Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Mám problém…
Je průser, když mám jít na vstupní prohlídku a tam třeba o těhotenství neřeknu?
Moje chyba, vzali mě aniž bych měla vstupní prohlídku, a za celou dobu sem prostě „nebyla schopná“ si jí udělat-nikdo to nechtěl, ani na to netlacili, vždy upozornili že jen že bych tam jít měla.. a já prostě na to hodila bobek ![]()
Šéf mi dnes řekl, že ji do konce příštího týdne chce.
A co teď, když o těhu vím?
10.8.2016, jdu na gyne vychází mi to na 8 týden těhotenství..
Pan co by mi dělal vstupní mě také může vzít až toho 10.8, ještě mě tam rychlé namačkal..
V práci určitě netuší že jsem těhotná, tak teď nevím, jestli je už vstupní zbytečná, a jestli by mě za to nemohli vyhodit..
Nedostala jsem ani výpis, takže mě u svého obvodního čeká další prohlídka protože jsem tam dlouho nebyla..
Mám lhát na vstupní?
je mi to proti srsti abych nezavařila jak panu DR., nebo sobě ![]()
A pak.. nechci ať mi promáčkavají bříško, aby se něco nestalo.. ![]()
Co jsem já byla na vstupní prohlídce, tak mi doktor změřil tlak, zkontroloval jak vidím a poptal se na prodělané nemoci, operace. Toť vše. A myslím, že případné prohmatání břicha v 8. týdnu miminku neublíží, otázka je, jestli doktor nenahmatá zvětšenou dělohu…Ale sama bych to na prohlídce nehlásila, jen na přímou otázku.
@DajaDi: No nevim, zda se vstupni prohlidky lisi, ale me ani snad nebrali krev, mam pocit ze tlak, snad ekg, oci, sluch…nic co by se tykalo tehotenstvi. Vim, ze se driv chodilo i na gyndu, ale ted uz neeee ![]()
@DajaDi Na vstupní prohlídce se břicho nemačká a nejspíš se lékař přímo ani nezeptá, jestli jsi těhotná. Tak buď tu informaci zamlč, nebo se lékaři přiznej. Ono existuje lékařské tajemství a tak nemůže hned tvému zaměstnavateli volat, co si to natáhl do práce ![]()
Takže to nemusím nikde hlásit..
Já jen aby se pak nedivili, že vstupní udělám 10.8 a tak samé budu mít už i těhu potvrzené ![]()
Aby mě pak někde neudali, že lžu ![]()
@Petule030 píše:
@DajaDi Na vstupní prohlídce se břicho nemačká a nejspíš se lékař přímo ani nezeptá, jestli jsi těhotná. Tak buď tu informaci zamlč, nebo se lékaři přiznej. Ono existuje lékařské tajemství a tak nemůže hned tvému zaměstnavateli volat, co si to natáhl do práce
tak mě na vstupní prohlídce břicho promačkávali, kontrolovali tlak a ptali se na těhotenství jinak lékařské tajemství existuje, ale do papíru jí může napsat, že z důvodu těhotenství práci nedoporučuje ![]()
@DajaDi Neboj, však zaměstnavateli nemusíš hned po gyn. prohlídce hlásit, že jsi čerstvě těhotná!
Vůbec nechci strašit, ale mě na gyndě nedali průkazku až do 12.tt, doktorka říkala, že do té doby je velké riziko potratu.
@DajaDi jako zatajit to můžeš, pokud ovšem na to přijdou ve zkušebce, vyhodí Tě tak jak tak ![]()
Prece te nemuzou vyhodit za to, ze jim hned nenahlasis tehotenstvi. A pokud se doktor nezepta, coz pochybuju, tak proc bys mu to rikala? To prece neni lhani.
Překvapuje mě kolik lidí radí zatajit, vždyt nejsou idioti, dost brzo se na to přijde, pokud zakladatelka má smlouvu na dobu určitou tak jí jí stejně neprodlouží a nebo jí vyhodí ve zkušební době ![]()
Holt bych se k tomu postavila čelem, měla jsi jí na prohlídku včas nemusela jsi lhát a vymýšlet co by kdyby
Ve zkušební nejsem..
A jelikož tahám těžké věci v práci, tak bych hlásit asi měla..
@DajaDi píše:
Ve zkušební nejsem..
no a tak proč to nenahlásíš a děláš s tím takové tajnosti? ![]()
@DajaDi píše:
Ve zkušební nejsem..
tak to se na me nezlob, ale pokud tahas v praci tezky veci, tak to v tehotenstvi muze ublizit daleko vic nez prohmatani bricha. Nicmene do 12tt ti stejne dr prukazku nevystavi, je tam velke riziko potratu
@ka2ka píše:
Překvapuje mě kolik lidí radí zatajit, vždyt nejsou idioti, dost brzo se na to přijde, pokud zakladatelka má smlouvu na dobu určitou tak jí jí stejně neprodlouží a nebo jí vyhodí ve zkušební době
Holt bych se k tomu postavila čelem, měla jsi jí na prohlídku včas nemusela jsi lhát a vymýšlet co by kdyby
Tak snad to rekne pak primo zamestavateli, az to bude mit od gynekologa. Proc by to hlasila na vstupni prohlidce, pokud se nezeptaji? Ovsem pokud taha tezke veci, mela by to rict hned…
Příspěvek upraven 04.08.16 v 19:02