. Moje osobní rada je - ber přes prázdniny brusinkový preparát a jak píše hanulka, můžeš přidat i urologický čaj, přeslička ti určitě cyklus nerozhází. No a v září hurá na to! Před pár dny tu byla diskuse Antibiotika do konce těhotenství, tam jsme rozebíraly záněty močáku a ledvin v těhotenství. Jauvajs, jauvajs. Fakt je lepší se tomu vyhnout!

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.7.16 15:12

Dobre, diky holky

• Citovat
  • Upravit
3
22.8.18 13:18

Ahoj všichni prosím o radu. Mám podezření ze jsem tehotna prasky jsem vysadila pred mesicem ms jsem mela dostat pred 4 dny a nic a k tomu mam hodne priznaku, ale to ted neresim zajimalo by me jestli pri zanetu ledvin muze ukazovat tehotensky a ovulacni test negativitu zkreslene?? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí