Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Modelaci kyčle mám 5 týdnů za sebou, Praha Vršovická ortopedie. Nemocnice dobrá, nemohu si stěžovat. Co se operace týče, byla má první, docela jsem se bál, žádné zkušenosti s tak velkým zákrokem. Nakonec to dopadlo docela dobře, čekal jsem to trošku horší. Délka operace 3hodiny, což je děsivý, ale primář mi řekl, že to zvládne za hodinu, ale že to není závod… JIP 3 dny, pak 5 dní běžný pokoj, následně 14 dní v rehabilitační nemocnici. Celkově cca 2 měsíce o francouzských holích. Bolesti ze začátku jsou docela dost, ale cca 5 dní jsem měl zavedenou kanylu, kam mi kdykoli při začátku bolesti hned podali něco na bolest, po vyndání kanyly jsem dostával injekce, stačilo říct že už to začíná dost bolet a běhěm pár minut mi ulevili.Po převozu do rehabilitační nemocnice už jen léky na bolest na požádání, ale bolest už byla výrazně menší, nyní po skoro 5 týdnech od operace v pohodě, bolest trošku v noci, nic hroznýho. Noha se lepší každým dnem a už teď mohu říct, že při zvedání nohy cítím lepší chod kyčle a nepřeskakuje jako před operací. Bál jsem se operace, ale jsem rád že jsem ji podstoupil ![]()