Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Dobrý večer,
stal se mi takový problém a potřebuji poradit. Chci darovat vajíčka a 9. 5. si mám jet pro stimulační léky. Nikdy předtím jsem antikoncepci nebrala a nyní ji beru a začala jsem i přes prášky krvácet o dost dříve, aniž bych ji vysazovala nebo si zapomněla vzít pilulku.
Nevím co teď dělat… myslím, jestli mne stále mohou na darování vzít anebo jestli se to kvůli tomu protáhne? Jsem v zahraničí a svému doktorovi se nemohu dovolat a do Gennetu jsem již psala, ale zatím ještě nikdo neodpověděl. Nestalo se Vám něco podobného?
Předpokládám, že budeš mít dlouhý protokol, který je od 21.dne cyklu. Tam by eventuálně nemuselo k posunutí dojít. Pokud budeš mít krátký, pak určitě, ten je od začátku menstruace. Tělo může na antikoncepci reagovat různě, já taky občas krvácela úplně nesmyslně. Stejně budeš muset počkat na vyjádření CAR, předem si s tím hlavu nedělej. Co děláš, je krásná věc a jestli to bude o měsíc dříve nebo později… Teda pokud by ti to nenabouralo jiný program.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.