Kdo chová králíky?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
657
10.4.14 19:46

@jowana stejnym samcem byly pripustene, ale ta prvni porodila zdrave kralicatka, prisla o ne vinou psa-prokousal se do bedny a vsechny vytahla, potvora! :cert: proste 13leta stafordka na stary kolena blbne, zradlem to nebylo, jednodennich kuratek ani morcat si treba vubec nevsima, je na ne zvykla, nevim proc tak blbne, takze problem je jen u teto fdruhe samice :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.4.14 21:59
@garda píše:
Ted mam dalsi otazku: dnes mi porodila jina samice-prvnicka. Nasla jsem 6 mladych, ale vsechny se narodily mrtve, nektere mely jakoby vodnatelnost bricha, nektery vypadally malinke-mrtve uvnitr tak aspon tyden a 2byly jakoby poloshnile-spis macerovane, stava se to? Tyto problemy znam pouze od psu, jinak samice je od chovatele, ktery v chovu nema zadne problemy a samec je uz dlouho vyzkouseny-pripustil uz snad 20samic a nikdy se nic podobneho nevyskytlo, mam nechat samici odpocinout a zkusit jeste pripustit nebo nema to cenu a dat samici do trouby? :think: co byste udelaly? Diky moc za odpovedi. ;)

Jak moc je samice mladá? Měla by se připouštět tak na 8měsících. Jak to bylo se samcem po připuštění? Nebyla u něj déle než 2dny?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.4.14 22:04
@Komediantka 1 píše:
Jak moc je samice mladá? Měla by se připouštět tak na 8měsících. Jak to bylo se samcem po připuštění? Nebyla u něj déle než 2dny?

S tím samcem se ptám protože by měl samičku jen,,obskočit,, a okamžitě ji dát od něho pryč tak do půl hodiny po nakrytí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
657
10.4.14 22:32
@Komediantka 1 píše:
S tím samcem se ptám protože by měl samičku jen,,obskočit,, a okamžitě ji dát od něho pryč tak do půl hodiny po nakrytí.

Samice ma 10mes., no u samce byla chvilku, akorat pred pripustenim jsem k ni dala na chvilku-asi 10dni maleho kralika, byl to taky samec, ale asi 4mes, nemela jsem ho kam dat nez jsem rozsirila boxiky pro kraliky, ale byli oba v boxe vel. 2× 1,5m tak jsem myslela ze to nevadi, ale dala jsem je od sebe zhruba 2-3dny pred pripustenim mym samcem. Mohlo to mit vliv, ze byla dohromady s mladym kralickem? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.4.14 00:24
@garda píše:
Samice ma 10mes., no u samce byla chvilku, akorat pred pripustenim jsem k ni dala na chvilku-asi 10dni maleho kralika, byl to taky samec, ale asi 4mes, nemela jsem ho kam dat nez jsem rozsirila boxiky pro kraliky, ale byli oba v boxe vel. 2× 1,5m tak jsem myslela ze to nevadi, ale dala jsem je od sebe zhruba 2-3dny pred pripustenim mym samcem. Mohlo to mit vliv, ze byla dohromady s mladym kralickem? :think:

Ano, mohlo by to mít obrovský vliv…ale dám ti radu :) šoupni jí do tří dnů od porodu k samcovi, on jí nakryje znovu, to je období, kdy by mohla držet a znovu zabřeznout ale pokud to do tří dnů nestihneš, pak se už nenechá(ale každá je jiná :) ) a v tom případě jí dopřej tak 3týdny pauzičku ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
657
11.4.14 09:01
@Komediantka 1 píše:
Ano, mohlo by to mít obrovský vliv…ale dám ti radu :) šoupni jí do tří dnů od porodu k samcovi, on jí nakryje znovu, to je období, kdy by mohla držet a znovu zabřeznout ale pokud to do tří dnů nestihneš, pak se už nenechá(ale každá je jiná :) ) a v tom případě jí dopřej tak 3týdny pauzičku ;)

Diky moc, vyzkousim! :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.4.14 10:01
@garda píše:
Diky moc, vyzkousim! :pankac:

Není za co ;) Tak pak dej vědět a přeji, at' máš květnová krásná králičí miminka :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
657
11.4.14 11:43
@Komediantka 1 píše:
Není za co ;) Tak pak dej vědět a přeji, at' máš květnová krásná králičí miminka :srdce:

Jasny, urco napisu jak to s tim mym chovem pokracuje :dance:
Vubec jsem netusila ze kralici jsou hotova alchymie, muj znamy rika ze uz by je nikdy nechtel, pac pry jak se na kralika spatne podivas, tak zdechne :mrgreen: asi na tom neco bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.4.14 12:13
@garda píše:
Jasny, urco napisu jak to s tim mym chovem pokracuje :dance:
Vubec jsem netusila ze kralici jsou hotova alchymie, muj znamy rika ze uz by je nikdy nechtel, pac pry jak se na kralika spatne podivas, tak zdechne :mrgreen: asi na tom neco bude.
:lol: ano je to na vyšší dívčí chovat králíčky :mrgreen: ale já se s nima nemažu a kolikrát po nich také házím pohledy,,mít místo očí kudly tak tam ležej v krvi,, :mrgreen: ale to jen, když mě naštvou, vybírají si a přehrabují se co budou jíst a co ne :D tak vždycky nadávám,,nenípejte se v tom jídle a koukejte žrát,, :P Nebudete?!No jak myslíte, já to s váma myslela dobře,, dokud to nesníte, nedostanete nic,, :jazyk: ale zase jsou to miláčkové a když k nim člověk chodí a pak se to má zabít, tak jsem hrozně naměko a nejhorší je, že je mám pojmenovaný, muchluju je a to je pak masakr :mrgreen: néé Boženku ne, vezmi první Honzíka a nebo víš co, Kubík je prevít, ten kouše, toho bouchni…a nešlo by to ještě počkat? Se mě zdají málo vykrmený(porážková váha ;) ) a koukej na ty očíčka a jak jsou vystresovaný a oni to cejtěj, že je deš zabít… :dance:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný