Kdo nebyl na prvotrimestrálním screeningu a proč?

Anonymní
4.8.16 18:56

Kdo nebyl na 1 trim. screeningu a proč?

Ahoj,
najdou se tu maminky, které se z nějakého důvodu - bez ohledu na věk (jestli 20, 30, nebo 40 let… to je jedno) - rozhodli screening v 1 trimestru nepodstoupit? A co vás k tomu vedlo?
Případně jste nepodstoupili i ostatní vyšetření? Tedy zkrátka žádné z nepovinných? Nebo jste některé z ostatních podstoupili?
Zajímá mě, jaký na to máte názor. Dřív to nebylo a v některých zemích prý vůbec není ani teď a tu je to najednou už pár let sice „nepovinné“, ale jakoby automatické (bez ohledu na věk) :think: Díky.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
mila.dka1
4.8.16 19:01

Já jdu na vše co mi doporučí, a vždy se šíleně bojím - ale kamarádka (40 let, třetí dítě) odmítla všechna, ale naprosto všechna vyšetření, s tím, že i kdyby bylo dítě postižené, stejně si ho nechá. A mají holčičku s downovým syndromem…

• Citovat
  • Upravit
6842
4.8.16 19:09

Nebyla jsem na 1 trim. test, protože jsem to nestihla :mrgreen:
byla jsem mimo ČR a na první kontrole až v 9tt a to jsem se dozvěděla, že čekám dvojčata a bylo toho na mě tolik těch informací, že jsem prostě vše nepobrala a pak už bylo na 1. test pozdě :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5672
4.8.16 19:13

@mila.dka1 To je drsné. Snažím se chápat lidi, kteří jsou rozhodnuti si nechat i postižené dítě, ale i tak je podle mě dobré nějaká vyšetření absolvovat a být alespoň v rámci možností připraven.
Mně osobně přijde nezodpovědné vyšetření neabsolvovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
189

Žádné vyšetření v těhotenství není povinné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725

U prvního jsem první screen nestihla, důvod jednoduchý, přišla jsem na to pozdě :lol: osobně jsem srab, 1 screen považuju za téměř nejdůležitější.. ale známá nešla na nic, ani utz atd., rodila doma.. dítko má zdravé ;) jít prostě nechtěla, že by se stresovala :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1085
4.8.16 19:23

Ja u druheho nebyla, protoze uz vim, ze bych si dite nechala tak jako tak. A v nemocnici na me koukala doktorka jak na exota, jak jsem si pry neco takoveho mohla dovolit. Ale ona tahle dr.byla vubec takova uzasna… no a i druha dcera je krasna i zdrava :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mila.dka1
4.8.16 19:30
@Adinal píše:
@mila.dka1 To je drsné. Snažím se chápat lidi, kteří jsou rozhodnuti si nechat i postižené dítě, ale i tak je podle mě dobré nějaká vyšetření absolvovat a být alespoň v rámci možností připraven.
Mně osobně přijde nezodpovědné vyšetření neabsolvovat.

já vím, že bych postižené dítě nechtěla, je to hnusné, ale je to tak. Teď jsem těhu, čeká mne velká genetika, možná za týden budu mluvit jinak, ale věřím, že vše bude v pořádku.
Té holce dokonce psali do papírů o tom že je blázen (víme z jiných zdrojů) - né tedy těmito slovy, ale závěr je stejný. Sice to ještě dopadlo dobře - mohlo by být ještě mnohem hůř :-( ), ale při třetím dítěti a ve 40 bych takhle tuplem neuvažovala. Být to moje první vytoužené dítě na konci plodného období, tak možná, ale takhle???

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.8.16 19:32

@anivbl proč jak na exota, když to není povinné? Kvůli věk, nebo jen tak? A spíš jak si ona může dovolit s tebou tak mluvit? Jinak gratuluji ke zdravým dětem :hug:

• Citovat
  • Upravit
962
4.8.16 19:32

Ja prvni nestihla doktor me poslal pak, no vse bylo okej a paradni:) ale vedet to driv tak by na nej sla a chtela bych vsechno vedet, abych dite ani sebe netrapila pokud by mu neco nefungovalo, neco bylo, kdyz je ta moznost a v tomhle nejsme predpotopni, jedine dobre toho vyuzit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48
4.8.16 19:36

Ja jsem nesla z duvodu, ze mi je 19 let a rikala jsem si, ze je to mene pravdeodobne. Samozrejme riziko tam je, ale ja uz byla tak stastna za dite, ze jsem myslela pouze pozitivne. :) A pozdeji mi to zacal gynekolog az moc neprirozene vnucovat kdyz jsem mu rekla, ze spise nechci a to se mi vubec nelibilo. Nyni jsem v 5. mesici a vubec se toho nebojim a nemyslim na to, je mi fajn. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4637
4.8.16 19:37

Je to vec kazde tehotne. Doktor muze doporucit, ale nikoli narizovat. Lide maji ruzne duvody proc screening podstoupit, ale take nepodstoupit. Znam zeny, ktere lekare prvne navstivi az po polovine tehotenstvi. A proc ne? Tam se daji porad zavcasu zjistit veci, ktere bude potreba resit hned po narozeni a zaroven odpada stres z pripadneho tlaku na potrat v pripade zjisteni vady u ditete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
189
4.8.16 19:45

@mila.dka1 Myslím, že holce bylo zcela jedno co jí nějaký neznámý lékař psal do papírů a že ji někdo kdo ji vůbec nezná označuje za blázna, jen proto, že nejde s davem a nepospíchá na všechny možné vyšetření jen, aby byla co nejvíc informovaná a náhodou nevybočila z řady. Ona zřejmě věděla své, že své dítě miluje a chce ať je jakékoliv. Věřím, že je z ní šťastná matka ze šťastným dítětem i když s dítětem ze syndromem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
4.8.16 19:46

Já nebyla, za prvního to nebylo, před 7 lety, nebo aspoň jsem o tom neslyšela, a u dalších dvou jsme nechtěla, nějak vnitřně jsem cítila, že je všechno v pořádku. a dítě s DS bych si stejně případně nechala, nechala bych si rozhodně jakýkoliv dítě, který by mohlo žít dlouhej spokojenej život..hodně těžký by to bylo u vady neslučitelný s dlouhým životem, tam by se mi fakt lehce nerozhodovalo…ale jako cítila jsem, že je to ok, že chodit nemusím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.8.16 20:00

Super holky, děkuji za názory - je pravda, že někteří doktoři asi dost tlačí, i přestože je to nepovinné a maminky ještě víc stresují… Říkají jim, jak je to nepovinné, ale pak (jak tu padlo v jednom příspěvku) jim to téměř vyčítají.

Jinak k maminkám, které takové maminky odsuzují - proč maminky podstupují screening, to asi každý ví, takže se nezlobte, ale spíš mě zajímají názory těch, co ho nepodstoupili a proč (o tom tato diskuze je), případně v jakém věku a zda vše bylo ok. Děkuji.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky