Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
My zatim taky nic. Termin jsem mela v patek. Vcera na kontrole u moji dr. vahovy odhad 3450g a dneska v nemocnici 3700g tak jsem docela zvedava. Na posledni kontrolu jdu v patek a pak uz to asi budou chtit ukoncit. Dyl me prenaset nenechaji. Ja doufam ze porodim do te doby. Zadne jsem vyvolavane nemela tak snad se tomu vyhnu i ted 🙂
Tak dnes jsem byla u doktora jsem 37+6tt a váhový odhad 3750g, jestli ten odhad vyjde a budu rodit v termínu tak to bude peknej obrik, a i když se u mě řeší císař ( kvůli tlaku a čípku ) a ja tedy furt byla pro normální porod, tak kdyz vidim ten odhad tak mozna cisar mi teď prijde lepsi.
dle doktorky se vše hezky chystá k porodu, jsem i otevrena na 2 prsty, tak snad půjde malý už brzo ven
i když při mém štěstí si počká hezky na termín. ![]()
@Phersefona ja mela takovy odhad v utery. Ale uz jsem 40+6 😂
@berunecka6 🤣 tak to kdybych měla přenášet jak Vy, tak to by tuplem byl obr 🤣 🤣 tak mě uz měsíc a půl říkají, že to vypadá na větší miminko😅 ja mam 180, přítel 195 a 120kg tak se prý není čemu divit, že je větší 😅 a to mě od začátku těhotenství doktoři straší, ze by mel byt menší kvůli tlaku jak se léčím, prý díky hypertenzi pracuje placenta normálně o něco hůře a tedy dle toho odhadu je evidentní, že pracuje až moooc dobre🙂
@Phersefona tak ja jsem zase mala. Manzel je sice vysoky, ale asi ani jedno dite po nem neni.
@Phersefona je to jenom odhad a vůbec mít tolik nemusí. Teď nedávno rodila jedna pani holčičku 5300g přirozeně a prý to šlo v pohodě
já bych se tou váhou nestresovala. Můj má teď 2700g (38+1)a taky třeba porodím 4kilového ![]()
Každopádně holky pak ukažte své mimísky až se rozhodnou přijít na svět
![]()
@AdeleAdele noo ja budu mit prinejmensim carevnu…nejak ji to trva nez se vysnori a vyleze 😂 😂 😂 mam takovy dojem ze ji budou muset jeste doktori premnouvat. Naposledy jsem se vyvolavani vyhla..ale bylo to uz jen o hodiny. Dcera se rozmyslela tesne pred nastupem do porodnice 😄
Tyjo…tak nejdřív mě doktorka děsila, že do termínu nevydržím ani náhodou, termín ve středu, hlenová zátka už musí bejt pryč celá, protože jinak by musela bejt větší než samotný dítě
Odcházela mě postupně celý týden, ale prcek nic
Večer po sprše mě začnou křeče do břicha, už třetí den, ale vždy je zaspím. Myslela sem, že v posledním měsíci se už to břicho nebude tolik zvětšovat, ale teď mám pocit, že ještě den a už mě musí prasknout
Horší je, že mě snad každým dnem roste strach z porodu, možná to má souvislost, že tomu ten mozek trochu brání ![]()
@Emanama až na to že vám aspoň ta Zátka odešla, mně nic. Takže nemám ani naději, že by se to konečně blížilo a já se mohla alespoň trošku připravit. Jsem 38+2 a žádné náznaky porodu
. Pouze šílené bodavé bolesti v podbřišku už od 30tt, i když teď poslední týden je to fakt nejhorší
. Už se tak těším až ho uvidím, i když vím že cesta k němu bude asi ještě docela zdlouhavá a moc bolestivá ![]()
Holky ja se pridavam do fronty na porod 😂 Vcera se dr ve me docela postoural a pry se zatim nic nedeje. Uz mam tyden po terminu tak mi naplanoval vyvolavacku na pondeli odpoledne. Od te kontroly vcerejsi akorat tak porad ze me neco tece…nejspis odchazi zatka
rodila jsem teda uz 5× a nikdy jsem to teda nevidela. Ale podle toho jak to vypada to asi bude ono. Poslicky docela bolave uz mam 2 tydny, ale pokazde to prejde. Jeste malou ukecavam at prezijem dnesek. Zitra ma moje mamka narozky tak by to bylo hezke kdyby jsem porodila az zitra
tak treba to vyjde a opet se vyhnu vyvolavani
Tak me ceka vyvolani ted v pondeli, nastup v 10:00, to budu 38+3, ale kvuli vahovemu odhadu a sanci na vaginalni porod… V nedeli jedem jeste k babicce na oslavu
Jinak jsem ale myslela, ze porodim driv a sama, podle tech bolesti, co byly od minule stredy… Zatka porad zátkuje
@Nejmm už je to tak psychicky i fyzicky vyčerpávající, že bych taky nejradši šla na vyvolávačku
pak se ozvěte jak to všechno dopadlo ![]()
Devcata mame to za sebou. Dneska rano v 6.55 se mi narodila holcicka Josefinka 3770g a 51cm 🙂