Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@jowana stejnym samcem byly pripustene, ale ta prvni porodila zdrave kralicatka, prisla o ne vinou psa-prokousal se do bedny a vsechny vytahla, potvora!
proste 13leta stafordka na stary kolena blbne, zradlem to nebylo, jednodennich kuratek ani morcat si treba vubec nevsima, je na ne zvykla, nevim proc tak blbne, takze problem je jen u teto fdruhe samice ![]()
@garda píše:
Ted mam dalsi otazku: dnes mi porodila jina samice-prvnicka. Nasla jsem 6 mladych, ale vsechny se narodily mrtve, nektere mely jakoby vodnatelnost bricha, nektery vypadally malinke-mrtve uvnitr tak aspon tyden a 2byly jakoby poloshnile-spis macerovane, stava se to? Tyto problemy znam pouze od psu, jinak samice je od chovatele, ktery v chovu nema zadne problemy a samec je uz dlouho vyzkouseny-pripustil uz snad 20samic a nikdy se nic podobneho nevyskytlo, mam nechat samici odpocinout a zkusit jeste pripustit nebo nema to cenu a dat samici do trouby?co byste udelaly? Diky moc za odpovedi.
Jak moc je samice mladá? Měla by se připouštět tak na 8měsících. Jak to bylo se samcem po připuštění? Nebyla u něj déle než 2dny?
@Komediantka 1 píše:
Jak moc je samice mladá? Měla by se připouštět tak na 8měsících. Jak to bylo se samcem po připuštění? Nebyla u něj déle než 2dny?
S tím samcem se ptám protože by měl samičku jen,,obskočit,, a okamžitě ji dát od něho pryč tak do půl hodiny po nakrytí.
@Komediantka 1 píše:
S tím samcem se ptám protože by měl samičku jen,,obskočit,, a okamžitě ji dát od něho pryč tak do půl hodiny po nakrytí.
Samice ma 10mes., no u samce byla chvilku, akorat pred pripustenim jsem k ni dala na chvilku-asi 10dni maleho kralika, byl to taky samec, ale asi 4mes, nemela jsem ho kam dat nez jsem rozsirila boxiky pro kraliky, ale byli oba v boxe vel. 2× 1,5m tak jsem myslela ze to nevadi, ale dala jsem je od sebe zhruba 2-3dny pred pripustenim mym samcem. Mohlo to mit vliv, ze byla dohromady s mladym kralickem? ![]()
@garda píše:
Samice ma 10mes., no u samce byla chvilku, akorat pred pripustenim jsem k ni dala na chvilku-asi 10dni maleho kralika, byl to taky samec, ale asi 4mes, nemela jsem ho kam dat nez jsem rozsirila boxiky pro kraliky, ale byli oba v boxe vel. 2× 1,5m tak jsem myslela ze to nevadi, ale dala jsem je od sebe zhruba 2-3dny pred pripustenim mym samcem. Mohlo to mit vliv, ze byla dohromady s mladym kralickem?
Ano, mohlo by to mít obrovský vliv…ale dám ti radu
šoupni jí do tří dnů od porodu k samcovi, on jí nakryje znovu, to je období, kdy by mohla držet a znovu zabřeznout ale pokud to do tří dnů nestihneš, pak se už nenechá(ale každá je jiná
) a v tom případě jí dopřej tak 3týdny pauzičku ![]()
@Komediantka 1 píše:
Ano, mohlo by to mít obrovský vliv…ale dám ti radušoupni jí do tří dnů od porodu k samcovi, on jí nakryje znovu, to je období, kdy by mohla držet a znovu zabřeznout ale pokud to do tří dnů nestihneš, pak se už nenechá(ale každá je jiná
) a v tom případě jí dopřej tak 3týdny pauzičku
Diky moc, vyzkousim! ![]()
@garda píše:
Diky moc, vyzkousim!
Není za co
Tak pak dej vědět a přeji, at' máš květnová krásná králičí miminka ![]()
@Komediantka 1 píše:
Není za coTak pak dej vědět a přeji, at' máš květnová krásná králičí miminka
Jasny, urco napisu jak to s tim mym chovem pokracuje ![]()
Vubec jsem netusila ze kralici jsou hotova alchymie, muj znamy rika ze uz by je nikdy nechtel, pac pry jak se na kralika spatne podivas, tak zdechne
asi na tom neco bude.
@garda píše:
Jasny, urco napisu jak to s tim mym chovem pokracuje
Vubec jsem netusila ze kralici jsou hotova alchymie, muj znamy rika ze uz by je nikdy nechtel, pac pry jak se na kralika spatne podivas, tak zdechneasi na tom neco bude.