Podváha v 2. trimestru těhotenství

6
4.8.16 06:46

Podváha v 2. trimestru těhotenství

Ahoj holky, trápí mě asi opačná věc než většinu nastávajících maminek. Mám problém s váhou, hubnu. Před otěhotněním byla moje váha 51kg, během prvního trimestru jsem se vyšplhala na 54,5kg (v 168cm), pak se ale nárůst váhy zastavil a poslední měsíc jsem, ačkoli normálně jím, (spíš víc, jen ne tolik cukru) spadla na 53,5kg. Nyní jsem 23tt. Pokud bych kdy trpěla nadváhou, neřešila bych to, ale vzhledem k mému už tak nižšímu poč. BMI (17,7) se znepokojuji a mám strach, aby byl maličký v pořádku. Podle UTZ prospívá a je to snad ok. I když občas mám pocit že se některé dny hýbe méně, to ale připisuji spíše vlastní paranoie a tomu, že mám placentu na přední stěně. Ješte nutno dodat že od samého začátku těhu vůbec nezvracím ani nemám jakékoli jiné potíže. Máte některá podobné zkušenosti? Bylo vše v pořádku? Nevyvolalo vám to předčasný porod? Asi potřebuju jen uklidnit, je to mé první mimi tak snad plaším zytečně :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2649
4.8.16 07:03

No tak úplně ti neporadím, ale taky mám radost z každého kg navíc… jsem 17+2 a před 2 dny jsem se dostala na 50 kg… a už zase hubnu :roll: moje minulé těhotenství bylo jen o přibírání už minule jsem měla v téhle době 57 kg a teď :nevim: Řešila jsem štítnou žlázu, ale podle výsledků jsem naprosto zdravá. Jím normálně vše. Jen se nepřejídám. To jsem v minulém těhu dělala. Takže možná to je tím. Já ti nevím. Doktor na to nic neříká?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
4.8.16 07:11

U dr. jsem byla včera a povídal že kdybych měla vyššíhmotnost od začátku tak by to neřešil ale že to je na mě i vidět tak mě poslal k obvoďačce na komplet krevní testy ctam jdu v pondělí, tak uvidíme. Hlavně aby prcek nestrádal :srdce:
Takyse snažím nepřejídat ale jak všude varují NEJÍST ZA DVA, tak zrovna my dvě si tohle asi naordinovat musíme :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2649
4.8.16 07:43

@Romali no tak uvidíš :palec: co se dozvíš z testů.
Držím pěsti ať vše dopadne dobře :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
947
4.8.16 07:59

Ahoj, byla jsem na tom podobně. Před otěhotněním jsem měla necelých 55kg na 166cm a po otěhotnění mi to šlo hned dolů na 49kg, kde jsem se držela hodně dlouho. Jedla jsem taky víc než jsem byla zvyklá, ale přibírala jsem hodně pomalu, nejvíc jsem přibrala v 9. měsíci a dostala jsem se na 57kg. Všechno mi pak zůstalo v porodnici a byla a jsem zase na 50kg… Malá má teď 7 měsíců a při porodu měla 2820g.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
4.8.16 08:03

A žádný potíže jako předčasný porod nebo cokoli co by malé následkem nepribírání chybelo jsi nepoznala?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2649
4.8.16 08:31

Moje váha :mrgreen: mám to nějak naopak :think: asi bych se tolik nebála

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
947
4.8.16 08:36

@Romali malá je v termínu, byla hezky baculatá, tak to všechno asi brala do sebe a já jsem nepřibrala skoro nic. Slyšela jsem, že miminka v bříšku, když to tak nehezky řeknu, jsou jako paraziti, vezmou si to, co potřebují na úkor matky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1045
4.8.16 09:15

Ja teda mela o 10kg vic ale taky jsem tehotenstvim spis hubla. Zacala jsem 61, nekdy koncem 1. trimestru 56 a do porodnice s 67. Ted u druheho jsem zacala s prisernymi 74kg a uz jsem zase o 4kg v 8+5tt a to normalne jim. Pokud ty nemas pocit ze bys s jidlem nejak stradala a vazne normalne jis, tak bych se tim asi netrapila. Kdyby chtelo dite vic jidla, reklo by si ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1845
4.8.16 20:17

@Romali Plašíš zbytečně. Já měla ve 20. týdnu BMI 17.7 Ale do porodnice jsem se vykrmila na BMI 21.22 (Takže normální váha pro netěhotnou a já s tím šla rodit :-)) Mám krásnou zdravou holčičku, měla 3,51 kg. Taky pidi břicho, nekoupila jsem si žádný těhotenský hadřík, u kalhot bokovek jen rozepnula knoflík a jela do porodnice. Ale já jsem hubená odjakživa. Za 14 dní po porodu jsem měla zase ploché břicho a za další 4 měsíce BMI 16,9. A to jsem kojila, cpala se jak blázen a kila stejně letěla dolů. A jen dodávám, že mi bylo přes 30, žádná mladinká holčina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí