Kdo mi vyplácí mateřskou?

1146
10.6.20 09:08

Kdo mi vyplácí mateřskou ?

Ahoj holky potřebuju poradit. Potřebuju potvrzení o vyplacení mateřské (od kdy, do kdy) jednak pro pojišťovnu a jednak jak půjdu vyřizovat rodičák. Žiju v Havířově, ale trvalý pobyt mám v Ostravě. Tudíž rodičák půjdu vyřizovat do Ostravy. Snažím se dovolat do Ostravy na OSSZ ale nikdy mi to nebere. Nejdřív jsem chtěla aby mi potvrzení posílali poštou, ale nakonec když mi to nikdo nebere navíc OSSZ je kousek od autobusového nádraží, takže tam zajdu a pak rovnou vyřídit rodičák. Ale bojím se že tam přijdou a oni mi řeknou že mi mateřskou vyplácí jiné OSSZ (Karviná ). Takže mě zajímá, jestli nevíte které OSSZ mi mateřskou vyplácí? Jestli to v místě trvalého bydliště (Ostrava ) nebo to v Karviné, protože zaměstnával má sídlo v Českém Těšíně které spadá pod Karvinou. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
37131
10.6.20 09:10

Nepotřebuješ, urady jsou spolu propojené od lonska, pracak si udaje ze socialky vytahne sam. A na co to chces pro pojistovnu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1884
10.6.20 09:12

Kdyz jsme vyrizovala RP v červenci 2019, tak zadne potvrzeni ze socky nechteli, ze uz to maji propojene a ze se podivaji samy. Na pojistovne taky zadne potvrzení nechtěli, jen jsme prisla s RL kvuli karticce :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
10.6.20 09:13

Jinak kdyz se kouknes na vypis v bance, tak u příchozí platby bys mela mit odkud přichází, tj ktere mesto ti to vyplácí. Ale me uz loni socka ani zadne potvrzeni vydat nechtela, ústně mi rekli do kdy mam materskou a pracak si zbytek zjistil sam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4201
10.6.20 09:13

Mají to propojené, uvidí to na OSSZ kdekoliv (do kdy máš mateřskou). Pro rodičák žádné potvrzení nepotřebuješ, stačí ti jen datum posledního dne, abys mohla doplnit do žádosti datum od kdy chceš rodičák. A rodný list dítěte a tvoji občanku. Žádost je ke stažení i na internetu. Pokud jsi měla nárok na PPM informací o tvém vyměřovacím základu pro rodičák mají (ovlivňuje maximální výši).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1146
10.6.20 09:32

@Kriss Tina Když jsme byly s malou po porodu pro kartičku tak mi říkala že jí tam chybí tyhle podklady, potvrzení o mateřské ( že mi jí vyplácí a papír o ukončení vzdělání. Že tam mám mezeru, tak já nevím jestli to zaměstnavatel nenahlásil či co.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
10.6.20 09:52

@Lucie1906 a co mas za pojistovnu? Ja se v tom nejak ztracim. Co ma potvrzeni o vzdelani spolecneho se zaměstnavatelem a pojistovnou? Ja na pojišťovnu nikdy nedodavala nic o ukončení skoly, zamestnavatel me nahlásil sam, potvrzení o meterske po me taky nechtěli ani ted ani pred 5 lety u prvniho syna :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1146
10.6.20 10:06

@Kriss Tina Já to samá nechápu. Mám ČPZP. Já už si moc nepamatuju co přesně mi říkala je to 4 měsíce. Na co si vzpomínám tak se mě ptala jestli studuju, tak jsem jí řekla že už dva roky ne. A ona že to tam nemám nahlášené, že v jejich systému jsem vedena pořád jako student. ( Přitom jsem hned po škole šla pracovat ) takže chce ukončení vzdělání. Pak jsem rok pracovala, něco málo jsem byla na nemocenské, a z nemocenské rovnou na mateřskou. A ona že chce potvrzení od kdy do kdy budu pobírat mateřskou. Nějaký papír mi dala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
10.6.20 10:09

Tak vyucni list jim dodej, ale tu materksou nejak nechapu. Mam jinou pojišťovnu, takže těžko rict jak je to u vas, ja ohledne materke nikdy nic dokladat nemusela :nevim: ani mi socka zadnej papir o materske vydat nechtěla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101682
10.6.20 10:31

@Lucie1906 No a tobe stale trva pracovni pomer nebo skoncil?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
10.6.20 10:35
@Kriss Tina píše:
Tak vyucni list jim dodej, ale tu materksou nejak nechapu. Mam jinou pojišťovnu, takže těžko rict jak je to u vas, ja ohledne materke nikdy nic dokladat nemusela :nevim: ani mi socka zadnej papir o materske vydat nechtěla.

No, já volala na ZP, protože se malá narodila předčasně a řekli mě, že se mám poptat v práci, protože tam moji mateřskou ještě nemají. Tak jedině, že by na to v práci kašlali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12007
10.6.20 13:16

Mne pri nastupu na materskou rekla sama ucetni v praci, ze si to mam nahlasit na ZP :nevim: rodila jsem 2017, smlouva na neurcito.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí