Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
Zdravím, stala se mi taková nemilá věc, o ostrý šperk jsem si při převlékání poranila bradavku. Není to velké sice, asi tak 2 mm, ale krev z toho teče dost a zatím nejde zastavit, jak je to prokrvené. Jsem 37 tt a ráda bych, to co nejlépe zahojila a nejdříve, aby to nezkomplikovalo pak kojení. Čím to ošetřit? Mám tu akutol, nevím zda mohu použít, v těhu, či purelan koupený právě na kojení. Ale zkušenost nemám žádnou. Docela to pálí.
Edit.
Tak to vypadá že, už krev neteče, ale bradavka je celá nateklá a bolavá
dala bych ten purelan a hodně větrala, prostě jako se léčí rozkousaná bradavka při kojení
Purelan mimochodem není vhodný, i když má skvělý marketing. Doporučuju třeba mazání na bradavky od Welledy a to bych zkusila použít i teď na zahojení. A hodně větrat ![]()
@ivašot. píše:
dala bych ten purelan a hodně větrala, prostě jako se léčí rozkousaná bradavka při kojení
Dobře, ja nikdy nekojila, takže zkušenosti nemám, vyzkouším, díky
![]()
Ja propraskane bradavky po porodu resila bepanthenem, ten na to byl skvelej ![]()
@Suelinda píše:
Purelan mimochodem není vhodný, i když má skvělý marketing. Doporučuju třeba mazání na bradavky od Welledy a to bych zkusila použít i teď na zahojení. A hodně větrat
Ahaa, to jsem netušila. Tu Welledu doma nemám bohužel beztak ![]()
Příspěvek upraven 05.06.22 v 13:12
Tak už to zase teče, jak se začnu víc hýbat ![]()
Bepanten jsem našla doma.
@Anonymní píše:
Tak už to zase teče, jak se začnu víc hýbat
Bepanten jsem našla doma.
Tak klasika, polstarek, naplast a tlak, nez se udela srazeninka. Pak uz mazat a vetrat. ![]()
@Villanelle píše:
Tak klasika, polstarek, naplast a tlak, nez se udela srazeninka. Pak uz mazat a vetrat.
Děkuji, pořád mi nejde to krvácení zastavit. Asi je to hlubší ![]()
Ač malinko, tak to pořád lehce krvácí. Mám tam tampon odličovací, a jak se prostě hybu…atd, tak to stále teče. ![]()
Zdravím, stala se mi taková nemilá věc, o ostrý šperk jsem si při převlékání poranila bradavku. Není to velké sice, asi tak 2 mm, ale krev z toho teče dost a zatím nejde zastavit, jak je to prokrvené. Jsem 37 tt a ráda bych, to co nejlépe zahojila a nejdříve, aby to nezkomplikovalo pak kojení. Čím to ošetřit? Mám tu akutol, nevím zda mohu použít, v těhu, či purelan koupený právě na kojení. Ale zkušenost nemám žádnou. Docela to pálí.

Edit.
Tak to vypadá že, už krev neteče, ale bradavka je celá nateklá a bolavá