Kdo má slepice?

4024
6.3.13 10:51

Kdo má slepice?

Ahoj,
mám dotaz na ty kdo chovají slepice, v sobotu jsme si převezli domů nové slepičky no spíše kuřičky, jsou pěkné, čisté,,, ale jedna z nich stále spí, spí když jí i pije. Občas otevře oči, ale jen výjmečně. Co s ní, mám jí vyměnit, nebo jí to přejde? Díky za vaše názory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10952
6.3.13 11:03

Já bych ještě počkala, aklimatizace je tak nejmín 14 dní. Pokud zobe a pije tak je to o. k.
Jinak spoustu informací najdeš na http://www.ifauna.cz/…z/inzerce/r/
na autorské i anonnymní diskuzi :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4024
6.3.13 11:11

@Ivoka Tam jsem se také ptala, ale zatím nikdo neodpověděl a ptala jsem se včera. :nevim: No snad to bude jak píšeš. Jinak děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
EBI
6.3.13 11:49

Já myslím, že pojde, aspon to jsou mé zkušenosti. pokud slepice nebo kuře pospává a stojí je to zlý. chovám slepice dlouho a vždy když tohle spice udělala, během pár dní pošla.

• Citovat
  • Upravit
4024
6.3.13 12:29

@EBI tak raději vyměnit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1863
6.3.13 13:53

Ahoj :mavam:
co medvědí česnek, už roste? :mrgreen:
my máme slípky a taky s tím teda bojujeme, minulé stádo nám napůl pochcípalo a napůl jsme ho museli, ač neradi, vybít.
ještě ji nech, ale pokud by to trvalo dýl, určo vyměnit. nemoci poznáš podle hodně kuřinců. byly slípky naočkované? jsou z nějakého důvyhodného zdroje? pozor na polské neočkované slepice!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4024
6.3.13 16:37

@michaela1808 Ahojky :mavam: no česnek zatím vůbec neleze. Máme všude sníh. :mrgreen: Ale, až něco vyleze tak určo písnu.
Jinak jsem se dohodla s paní ze drůbežárny, tak mi dají novou. Jinak já už od nich slípky měla a stoprocentní spokojenost. Tahle bohužel půjde kuchnout. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31287
6.3.13 16:47

Tak my doma slepice taky máme - od kamaráda odchované od vajíčka, ale o nějakém očkování sem teda neslyšela 8o máme doma pár vlašek na vajíčka na vlastní spotřebu a nemáme v plánu s nima dělat nic víc, než jim dát pšenici, vodu a nechat je zobat na zeleným :nevim:

jinak „unavené kuře“ nám se to zatím stalo dvakrát a pokaždé bylo za dva tři dny po přivežení domů dobré a za pár dní už bylo stejné jak ostatní :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4024
6.3.13 16:55

@Mar__tanka1983 No já jí dávám čas do soboty. Jinak slípky jsou očkované proti všem možným nehudám, nevím přesně co to všechno je. Mi máme kohouta, můj odchov a také není očkovaný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.6.13 12:57

Ahoj, oživuji diskusi, měla bych prosím dotaz. Máme mladé slepice, teď začaly snášet, už máme 2 vajíčka :mrgreen:, a to druhé vypadá takhle. Nevíte prosím, jestli je to normální nebo co jim chybí? Od souseda jsme občas vajíčka od mladých slepic dostali, ale takhle nikdy nevypadaly :nevim:.
Děkuji za rady :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
256
18.6.13 13:50

@Bublana
Zkusila bych přidat vitamíny - třeba v granulích a vápník (skořápky).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4024
18.6.13 13:51

@Bublana Já jsem to také měla, ale po čase to zmizelo. Záleží čím je krmíš a odkud jsou slepičky, byly zvyklé na jiné žrádlo. Jinak se dělá pokud mají moc vápníku ve stravě a ten se ukládá na skořápce.

Skořápka je pevná a tvrdá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.6.13 14:22

Děkuji za reakce. Jsou koupené od překupníků, z velkochovny, byly ještě malé, máme je doma měsíc, tak to už jsou zvyklé asi na „domácí“ stravu, jinak krmíme hlavně pšenicí, „zbytky“ z domova a tak. Skořápky jsem dala zatím jen 2×, protože jak nenesly, tak prý se ještě nemuselo, tak jsme začali až teď. Vitamíny zatím žádné nedáváme, po nějakých se podívám.
Ještě jsme ty vajíčka nezkoušeli, tak nevím, jestli je skořápka pevná.
Nevím, jestli je to z fotky dost vidět, ale jsou to prostě jakoby výrůstky na té skořápce, takže to vypadá spíš na nadbytek toho vápníku, jak píše @katyca, ale z čeho? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4024
19.6.13 09:18

@Bublana to se srovná jde o změnu v krmení, v odchovu dostávají jen granule a ty jim hodíš všechno. :mrgreen: Vytamíny bych nekupovala, jen granule nebo sypkou směs v ní už jvšechno je. K tý skořápce, když jí rozklepnš jde snadno nebo jde jako z obchodu musíš trochu zabrat? Pokud ti skořápka jde snadno, až pomalu ti praská v ruce tak jim chybí vápník, ale v tvém případě to bude obráceně. Dávej jim zelený, a krm jak píšeš + pak ty granule, já dávám nastřídačku, nekrmím pořád. Skořápky jim vypaluj v troubě a pak rozdrtit, kvůli salmonele… teplem zničíš bakterie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný