Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, tak jak zvládáte konec těhu? My čekáme první a bude se jmenovat Vítek. Nyní budu začínat 37tt a už je to dosti náročné
.
Ahoj. Ja mam termin za tyden. Zatim v pohode. Sice me uz vsecko boli a zmaha, ale co by clovek nevydrzel
snazim se to jeste uzit co to jde.. kdyz uz je to opravdu posledni tehu
@berunecka6 a jak zvládáte to horko takto na konec? Mně to způsobuje šílené tlakové výkyvy třeba a docela se bojím jak kvůli tomu zvládnu porod ![]()
@AdeleAdele me horko nevadi. A porod v lete jsem si uzila pred tremi lety…je to fakt mazec na sale…teklo ze me jak z vo…😂 Tak se tesim i ted zrovna hlasi same horka
Já mám termín až na konci července a z horka umírám už teď.
Nikdy mi nevadilo, ale teď mám termoregulaci nastavenou, jako kdyby bylo o deset stupňů víc. Venku lidi v džínech a mikinách, já holé ruce, holé nohy.
Tak se modlím za ochlazení, které by mělo přijít už zítra a vydržet čtvrtka, hurá. Jinak naše porodka má klimatizované porodní pokoje. ![]()
Oficialne mam termin az 23.7., ale… Pred 3 tydny mi museli zastavovat porod a ted se jen ceka, jak dlouho to vydrzi… Tak je to takove nanic, musim lezet a vlastne jen cekam nez,,to,, zacne
… Takhle jsem si zaver tedy moc nepredstavovala, ale diky za kazdy den, kdy je mrnous jeste v brisku ![]()
@wiwiOL u nas taky maji klimu na porodnich salech. Pred tremi lety v srpnu mi taky jako ze trochu na sale snizili teplotu ale kvuli miminka to moc nemohli jako ze by mi tam foukali zimu 😂 bylo tam na padnuti i tak
Já js dnes 37+2 a už je to fuška 🙄 natikaji mi nohy a hlavně necítím záda, už aby byla princezna venku 🙏 😀
Mě to čeká v polovině července. Taky první a chlapeček
Jinak nohy oteklé, pálení žáhy a bolest žeber furt dokola
bříško mám docela malý, ale už tak se v posteli nemůžu pořádně přetočit ![]()
@Any219 přetáčení v posteli, no to mi povídejte. Já se kolikrát ani neotočím bez přitelovi pomoci. Od 30tt mě hrozně bodá v podbřišku u takových pohybů a je to víc a víc silné. No každý den se modlím, aby už začal porod. Už si přijdu jak totální lazar. Není ani jeden den, kdy by mi bylo dobře ![]()
Ahoj, termín mám 1.7. Břicho mám obrovské, takže pohyb je náročný a ještě ty vedra k tomu.
tak třebas se poštěstí a malej se rozhodne jít o něco dříve, vůbec bych se nezlobila. Cokoliv doma udělat, díky tomu břichu je pomalu nadlidský výkon a otočit se v posteli
![]()
Jé, já mám termín 22.6. a nemam žádný potíže 😇 Snad si to malej nevybere všechno najednou při porodu. Ještě do toho předěláváme bydlení, snad to vše stihneme, ještě týden musí vydržet, aby přišel do zařízeného ![]()
Zdravím
Ja mam termin 30.6. nebo 1.7., bricho teda poradne, pri vysce 153 cm fakt balon, ale nastesti jen to bricho. Ale pretaceni, ohybani, sbirani po zemi… Mam jeste 22 mesicni cacorku doma. Ta je taky letni, rodila jsem ji v srpnu a ten tyden po byla zrovna nejvetsi horka, takze jsem vypotila za ten tyden 4 kila… coz bylo ale zase jako fajn
Bolesti mam docela silne, to jsem u male nemela, krom obcasneho pichnuti v cipku. Tak jsem zvedava, jestli se to uz nechysta, ted jsem 36+3 ci 4, takze za tyden teoreticky, kdyby se mu moc chtelo… ve stredu jdu na konzultaci a kontrolu do porodnice, tak uvidime. A dodelavame barak, o vikendu se uz snad, doufaaaam, budeme stehovat, takze odpocinek zadny a spise nervy. K tomu tehu cukrovka, stitna zlaza a hodne nizky tlak… No bude to jeste sranda ![]()
@Phersefona ahoj, já mám termín 29.6, taky doufám, že se mu bude chtít o něco dříve. A co výbavička? Už máte komplet všechno? ![]()
@Emanama to máš o pár dní dříve jako já
. Taky jsme museli řešit něco podobného, ale naštěstí o dost dřív. Koncem ledna jsme se stěhovali do většího kvůli malému. Bylo to náročné, ale zvládlo se. Takže my už jsme připraveni se vším všudy. Pokojík nachystaný i tašky do porodnice, už jenom čekám kdy to přijde
![]()