Kdo nebyl na prvotrimestrálním screeningu a proč?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
mila.dka1
5.8.16 09:59
@kacaba379 píše:
Tak ale mezi tím je dost velký rozdíl, nedostat injekcí během těhotenství a po revizi. Odmítat injekcí po revizi není moc rozumně bych řekla, tak se ani nedivim, že na tom lékaři tak trvali.

a proč je v tom rozdíl? když plod byl také RH negativní?

• Citovat
  • Upravit
2226
5.8.16 10:02

@mila.dka1 Pokud byl plod taky rh-, tak v tom rozdíl není. Nevěděla jsem, že u plodu zjišťovali Rh faktor. Tak to se omlouvám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mila.dka1
5.8.16 10:04
@kacaba379 píše:
@mila.dka1 Pokud byl plod taky rh-, tak v tom rozdíl není. Nevěděla jsem, že u plodu zjišťovali Rh faktor. Tak to se omlouvám.

to nezjišťovali, nejsem genetik, ale z krve matky 0- a otce 0- snad nemůže vzniknout nic jiného než plod 0-, ale možná se pletu…

• Citovat
  • Upravit
2129
5.8.16 10:33

Já jsem u prvního těhotenství na prvotrimestrálním screeningu nebyla, protože jsme byli s manželem připraveni přijmout i postižené miminko. U druhého těhotenství mě doktorka posílala se žádankou, neboť mi je 35 let. Trochu jsem vyměkla a nechala si udělat nakonec jen ultrazvuk bez krve. Na screening ve 20 tt půjdu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2129
5.8.16 11:56

@poiuz Můžu se optat, kolik Vám neměřili NT, a jestli jsi před otěhotněním a v 1.trimestru užívala kys. listovou? Přeji, ať vše dobře dopadne a už nic jiného se nevyskytne :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neonka
5.8.16 12:07

@poiuz No naprosto te chapu, mne by hrabalo taky, ale to, ze u Vas zadna geneticka zatez neni, je moc dobra zprava, takze by to snad melo byt OK! Tak az se jenom dari a vse dobre dopadne :kytka:

• Citovat
  • Upravit
1685
5.8.16 12:12

@Smilie23 Díky :) NT bylo v normě (už si to nepamatuju, všechny papíry jsem pak předala svému gynekologovi), krom té oblasti pusinky bylo vše v pořádku. Před otěhotněním ne, ale hned na začátku, kdy jsem díky těh. testu zjistila, že jsem těhotná, jsem šla do lékárny pro kys listovou. Ale jo, stávalo se mi, že jsem si ji někdy před spaním zapomněla zobnout, což si teď zpětně vyčítám…
@St. Estephe Snad ano :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neonka
5.8.16 12:13

@martina.se Ja jsem proste nepoucitelna. Vzdycky zapomenu, ze tady na emiminu jsou odbornici vetsi nez doktori sami :lol: Jeji dite s mocovou trubici proslo velmi komplikovanou operaci, melo tu jednu trubici vrostlou do druhe, a kdyby znama nebyla na ultrazvuku, cili by se to nevedelo dopredu, tak ma holt smulu, cast moci by se hromadila v brise a dite zemrelo drive, nez by se na to prislo, protoze by zadne priznaky, ze je neco spatne na 90procent nemelo. Normalne by curalo, ale cast by zustavala vevnitr. To jsou slova docenta, co znamou operoval. Nechci se tady ale prit s odbornicemi, to nebyl rozhodne duvod, proc jsem tento prispevek psala. Pointa byla ta, ze ultrazvuky jsou jediny zpusob, jak zjistit, jestli ma dite vevnitr v telicku vse funkcni, a ten, kdo na ne nejde, musi pocitat s tim, ze dite muze mit vadu, ktera nebude vcas odhalena. To je cele. Dal k tomu nemam co rict, takze se loucim :mavam:

• Citovat
  • Upravit
8868
5.8.16 12:21
@Catmum píše:
Známá takhle šla a řekli ji, že bude mít Downa. Ona si ho nechala a přijala tu skutečnost. Chlapeček se narodil a byl naprosto zdravý. Je to fakt hrdinka.

Tak moment - snad z testů jí řekli pravděpodobnost, ne? Jedině u amniocentezy by jí řekli na 100% jestli má dítě syndrom nebo ne. To že vyjde nějaká pravděpodobnost postižení na testech to neznamená jistotu, že je dítě postižené. |To zjistí až další vyšetření.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2129
5.8.16 12:33

@poiuz nemusíš si nic vyčítat. Já právě teď podruhé otěhotněla naprosto neplánovaně a kys. listovou jsem si šla koupit až někdy v 10.tt. a když jsem šla pak v 13.tt na ultrazvuk a pak doktor miminko zkontroloval a říkal, všechno je v pořádku, tak jak má, tak jsem mu právě říkala, že jsem si oddechla, že je miminko neplanované, neužívala jsem ani kyselinu listovou, je mi 35, navíc kojím a pan doktor říkal, že zdravá žena nepotřebuje v době plánování ani v 1.trimestru užívat žádné vitamíny a dokonce ani kys. listovou. Že je to jen pěkný business. Tak si nic nevyčitej. Tvoje mamka též listovku neužívala a ty jsi zdravá. Někdo si prostě toho černého petra vytáhne, ať už užívá kyselinu nebo ne. Já se spíš tak ptám, dělám si vlastní průzkum, abych se ujistila v tom, že ta listovka na to nemá žádný vliv. Schválně se optej příště doktora, co ti poví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1951
5.8.16 12:37

My jsme ho na doporučení doktorky neabsolvovali. Důvod nám neřekla, ale mělo to souvislost s tím, že první dítě se nám narodilo s mozk. dysfunkcí. Doma jsem si pak vygooglil, že při správném používání ultrazvuku se plod dítěte při zahřeje o 1,5 stupnu Celsia, což je na hranici normy. Při špatném používání to ale může být až 5 stupnu Celsia. To jsou navíc studie z doby, kdy byly povolené přístroje s desetkrát nižší intenzitou. U člověka se to nepotvrdilo, ale například u myších mláďat bylo už v té době zjištěné krvácení do mozku. Ale těch vedlejších efektů je více - kavitace, snížená buněčná propustnost..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
5.8.16 12:42

@poiuz držim pěsti :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.8.16 12:45

@Havran007 screening celkový nebo jen ultrazvuk jste neabsolvovali? Zeptám se asi hloupě, protože tomu moc nerozumím, ale co z toho vyplývá? Polopatěji, prosím. Že plod může poškodit i špatné použití ultrazvuku? 8o Některé doktorky/ři dělají klasický UTZ při každé návštěvě 8o

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.8.16 12:50

@hebu @eryby holky, moc vám děkuji za příspěvky :kytka: jednali jste podle svých pocitů a vše dobře dopadlo, tak jsem ráda za vás :hug:

• Citovat
  • Upravit
1685
5.8.16 12:50

@Smilie23 Ten mi právě doporučoval kys. listovou nebo těh. vitaminy. Upřímně, začínám být trochu paranoidní a mám tendence si zpětně přehrávat všechny potenciálně rizikové věci, které mohly miminku ublížit. Také jsem asi do 10tt kojila, ale začaly mě při kojení příšerně bolet bradavky, tak jsem syna odstavila, ač bych se původně nebránila ani tandemovému kojení. Mám problémy se štítnou žlázou (autoimunitní zánět), ale jsou dlouhodobě pořešené endokrinologem, brala jsem léky (hormony šž) jen kvůli tomu zánětu, žláza za poslední rok začala fungovat sama tak, jak má (kvůli těhotenství mi z 25mg zvedl dávku na 50mg raději), tak si říkám zda to nemá souvislost i s tímto… No nic, teď už je to jedno, jen se prostě do doby, než budeme znát výsledky, nezbláznit, poté se uvidí. Připadá mi, že jsem na dobré cestě k psychiatrovi :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí