Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky, chci se zeptat jestli je tu někdo kdo nedostal žádné léky po iui a jak to dopadlo. Byla jsem na něm před třemi lety. Brala dufaston a utrogestan a na první pokus se zadařilo. Včera jsem byla znovu a nic mi nenapsali tak mám strach jak to dopadne. Děkuji za odpovědi.
Tak on životně nutný není, IUI je prakticky jako přirozený cyklus, kdy praskne folikul, vytvoří se žluté tělísko, to produkuje progesteron a obejde se to bez progesteronu zvenčí. Něco jiného je IVF, kdy se po punkci nemusí žluté tělísko správně vyvinout. Fakt je, že se progesteron po IUI dává plošně na většině míst, jen tak pro jistotu, když už to nebylo jednoduché od začátku, ale pokud nemáš problém s nedostatkem progesteronu, brala bych to jako téměř přirozené početí se srovnatelnou šancí.
Tak moc děkuji za uklidnění. Jen všude čtu, že ho každý má tak mi to bylo divné. Snad se zadaří, to čekání je hrozné.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.