Kdo mi rozjí dítě?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Kdo mi rozjí dítě?
Ahoj, potřebovala bych poradit kdo mi pomůže rozjíst dítě (2 měsíce) které má slabý sací reflex a poruchu polykání. Předpokládám že hlavní bude logoped, a dál? Budu ráda za každou radu či kontakt.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Zubař dítě viděl, jestli je uzdička v pořádku? Jen mě to tak napadlo…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@sediza Zubař teda ne, ale jelikož jsme ve FN a vidělo ji spousta lékařů včetně ORL, tak předpokládám že by na tohle přišli. Teda doufám…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jaaanča tohle jsou ale docela závažné a specifické faktory. Co lékaři na to. Nebo jestli kojíš, tak rada laktační poradkyně? Tady bych si vůbec netroufla radit bez bližší znalosti věci. Nikdo nevíme jaké potíže s polykáním.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Trojlístek Lékaři nevědí co s ní, dostane PEG a že to máme zkoušet. Problem s polykáním má ve druhé fázi kdy si nepřesune sousto z pusinky do krku. Nejspíš to souvisí s hypotonií, že má ochablé ty polykací svaly. Nepotřebuji ani tak rady jak ji rozjíst (už jsem stejně zkoušela snad všechno možné), ale jestli by mi někdo nedoporučil třeba nějakou terapii, nějakého doktora který se tímto zabývá a pomáhá malým dětem jíst. Logoped je jasný, ale nevím jestli není i něco jiného.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jaaanča a co ta laktační poradkyně? Ty někdy mají různé kontakty.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zkus najít nekoho kdo se zabývá Orofaciální stimulací u kojence.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nechtělo by to někoho, kdo dělá orofaciální stimulaci? Nevím, jak se ten člověk na rehabilitace odborně jmenuje, ale pediatr by měl poradit…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Trojlístek no já nekojím a laktační poradkyně s tímhle zkušenost neměla tak nic neporadila
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Agness @SadStory orofaciální stimulaci děláme (máme cviky od fyzioterapeuta v nemocnici), ale zkusím najít někoho ke komu bychom na to mohli chodit, díky za tip ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Teď je miminko ještě malé, ale vím, že maminky s dětmi závislými na sondě jezdí na léčebný pobyt v rakouském Grazu. Najdi si stránky v češtině bezsondy.cz (tam jsou kontakty i na české odborníky na tuto problematiku) nebo v AJ notube.com
Většinou na ten pobyt získávají peníze ze sbírek.
Kdyby mi tu smazali odkazy, napiš mi SZ. Držím vám moc palce…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Masina Děkuji, bezsondy.cz mám zkouknuté a o Grazu vím, zatím bych to zkusila sama a pak uvidíme. Je pravda že je ještě malá a něco se může časem upravit, jen bych nerada něco zanedbala nebo pokazila…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit